Hoppa till sidans innehåll

Kvitterat i matchserien och ny supervändning på gång (?)

10 MAR 2018 09:48
Villa hade ett gyllene läge att knyta ihop den här matchserien inför 5400 pers i Sparbanken Arena ikväll. Det blev lite av en hjärnornas kamp som till slut Byn vann 3-5 (2-1) och därmed 2-2 i matcher! Avgörande i Arenan på söndag 17.00!
  • Skapad: 10 MAR 2018 09:48

Det som inte kunde hända efter förra lördagens totala överkörning kan fortfarande hända! Att det ens är möjligt att det kan stå 2-2 i den här matchserien efter Villas totala utskåpning av Byn i lördags är ju inget annat än en stor idrottsgåta. Villa har varit så jäkla bra i den här matchserien så egentligen har dom ju gjort sig förtjänt av att gå vidare. Men det är först till tre som gäller och just att slå in matchbollar har aldrig varit Villas styrka och ikväll missade man ännu en. 5400 i Sparbanken kom också på det med kvarten kvar att visstja, det är det här vi brukar ha svårt för! Det blev nästan tyst när Hasse gjorde 3-3 på hörna i 73e och det blev helt knäpptyst i 77e när Daniel Liw satte 3-4 på en hörnretur. Sen när Villa som allra mest behövde stöd av sin publik för att orka forcera sista kvarten då var all sångröst helt plötsligt slut som det verkade för då var det inte många som var beredd att hjälpa laget.

 

Utan att veta Edsbyns matchplan så anar jag att Byn följde den i stort sett till punkt och pricka. Ur underhållningssynpunkt var kvällens match inte mycket att skriva hem om men nu handlar det om att vinna eller försvinna. Jag tycker egentligen att Byn visar Villa den största respekt genom att välja den matchplan man gör ikväll. Bjuder Byn upp ikväll så blir vi antagligen överkörda! Så bra är Villa. Så vi kunde inte välja den taktiken utan det var till att klura på något annat. Det har visat sig att vi måste ha ett så kort och kompakt lag som möjligt defensivt för att kunna stå emot Villa och Byn valde (?) därför att ha ett väldigt lågt lag inledningsvis. Ingen bandy jag brukar hylla som ni vet men man måste ändå välja det upplägg man tror sårar motståndaren mest i det här utsatta läget. Villa var dessutom tagna av stundens allvar ikväll. I onsdags lyste det fortsatt självförtroende om hela laget Villa i match 3. Ikväll gömde sig fler och fler ju längre matchen pågick och det blev till slut väldigt mycket solokörning i det Villa som i onsdags spelade på så många spelare. Byn växte av det och blev ”större och större” ju närmare avgörandet vi kom!

 

Första halvlek innehöll tre mål som samtliga hamnar på det ”märkliga kontot”. Eller 1-0 är inte märkligt kanske men det är billigt när Johan Esplund kliver igenom Byns vänsterförsvar och ur snäv vinkel även hittar en lucka nära stolpen hos Anders Svensson som oftast brukar ta såna. Tid 8 min. Förutom två första minuterna var inledningen mest Villas och det var något som Byn verkade ha räknat med då Byn mest prioriterade defensiven i upptakten och försökte vara rädd om bollen när man fick låna den. Efter kvarten ebbade Villas övertag ut lite och Byn fick mer att säga till om. Chansmässigt mer Villa än Byn i första halvlek men inte alls den kavalkad av lägen som det var här i onsdags. Mer slumpchanser idag men har i alla fall två lägen noterade i första där Byn fick rensa undan bollen på mållinjen efter Sverreräddningar i första läget. Lite rörigt efter nån hörna var väl det Byn vaskade fram under första halvtimmen ungefär. Men 1-1 kom ändå i 35e min när Daniel Liw spelade ut på Jonas Edling djupt till höger och Edling skickade in bollen framför mål där Martin Andreasson olyckligt förpassade bollen i eget mål.

 

Sista 10 min till Villa och sett till spel och chanser var det ändå rättvist att Villa fick göra 2-1 före halvtidsvilan. Ett bökarmål av David Karlsson efter att Joel Broberg först också just bökat fram bollen till David. Blev lite diskussion efter målet då Byn ropade på frislag i sekvensen innan avslutsläget dök upp då Daniel Välitalo blev påkörd (?) av Joel Broberg. Jag hann inte se situationen och lyckades missa reprisen också så lämnar det därhän. 2-1 Villa i paus i en försiktig halvlek som jag som sagt ändå tror var en del av Byns matchplan.

 

Andra halvlek inledde vi med Mattias Hammarström utvisad vilket gjorde att Byn inledde med att försöka ”spela av” den utvisningen vilket lyckades. Ett varsitt bra läge strax efter att lagen blev fulltaliga innan så Tuomas Määttä skulle presentera sig. Återigen Jonas Edling assist som lyfte in bollen i straffområdet och Tuomas drog till på ”volley” precis när bollen nådde isen och Thimfors sprattlade förgäves. 2-2 efter exakt timmen spelad och det här målet var inte märkligt men istället mäktigt!

 

Johan Esplund brände i 64e ett läge rakt framifrån (sköt över) som han sätter nio av tio av annars. Varför missar han just i en sån här match funderar man? Slumpen eller nåt annat? Men Villa tog ändå ledningen i 65e min när Petter Björling skar in från vänsterkanten och fick komma ända till i höjd med straffpunkten där han avslutade och 3-2 satt bakom Sverre och arenan exploderade! Villa till Studenternas? Nej inte ikväll i alla fall.

 

Trippelutvisning i 69e när Jonas Edling drog omkull Felix Pherson och sedan i momentet efter blev det lite kramkalas mellan Felix och Jocke Svensk vilket gjorde att dom också fick hänga på Edling och dricka saft i 10 min. Under den perioden skulle Byn vända på matchen. Hörnmål finns nästan alltid med i Byns framgångsrecept och lite ingredienser i det receptet var det dags att börja bocka av här. På Byns sjätte hörna om jag noterat rätt så ringde det när Hasse Andersson som försteskytt pricksköt 3-3 i 73e min. Det riktigt kändes på atmosfären i arenan att publiken började ana oråd här…

 

Sista kvarten plus tillägg bestod sen av väldigt mycket hörnor, jag har noterat SJU hörnor på Villa under den perioden och EN på Edsbyn! Gissa vilken det blev mål på (?). Jo på Byns. Eller ja det blev inte mål direkt på hörnan utan på returen på Byns sjunde hörna höll sig Daniel Liw framme och skickade in 3-4 och Byn i ledning för första gången i matchen! Tid 77 min och det blev knäpptyst i Sparbanken Arena!

 

Villa försökte forcera men förutom hörnor så lyckades inte Villa vaska fram några riktigt heta lägen utan istället kunde Byn även sätta spiken fram till 3-5 i 91a min när Hasse gjorde förarbetet och dukade upp för Mattias Hammarström som även han fick komma med i målprotokollet. Det är också en av ingredienserna. Tiden rann ut för Villa och Byn hade utfört minibragden i Lidköping och tagit matchserien hem till Byn på söndag! Där kommer avgörandet med avslag kl 17.00.

 

Även så här två timmar efter match känner man sig lite tagen av att Byn kunde reda ut det här. Det visar än en gång vad viktigt det är att ha gjort saker förut som det såna här gånger går falla tillbaka på. Det finns ju vändningar med i Byns ryggsäck sen tidigare och just den här matchserien liknar ju både den 2008 och den ifjol på något sätt. I vårt läger hoppas vi såklart slutet också blir detsamma som 2008 och ifjol MEN det säger jag inte att det behöver bli. Ett hästjobb ska göras igen från NU fram till matchstart söndag för nu är plötsligt Byn favoriter i matchserien igen och det har vi inte varit sen slutsignalen av första matchen. Vi var det när matchserien startade men kunde inte leva upp till det då men nu får vi en ny chans på söndag! Å Villa kan åka hit på söndag HELT utan press för nu räknar säkert inte många med att Villa ska bryta tillbaka på söndag. Så nytt mysläge för Villa igen då även om dom såklart hellre hade myst ikväll!

 

Sandviken gjorde också en ”Edsbyn” och vann 3-5 på Zinken ikväll och utjämnade till 2-2 i matcher mot Bajen. Starkt det också måste jag säga och nu lika läge där som här, Sandviken favoriter på söndag. Orkar Bajen ladda om? Såg tröttkörda ut på slutet ikväll.

 

Vi har inte vunnit någonting mer än match 4 i den här semifinalserien ikväll men vi unnar oss ändå att mysa några timmar på det. Återstår sen att se om vi på söndag får skriva ännu ett kapitel om ”Byns bandybragder”.

 

SM-SEMIFINAL 4:5:

 

VILLA LIDKÖPING-EDSBYN 3-5 (2-1)
Edsbyns mål: Tuomas Määttä, Hans Andersson, Daniel Liw, Mattias Hammarström, Självmål

 

Publik: 5400 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil