Hoppa till sidans innehåll

Inför: Vetlanda-Edsbyn

22 NOV 2018 21:26
En av säsongens riktiga nyckelmatcher väntar i morgon, Vetlanda borta! Det är såna här bortamatcher mot typ Vetlanda, Vänersborg, Broberg och Motala som trots att dom är otroligt svåra måste vinnas dom flesta om man vill vara topp-4...
  • Skapad: 22 NOV 2018 21:26

En av säsongens riktiga nyckelmatcher väntar i morgon, Vetlanda borta! Det är såna här bortamatcher mot typ Vetlanda, Vänersborg, Broberg och Motala som trots att dom är otroligt svåra måste vinnas dom flesta om man vill vara topp-4 i mitten av februari.

Vetlanda borta har jag alltid en jäkla respekt för måste jag säga. Som supporter blev man ju uppfödd med att få stryk där då Vetlanda då, under Jonas Claessons tid, var fantastiskt bra. Det är många år sedan man var dit men där nånstans runt 90-talet på Claessons och Per Lennartssons tid blev det några bussresor dit. Ditresan var av någon anledning ofta roligare än hemresan :). En gång fick vi busshaveri i Örebro med bussbyte som följd, kom dit efter 20 min spelade och Vetlanda ledde 2-0 minns jag…

Man ska väl inte skriva så mycket om det som varit kanske för då blir det negativa vibbar men om någon inte tycker det är svårt i Vetlanda så är det bara att backa bandet till förra säsongen ju. Då förlorade vi med 7-3 och firma Johan Löfstedt/Joakim Andersson var fantastiskt bra. Minns jag rätt ledde Vetlanda med 6-1 redan i paus då… Nu är det ny säsong och ingen Löfstedt/Andersson i Vetlanda så rimligtvis ska Vetlanda var enklare att tas med i år. Men att Byn bara åker dit och hämtar två poäng, det finns inte i min värld. Vinner vi ska vi vara otroligt nöjda, får vi en poäng som t.ex. Bollnäs gjorde igår, kommer nog det kännas helt ok också.

Lite plus för Byn borde ju vara att Vetlanda spelade igår onsdag medan Byn hade något som väl kan jämföras med ett träningspass mot Sirius i tisdags. Så det hamnar på pluskontot. Hade också tänkt sätta upp Hans Andersson på pluskontot men det är tydligen inte mer än ”kanske kan spela” nu heller på den fronten efter att jag checkat av lite i Edsbylägret. Det i sig kan ju vara helt avgörande för matchutgången. Inte för att förringa någon annans insats men jag/vi hoppas nr 8 är med i morgon. Det känns ändå som det försvinner lite trygghet i laget också med både Hasse och Välitalo vid sidan om (plus att ju tryggheten Daniel Liw inte finns med längre heller) även om jag tycker t.ex. kapten Jonas Edling verkligen gått i bräschen i upptakten av serien och vägt upp mycket av det.

Vetlanda är som sagt värd all respekt, ett lurigt lag. Har hittills haft häng på både Hammarby (6-8) och Västerås (3-4) på hemmaplan även om man då fick sträcka vapen i dom matcherna till slut. Lite där ligger ju också det viktiga i såna här matcher för Byns del om vi vill spela om topp-4 platserna. För tillfället känns det väl som att det är Hammarbys plats vi ska norpa om vi ska puffa undan något av lagen Villa, Västerås, SAIK och Hammarby från dessa platser och då måste vi ju göra samma resultat som Bajen i match för match. Särskilt nu när vi klämde Bajen på Zinken och plockade två ”bonuspoäng” där. Sen förlorade vi dock mot Broberg borta istället men Hammarby tappade poäng via kryss borta mot Motala dom också så lite jämnar det ut sig. Men Bajen vann alltså i Vetlanda och då gör vi bäst i att göra det också känner jag.

Vill tro på ett skärpt Edsbyn i morgon. Kändes inte som det var riktigt så i tisdags mot Sirius men samtidigt köper jag att det inte riktigt går att tagga igång hundra heller mot de ”sämre lagen”. Med framförallt förra säsongen i hyfsat färskt minne så tror jag dock Byn kommer att vara helskärpta i morgon och dom vet nog likväl som mig vikten av den av att vinna den här matchen. Vinst i morgon så är vi fortsatt på plus i min bok trots förlusten i Söderhamn.

Såg att vår sjukgymnast/fysioterapeut Bengt Ryhed kontaktat videogranskningsnämnden och bett dom ta upp fallet gällande Daniel Välitalo igen. Går att läsa en artikel på Bandypuls. Det kallar jag respekt av en ledare som har väldigt stor del i Edsbyns framgångsvåg på 2000-talet men som ALDRIG blir omnämnd. Bengts omtänksamhet värmde verkligen i hjärtat och så tror jag alla känner och jag blir förvånad om inte videogranskningsnämnden tar upp det hela igen och skickar det vidare till disciplinnämnden. Höjer Ryhed rösten då bör man lyssna!

Vi laddar för en fredag i soffan med Bandyplay. Det är ju fantastiskt att det finns såna här gånger för numera känns det väääldigt långt till Vetlanda, i alla fall för undertecknad.

Fyra matcher till i morgon: Bollnäs-Villa, Broberg-Frillesås, Sandviken-Falun och Tellus-Motala. Mest oviss av dessa är givetvis Tellus-Motala. Olika förutsättningar där, Motala har spelat match mån + ons medan Tellus vilat sen i lördags. Det kan väl tyda på lite skrälläge även om jag fortsatt håller min tumme för Motala. Bollnäs-Villa bör ju Villa vinna även om just Bollnäs inte är Villas önskemotståndare statistiskt sett. Men lite kyla nu ger bra förhållanden och det talar väl ändå för Villa där. Broberg ska ju vinna mot Frillesås men faktiskt så vet man inte riktigt var man har vare sig Broberg eller Frillesås ännu. Broberg är ju fortsatt skadeskjutna medan Frillesås säkert stärkts av två bra matcher under veckan och föra matcher är sällan Brobergs likör. Så miniskrälläge där då säger vi!

Just när jag avslutar dessa rader gör Sirius 2-0 på Hammarby! Heja Byn!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil