Hoppa till sidans innehåll

Inför: Vetlanda - Edsbyn

2017-11-28 14:06
En mycket viktig bandyomgång spelas i morgon med nästan idel ovissa matcher, dessutom full omgång för första gången denna säsong! För vår del väntar Vetlanda borta och där är det alltid svårt plus att Vetlanda har bra form dessutom.
  • Uppdaterad: 2017-11-28 14:06

Kryss hemma mot Sirius i fredags var väl inte riktigt vad vi förväntat oss. Nu såg jag inte matchen själv och har inte kollat den i efterhand heller men förstår nästan ändå hur den såg ut. Sirius spelade ett lågt försvarsspel och hoppades på omställningar och med facit i hand så får man säga att den taktiken var lyckad för en poäng var Sirius säkert jättenöjda med. För Edsbyns del såklart en förlorad poäng men ändå på sitt sätt kanske bra för bandyn att det kan hända och ett bevis för att inga matcher vinns ”på papperet”. Nu överskuggades också vårt poängtapp av det faktum att Tellus knäppte Villa på bortaplan med 3-2! Där snackar vi skräll och än en gång får man beundra detta Tellus som gång efter annan krigar åt sig poäng och känslan är att laget tar mer poäng på sitt hjärta än sina bandykunskaper nästan.

Vetlanda borta i morgon för oss. Är alltid en jobbig match tycker jag där vi oftast är favoriter (iaf knappa) men där man verkligen riskerar att åka på torsk om Vetlanda har ”sin dag” och/eller om man det minsta frångår sin matchplan. Nu har dessutom Vetlanda vaknat till liv efter en trög start samtidigt som Byn ännu inte riktigt bestämt var ribban ska ligga och då känns det här verkligen som en 50/50 match tycker jag. Joakim Andersson öser in mål och har hittills gjort 19 mål på nio matcher och är definitivt en spelare vi måste ha koll på även om det inte är lätt. Jocke är Sveriges bäste djupledsforward och när det stämmer för Vetlanda är man oerhört svårstoppade och det som gäller är att inte lämna för mycket is bakom vårt försvar samtidigt som man måste ligga nära Johan Löfstedt/Pontus Blomberg m.fl. så dom inte får slå bollarna med adress Andersson.

Om vi ska ta en titt på ”bonuspoängstabellen” så inkluderar den också seger borta mot Vetlanda, allt annat är poängtapp i min tabell… Kalkylen är räknad på att man ska hamna på 38p vilket oftast räcker till en andraplats i sluttabellen. Då jag inför säsong kalkylerade med att Sandviken skulle vinna serien (och det tror jag fortfarande också) så gjorde jag en egen tabell innehållande Edsbyn, Hammarby, Villa, Västerås som jag tror kommer att belägga plats två till fem i sluttabellen och där en andraplats i ett slutspel ger väldigt bra fördelar med ev femte och avgörande hemma i en SM-semifinal t.ex.

Ställningen just nu i min tabell är:
1. Hammarby +2p (+2p SAIK hemma)
2. Edsbyn +1p (+2p SAIK hemma, -1p Sirius hemma)
3. Västerås -1p (+1p SAIK hemma, -2p Vbg hemma)
4. Villa -3p (+1p Bollnäs borta, -2p Vetlanda hemma, -2p Tellus hemma)

(Bonuspoäng kan man ta mot SAIK hemma/borta, Broberg b, Bollnäs b samt i de inbördes bortamatcherna, alltså för Byns del borta mot Hammarby, Villa och Västerås)

Den här veckan känns väldigt viktig, inte bara för oss utan det är många viktiga matcher som ska spelas. För vår del står alltså Vetlanda borta och Bollnäs borta på schemat och det känns som det lika väl kan bli noll som fyra poäng. Skulle det bli noll så kommer det krävas mycket framöver om vi vill kriga om andraplatsen men skulle vi istället ta fyra poäng så är vi istället riktigt bra med i det racet och det är ett race som i slutänden mycket väl kan bli avgörande för hur länge vi spelar bandy i februari/mars! Så fullt fokus från både trupp och supportrar på denna vecka tack!

Full omgång i morgon som sagt, för första gången denna säsong och då är vi framme vid ca omgång 10… Idel ovissa matcher och den som skulle pricka in alla dessa matcher på Oddset den skulle jag bli mycket imponerad av!

Bollnäs-Hammarby: Vid bra förutsättningar bör Hammarby vinna men det känns väl som ett lotteri hur vädret blir! Hammarby imponerar i alla fall samtidigt som Bollnäs plockar sina poäng men utan att imponera men har väl egentligen inte den kravbilden på sig i år heller. Tippar knapp tvåa!

Kalix-Motala: Kalix favoriter men det kan nog vara en belastning tror jag. Motala imponerar på nåt vis fast man inte tar några poäng! Det lär bli X i minst en match i morgon och tippar det här då.

Sirius-Broberg: En sån där ”vägskälsmatch” vars utgång kommer att ha stor betydelse i sluttabellen. Har Sirius någon tanke på att haka på slutspelståget måste man vinna här. Man ska komma ihåg att Sirius på sina nio matcher hittills mött alla topp-5 lagen i tabellen medan Broberg av dessa endast mött Byn än och efter den här matchen på rad möter Sandviken, Västerås, Villa samt att man möter Hammarby två gånger. Så Broberg behöver också vinna här så jag tycker den här bataljen känns superviktig. Kryss här också? Det eller hemmaseger tror jag.

Tellus-Tillberga: Före säsong skulle nog Tillberga vara favorit här men nu är Tellus det då hemmalaget börjat klart över förväntan och Tillberga dito negativt. Jag kan gärna vara utan Tillberga med sina ca 176 pers i publiksiffra i Elitserien och håller och tror på Tellus här, vinst 6-4.

Vänersborg-Sandviken: Normalt bortaseger men får upp någon bild av att Vbg brukar skrälla hemma mot SAIK men kan ha fel (?). Hemmalaget är i alla fall rejält på banan igen även om man föll mot Broberg senast och jag inbillar mig att Sandviken får full huggning här. Ändå så tycker jag att Sandviken borde reda ut det för annars måste man börja sätta lite frågetecken efter dom känner jag… Tippar 3-5.

Västerås-Villa: Bägge lag kommer från förlust, VSK mot Hammarby och Villa då mot Tellus! Villa har mest att fundera på och jag tror det blir avgörande här och tror således att Västerås nyper matchen, säger 6-3 VSK.

Härlig bandyvecka väntar för efter denna väntar ”derbyomgången” fredag/lördag med för vår del Bollnäs på Sävstaås fredag kl 19.00.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil