Hoppa till sidans innehåll

Inför: Villa Lidköping - Edsbyn

30 OKT 2018 21:48
Två raka bortamatcher närmast på schemat för Byn. I morgon onsdag Villa Lidköping och på lördag Motala borta. En mycket svår uppgift och en väldigt lurig lördagsmatch. Två av fyra poäng är väl kravet vi ska ha ändå.
  • Skapad: 30 OKT 2018 21:48

Efter att ha inlett mot seriens kanske svagaste lag, i alla fall ett av dom, i form av Frillesås så stöter vi i morgon rejält på patrull i form av Villa Lidköping. Det skulle förvåna mig mycket om inte Villa vinner själva Elitserien, sen vad som händer i ett slutspel är ju en annan sak. Att Edsbyn ska kunna rubba Villa i deras egen borg i morgon har jag faktiskt väldigt svårt att se. Så får man väl kanske inte skriva i Edsbyland men det är lika bra att vara ärlig. Dessutom med Jocke Svensk borta (inget besked än om antal matcher Jocke blir avstängd) och det gör ju inte saken lättare.

Sen tror jag dessutom att Villa väldigt, väldigt gärna knäpper till Byn varje gång dom får chansen den här säsongen så räkna med ett heltaggat hemmalag. Att Villa till slut åkte ut mot oss i SM-semifinalen förra säsongen är väldigt svårsmält i Lidköping och det var ju också ett smärre mirakel Byn genomförde efter att ha hamnat i 2-0 underläge i matcher då och det med en rejäl överkörning i Lidköping i match två. Just den bedriften är väl avhandlad och mer historia nu men den är bra att ha med sig i ryggsäcken om vi ska mötas igen sent under den här säsongen.

Villa har ett fantastiskt bandylag och påminner ganska mycket om Boltic på -80 talet. Ett mycket bra lag redan förra säsongen (spelmässigt det bästa) har i år alltså spetsas till med två superförvärv i form av Johan Löfstedt och Joakim Andersson från Vetlanda. Bägge två är väl topp-2 i Sverige på sina positioner mittfält/forward. Samtidigt hamnar Villa i ett väldigt annorlunda läge som storfavorit till SM-guldet utan att någon gång ha vunnit det. Sällan eller aldrig har det väl varit så förut? Kan man inte vinna det av egen kraft så kan man ju prova att värva sig till det, lite åt det hållet känns väl Villas resonemang med säsongens värvningar (?).

Ställer som sagt inte kravet på Byn att man ska vinna i morgon men skulle vilja se en stabil insats där vi ändå är med länge i matchen. Tror det skulle vara viktigt nog för Byn som hittills den här säsongen varit lite väl fladdriga i sina prestationer och faktiskt mött ganska beskedligt motstånd förutom just Villa och Hammarby i Svenska Cupen. Då fick vi rejält med stryk mot Villa (var det 7-2?) över 2x30 min men då bjöd vi Villa på två billiga mål i matchupptakten och då går det aldrig rubba Villa i deras egen kula. Så vi behöver en bra första kvart och gärna ha med oss minst kryss från den och ska vi ha minsta chans att vinna en sån här match då ska vi nog ha kommandot i målprotokollet från början för att om möjligt kunna stressa Villa.

Det var inte mycket till värdemätare i lördags men tycker ändå två spelare, Martin Frid och Oscar Wikblad, såg mycket piggare ut då än i World Cup två veckor tidigare. Martin och Oscar är ju två spelare som vi måste få ställa högre och högre krav på nu när de ”äldre spelarna” dels slutat (Daniel Liw tänker jag främst på och Oscar Jonsson säsongen före) och några av dem som fortsatt spelar rimligtvis har pikat i sina karriärer men ändå håller bra klass än. Martin och Oscar har definitivt inte pikat i sina karriärer och det ska bli intressant att följa deras fortsatta karriärer och det i roller som lär bli allt större de närmaste säsongerna. Bara sånt kan ju göra en hel bandysäsong superintressant tycker jag.

Det är väl ca andra omgången som spelas onsdag/torsdag och förutom Villa-Edsbyn spelas också: Vänersborg-Falun, Tellus-Broberg och Västerås-Sirius i morgon och på torsdag Vetlanda-Hammarby. Morgondagens matcher bör ju ha ganska säkra segrare i form av Vbg, Broberg och Västerås. Är väl möjligtvis ett riktigt skitväder på Zinken som ska kunna göra att Tellus kan rubba Broberg i så fall men nja, knappast. Vänersborg ska ju slå Falun även om jag tror att föra matcher inte är Vänersborgs styrka men Falun hemma ska man klara ändå, dåligt annars. Västerås tror jag är/blir riktigt bra den här säsongen medan jag inte riktigt vet än vad jag ska sätta för stämpel på Sirius. För mig en solklar hemmaseger där i alla fall.

På torsdag spelar Hammarby sin första match i serien medan Vetlanda då gör sin tredje match. Hade matchen spelas om två månader hade Hammarby vunnit komfortabelt tror jag. Nu lite mer ovisst då Vetlanda går lite på rus fortfarande och nu vill visa hemmapubliken vad man kan medan Hammarby väl inte spelat match sen World Cup (?). Risk för lite ringrost på Bajen och lite skrälläge på Vetlanda där.

Då gör vi oss redo för säsongens svåraste uppgift = Villa Lidköping på bortaplan! 2699 biljetter sålda till matchen såg jag så en bra bit över 3000 pers lär det bli. Häftigt och beundransvärt!

 

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil