Hoppa till sidans innehåll

Inför: Tellus - Edsbyn

30 DEC 2018 10:10
Bandyvardag igen där vi har att möta Tellus på Zinken. Ett Tellus som alltid svårslagna även om det blivit bara en seger hittills i serien men vilken seger det var, mot Sandviken hemma!
  • Skapad: 30 DEC 2018 10:10

Det här Inför lär nog inte komma ut förrän söndag då jag inte fått tummen ur att skriva… Det var en härlig fredag vi fick uppleva i Arenan med seger 6-3 mot Västerås efter att Byn vunnit andra halvlek med 5-0. Vi var upp och nosade på den här nivån i mitten av november också efter segrar borta mot Hammarby och Sandviken inom fyra dagar för att sedan tre dagar senare åka till Söderhamn och förlora med 3-2 mot Broberg. Så vi vet vad kraschlandning är men förhoppningen är att vi lärt oss ännu mer på dessa en och en halv månad och nu klarar bättre att lägga två tunga segrar (Bns + VSK) bakom oss innan vi tar oss an Tellus. Har vi inte lärt oss något så blir det väldigt tufft i morgon.

I några rader till kan man ändå få beröra gårdagen/fredagen som supporter. Det var såklart fantastiskt att se Byn brotta ner Västerås igår, ett Västerås som sett oerhört starka ut och gjorde det också länge igår. Då Edsbyn blandat och gett både under försäsong (mest då) och under några tillfällen under serien så har man inte vetat om vi på allvar har kapacitet att utmana Villa och Västerås som bevisligen är seriens två starkaste lag. Med anledning av det så var jag lite inställd på att få det konstaterat igår (eller fredag då beroende på när detta läggs ut) att vi den här säsongen inte riktigt är på den nivå som behövs för att utmana den absoluta toppen utan vi är strax därunder. Första halvlek tydde till viss del på det också men vi skapade ändå ungefär lika många bra lägen som VSK men dom kändes ändå tyngre och starkare spelmässigt tyckte jag.

Men då var det en halvlek kvar! Och den halvleken visade nånting annat än jag räknat med faktiskt. Edsbyn går ut och av helt egen kraft vänder matchen och vinner halvleken med 5-0! Vi är väl kanske inte 5-0 bättre spelmässigt då vi också har andra halvleks klart bästa målvakt i Anders Svensson som gör några fantastiska räddningar men vi är väl i alla fall ca tre mål bättre och bara det är bra nog. Vi är det ”trots” att vi är det lag som hårdast av alla lag (iaf topp-6 lagen) matchar våra ungdomar som får väldigt mycket speltid, tänker på: Jesper Granqvist 16 år, Ted Hedell 18 år samt Jonas Söder och Matteus Liw 20 år och vill gärna räkna Marcus Persson 21 år dit också. I en sport där man ofta har sin pik runt 28-34 år är det oerhört imponerande. Då tro fan att vi mådde bra när vi gick hem från Ön igår och den här lördagen har man också mest bara njutit.

Det känns som vi gjorde en liten markering igår, en markering att ”räkna inte ut oss än iaf” även om vi förlorat mot t.ex. Motala borta samt nån till lite mindre bra insats. Kändes som fler spelare klev fram också igår och att inte Tuomas fick dra hela lasset själv som han fått gjort några gånger den här säsongen. Vi måste fortsatt få det att fungera så i det stora hela även om såklart Tuomas även fortsatt kommer att vara vår klara superstar och spelaren som kan avgöra matcher på egen hand. Oscar Wikblad och Mattias Hammarström har lite bytt positioner med varandra sista matcherna där Oscar nu har den lite mer offensiva rollen medan Tisen lite mer har blivit offensiv mittfältare men också med större defensivt ansvar. Vi kan inte klaga på utfallet och kanske är det lösningen på gåtan hur vi ska ställa upp ändå efter många olika tester.

Tellus söndag kl 15.00. Det låter ju inte lika häftigt som Västerås hemma en fredag i Arenan men nu är det uppgiften vi har och då ska ta oss an den med största respekt. Missar vi lite i förberedelserna så kan det gå som för Sandviken som fick åka hem utan poäng då Tellus vann 4-2 mot dom. Tellus förlorade i fredags den viktiga matchen borta mot Falun med 4-1 och måste nu snart börja ”sno poäng” någonstans för att inte bli fast på 14e plats. Så Tellus säljer sig dyrt även i morgon. Dom är framförallt svår att göra mål på Tellus, trots att man ligger sist så släpper man in bara 4,6 mål i snitt per match och det är ju egentligen siffror som gör att man ska ligga högre upp i tabellen. Det är mål framåt som är Tellus akilleshäl, hittills har man inte ens skrapat ihop till två mål i snitt per match även om det är bara marginellt under, 16 matcher = 30 mål. Vi håller gärna kvar Tellus på max två mål framåt i morgon så i så fall behöver vi tre mål för två poäng då i bästa fall och det ska vi kunna begära av Byn!

Det är 10 omgångar kvar av serien och det är viktigt att positionerna sig bra inför SM-slutspelet. Det kan låta oviktigt med en hemmamatch mer eller mindre men skulle man fördjupa sig i statistiken så är jag rätt övertygad om att få spela hemma i 5e och avgörande kvarts- och semifinal har kraftig övervikt för vinst för hemmalaget så i min värld är det väldigt viktigt att få bäst möjliga förutsättningar. Topp-4 är ju givetvis målet nu, topp-2 har vi väl sannolikt spelat bort oss själva ifrån tidigare under säsongen. Men vi tar en match och en omgång i taget och räknar vartefter hur läget är.

Full omgång i morgon igen men med tre olika starttider.

14.00 Sirius-Motala: Sirius har ju faktiskt chansen här att täppa till det tvåpoängsförsprång som Motala har till Sirius. Jag tycker ju Motala är klart bättre än Sirius, det vet ni om ni brukar läsa mina rader. Men ändå, en tabell ljuger ju inte och Sirius ser allt bättre ut. Imponerande 9-5 mot Falun på annandagen följdes upp av hedersamma 2-5 i baken borta mot Sandviken sist. Motala spelar bra i många matcher men tar för lite poäng i dom matcherna. Nu kan det bli lite nerver men måste ju fortsätta tro på Motala jag såklart. Tips: 3-5

15.00 Västerås-Hammarby: Toppmöte som sänds i Sportkanalen också. Tyvärr krock med Byns match då, synd när omgången ändå är utspridd på olika tider. Västerås klara favoriter men inte klara segrare tror jag. Blir väldigt intressant att se hur VSK tacklar gårdagen, är man ”på banan” igen 48 tim efter? Tvivlar lite på det jag. Tror på kryss och 5-5.

17.00 Bollnäs-Frillesås: Ska vara klar hemmaseger. Frillesås känns nästan ha gått tillbaka lite efter en hyfsat bra start på serien. Känns lite konstigt nu när man träna normalt m.m. Får se till att ha Tellus bakom sig och kvala sig kvar, det är nog max man kan hoppas på. Bollnäs tog viktig seger i Motala igår och vinner här. Tips: 6-2

17.00 Broberg-Falun: Ska också vara en etta. Eller? Jo men annars blir jag riktigt besviken på Broberg som nu har i stort sett alla spelare tillbaka också. Falun gör det bra ändå och tog viktig seger igår vilket räcker långt med deras målsättning mätt. Poäng här = bara bonus. Tips 5-2

17.00 Sandviken-Villa: Ett ännu större toppmöte än VSK-Bajen. Daniel Berlin tillbaka i SAIK och det har hackat lite i Sandviken utan honom. Villa har gått som tåget på slutet utom igår då det tog tid att brotta ner Vetlanda. Brukar dock ha svårt för Vetlanda hemma av tradition. Ska vi fortsätta på tradition så brukar Villa vinna i Sandviken och det tror jag dom gör nu också. 1500 pers i Göransson med fri entré mot Sirius. Nog borde väl dessa 1500 pallra sig tillbaka och BETALA för att se denna toppmatch tycker man (?). Tips: 4-6

17.00 Vetlanda-Vänersborg: Vinnaren har fortsatt minichans att haka på ”slutspelståget utan åttondel” medan förloraren sannolikt kan börja ställa in sig på åttondelsfinal så småningom. Vetlanda vann borta mot Vbg men har svårare att vinna hemma av någon anledning (lite lika som Broberg har). Blir ju givetvis jämnt det här men låter ändå lite osannolikt om Vetlanda ska gå rent mot Vbg också. Tips 3-5

Då jobbar vi för två nya poäng och i så fall full pott på Zinken i seriespelet!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil