Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-semifinal 5:5 Edsbyn-Villa Lidköping

10 MAR 2018 23:14
Avgörandets stund är inne! Vi ska vara lyckliga att vi får uppleva det här. Ett hårt jobb ligger bakom för att vi ska få spela matcher som dessa och många är delaktiga. TILLSAMMANS är vi starka här i Edsbyn!
  • Skapad: 10 MAR 2018 23:14

Edsbyn-Villa i en 5e och helt avgörande SM-semifinal. Två klassiska bandylag som har gjort upp väldigt många gånger förut med olika utgångar. Nu är det dags att sätta punkt för ännu en matchserie och den här kommer vi att komma ihåg länge, oavsett utgång. Det är två lag som den här säsongen varit helt jämna får man säga. Vann varsin hemmamatch i Elitserien, Byn kom tre poäng för Villa i sluttabellen och nu 2-2 i matcher. Mycket jämnare än så kan det nästan inte bli.

 

Villa har spelat den bästa bandyn i den här matchserien och man har överträffat de förväntningar jag hade på Villa. Hade vi varit utslagna nu så hade det faktiskt inte varit något att skämmas för. Okej, vi har säkert varit irriterade på att Byn inte kommit upp på nivå i så fall men det är också till stor del tack vare att Villa varit så bra som vi inte gjort. Edsbyn har fått tummat lite på sin ”attackbandy” och istället gått en annan väg i främst matchen igår då Byn spelade försiktigare vilket till slut fick skutan att väga över i vår favör. Om vi inte hade gjort det så hade det nog inte varit match här i morgon.

 

Vilken matchbild kan vi vänta oss i morgon tro? De täta matcherna på slutet tar kraft ur bägge lag såklart samtidigt som det nu är lite ”SM-final” över det hela i morgon när allt ska avgöras i en match. I en ”SM-final” handlar mycket om att VÅGA göra sin grej och det är nog mycket vad matchen i morgon kommer att handla om också, just VÅGA. I matchen här i onsdags fick vi se en underhållande match där bägge lag och främst Villa hade en bra offensiv med många spelare delaktiga. Vid en liknande matchbild i morgon kan det mycket väl slå åt Villas håll då istället.

 

Min förhoppning är att Byn tar kommandot i matchen i morgon. Tycker man överlåtit det lite ”med flit” i de senaste matcherna (vilket med facit i hand varit rätt då) och istället prioriterat att vara på rätt sida boll och haft en förhoppning om att få ställa om lite mer på Villa samt inte bjuda på några ytor på egen planhalva. Tror Villa kan vara lite mer tilltufsade nu efter två raka Edsbysegrar så därför tror jag det kan vara mer läge för Byn att styra matchen i morgon. Villas försvar är också någon procent svagare utan Martin Johansson om man jämför med första matchen i matchserien då ju Villa var riktigt täta hemåt och Byn körde fast i deras försvarssäck.

 

Villa har gjort första målet i alla fyra matcherna hittills! Det kan gärna Byn få göra i morgon då det ofta är väldigt viktigt i såna här matcher. Vi har ju vänt de två sista matcherna trots dessa baklängesmål men det klarar vi inte av hur många gånger som helst. Skulle också vara intressant att se hur Villa agerar om man hamnar i ett tidigt underläge i en match. Då är det ju upp till dom att hitta på något och därmed kanske blotta sig.

 

Är också säker på att det blir ett sånt där magiskt tryck i Arenan i morgon, sånt tryck som det nästan bara kan bli när det vankas avgörande matcher. Farmers är laddade till tänderna och kommer förhoppningsvis att bära fram Byn i morgon och det är en ingrediens som är oerhört viktig i morgon. Vi måste hjälpas åt för att göra det så svårt som möjligt för Villa att vinna här i morgon! Lyckas man med det ändå så får vi lyfta på hatten och gratulera dom men förhoppningsvis brottar vi tillsammans ner dom.

 

Även om det blir makalöst spännande i morgon så måste vi nånstans ändå också luta oss tillbaka och försöka njuta av att Byn får vara med och spela såna här matcher. Att en så liten ort som Edsbyn fortfarande 2018 kan vara med och tampas i Sverigetoppen med en massa lag från större städer är inget annat än fantastiskt starkt! Vi gör det väldigt mycket hemvävt och med en ledarstab av rent Edsbyblod och som nog är vassast i bandysverige på att mobilisera kraft till ett bandylag när en säsong ska till att avgöras. Det är smått magiskt att få uppleva det här.

 

Vi har fantastiska sponsorer runt laget och vi har supportrar som kraftsamlar gång på gång och samlar in pengar till föreningen för att vi fortsatt ska orka vara på den här nivån. När vi kommer till matcher som i morgon och som vi fått uppleva den här veckan tror jag ALLA tycker det är värt varenda krona man har bidragit med, oavsett storlek på slanten.

 

Vill vi även i framtiden fortsätta vara på den här nivån så är det bara att fortsätta mobilisera den här kraften också. Miljonklubben är ju supportrarnas ”insamlingskonto” och kan vi inte till att börja med göra så att ”ALLA betalar entré” i morgon. Alla som har frikort och inte behöver betala entré till matchen samt alla som ser matchen via Bandyplay = Kan inte alla ni swisha en entré på 150 kr till Miljonklubben? Swish 123 283 8795. OBS: Märk inbetalningen Miljonklubben. Bankgiro 434-5500 går lika bra.

 

Färdigsurrat för ikväll och dags att lägga sig för att det ska kunna bli matchdag! Ifjol spelade vi också ”den här matchen”, då mot Sandviken. Då gick det vägen även om det var en match som var spelmässigt jämn ganska länge. Fixar vi det även i morgon? Vem blir vår hjälte i så fall? Daniel Popa brukar vara bra såna här matcher. Likaså virvelvind Tuomas Määttä. Anders Svensson har en drös av bra ingripanden att falla tillbaka på i avgörande matcher. Samt att vi unnar Stefan Larsson att få spela en SM-final i bandy på ”ålderns höst”. Kanske det är Stefan som skjuter oss dit också? Gärna!

 

Nu tömmer vi Edsbyn i morgon och åker ner till Arenan och bär fram Edsbyn till ännu en SM-final! Vi har hämtat upp 0-2 till 2-2. Vi gjorde det mot Västerås 2008 också för att sedan hamna i underläge 0-3 i den femte matchen. Ni minns vad som hände sen, Byn och framförallt Jocke Hedqvist vände till 4-3 under matchens sista 17-18 minuter. Sånt tryck som det var i Arenan då har vi aldrig upplevt därefter. Nu 10 år efter är vi på väg att göra samma bragdvändning igen! Det vill väl ingen missa live om man kan (?).

 

Avslag 17.00! Vi ska kämpa hela vägen – Heja, heja, heja Edsbyn!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil