Hoppa till sidans innehåll

Inför Tillberga - Edsbyn

2017-11-11 22:06
Efter ett par tungviktsfajter så väntar i morgon möte med Tillberga på bortaplan, låter ju inte lika häftigt på förhand kanske men vi ska ta matchen på största allvar. Så det inte går som ifjol…
  • Uppdaterad: 2017-11-21 21:39

Viktig seger hemma mot Hammarby i onsdags och bra tror jag att vi fått några dagar på oss att njuta in den. Då blir det också lättare att ta sig an Tillberga, en match där vi ska vinna 10 gånger av 10 enligt mig men jobbet ska ändå göras. Ifjol stod vi för säsongens plump i den här matchen och förlorade med 7-2, två dygn efter att vi slagit Villa borta med 10-3!

 

Tillberga är dock sämre i år än ifjol och jag skulle bli väldigt besviken om vi går i samma fälla igen, alltså att underskatta Tillberga. För det är ju vad fjolåret handlade om, i alla fall i skallarna var det så, sen säger man såklart inte det utåt. Men jag är rätt säker på att vi lärt läxan nu och är mer fokuserad i morgon. En toppinsats kräver jag inte och det är också svårt att leverera sådana i såna här matcher, det gäller inte bara Byn utan så är det överlag. Men en klart bra arbetsinsats kräver jag. Sen brukar jag titta på hur man reagerar när man gör mål, tar man lätt på en uppgift (som ifjol) då jublar man knappt om man gör mål, tar man det på allvar då jublar man ”normalt” vid mål. Så jag hoppas på det sistnämnda i morgon!

 

Tillberga har tappat framförallt Ivan Lebedev (Hammarby) inför säsongen och tappade i slutet av förra säsongen även Rinat Shamsutov (AIK). Det var lite av tryggheten i Tillberga, såna spelare som dom andra lutade sig emot. Nu måste andra kliva fram och ta ett större ansvar och då faller det främst på Robin Andersson och t.ex. Jimmy Jansson. Frågan är om dom är kapabel till det? Känns inte så hittills i alla fall och i fallet Jimmy Jansson så ser jag inte den egenskapen i honom och inte riktigt i Robin heller men vet mindre om honom. Robin fick dessutom kliva av matchen senast hemma mot Sandviken efter en smäll över bröstet så han är eventuellt osäkert startande i morgon.

 

Har inte kollat läget i Edsbyn men tror inte det ska vara några skador där. Gissar på Erik Persson i målet i morgon och det vore konstigt om jag inte har rätt där. Vi måste ha två målvakter igång för kan alltid hända saker och då måste vi ha även Erik igång.

 

Edsbyn har inlett seriespelet stabilt kan vi väl säga. Inte några superinsatser och vi räckte inte mot Villa borta men fler lag får stryk därnere. Hemmasegrar mot Broberg och Hammarby ingår i kalkylen och Byn har också tagit stabila segrar i bägge mötena. Vi får en riktig värdemätare på onsdag när Sandviken besöker oss, efter det har man en bättre bild av vilka krav som är rimliga att ställa på Byn. Hittills är vi väl på ”topp-4 nivå” men ett snäpp till behövs om vi vill kriga om topp-2 för dit är det en bit kvar än.

 

Vi är ca fem omgångar in i serien och det har väl egentligen inte hänt några uppseendeväckande saker hittills men några saker höjer man ju på ögonbrynen åt ändå.

 

* Villas defensiv imponerar. Åtta insläppta på fem matcher och fem raka segrar. Villa vinner matcherna med i snitt 5-1/5-2 och det är väl lite ovanligt. Man har ju inpräntat att Villa släpper in 4-5 mål per match men ändå ofta vinner matcherna! Gillar hemmapubliken ”nya Villa”? Så länge man vinner ja, vi får se vad som händer om det börjar gå emot.

 

* Bollnäs resultatmässigt lite på plus om man går på vad som tippades före säsong. Har dock mött lag (förutom VSK i premiären) som man ska kunna ha bakom sig och närmaste tiden får väl mer visa om Bollnäs är fågel eller fisk.

 

* Sandviken känns inte längre oslagbara och bara det känns intressant. Skakigt försvar!

 

* Broberg är den negativa överraskningen hittills. Ser lite tagna ut av att äntligen vara lite betrodda och det är inte alls givet att man klarar att axla det. Jag börjar tvivla i alla fall. Nya hallen, är ju en kick för Broberg såklart men kanske är en än större kick för motståndarna som kommer dit. Nu får man spela i den nyaste inomhushallen i Sverige kontra antagligen den tråkigaste utearenan i serien tidigare. Vetlanda körde ifrån Broberg i rena glädjen igår och dom brukade väl ”alltid” förlora mot Broberg på Hällåsen (?). Intressant oavsett att följa Broberg framöver.

 

* Vänersborg och Vetlanda blandar och ger och det var väl väntat, dock bägge på uppgång är känslan. Sirius räcker inte till att utmana om en slutspelsplats ändå, känns ungefär som Broberg, har ingen spelare som är en riktigt bra playmaker och som ”alltid är bra”. Tellus har börjat klart godkänt eller t.o.m. riktigt bra och har fyra poäng på fyra matcher. Kalix är bättre än ifjol och kommer att ta en hel del poäng hemma men knappt några borta! Tillberga har och får det jobbigt, kan vara Motalas räddningsplanka till slut tror jag och Motala har trots fem raka förluster inlett ganska positivt tycker jag. Har dock bara sett dem en halvlek mot Broberg men då var dom bra.

 

Ungefär så är läget. I morgon spelas förutom Tillberga-Edsbyn också Tellus-Kalix (13.15) och jag tror på Tellus där men det är ändå en match Kalix såklart ser som möjlig. Sirius möter Vänersborg (16.00), före serien har jag tippat etta där men Vbg har smugit igång och vinner dom här är dom uppe på banan fullt ut igen är känslan. Dock är det här en match Sirius måste vinna om man har minsta tanke på att slåss om slutspelsplats. Jag tror på bortaseger.

 

Tillberga-Edsbyn har avslag kl 18.00 i morgon och jag hoppas vi får avsluta helgen med ett leende på läpparna och två nya poäng! På återseende!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil