Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-semifinal 4:5 Villa Lidköping-Edsbyn

08 MAR 2018 18:32
Slutspelstider är underbara tider för en bandyälskare! I morgon står vi inför säsongens största utmaning då vi är piskade att vinna mot Villa i deras hemmaborg inför 5000 (?) åskådare! Klarar vi det?
  • Skapad: 08 MAR 2018 18:32

Tänk att semifinalserien lever fortfarande. Det hade man väldigt svårt att tro kl 19.00 i lördags när vi blev utskåpade i match två. Att därifrån resa sig och sen vinna hemma med 6-4 igår i match tre är ett gigantiskt kliv som Byn tagit och nu är då frågan om Byn kan ta ännu ett kliv till i morgon? För det behövs, en insats som igårkväll räcker INTE i morgon, det är jag övertygad om. Byn måste göra säsongens bästa match för att ta hem det här till en femte och avgörande i Svenska Fönster Arena på söndag och det vet Byn själva också. Men vi har gjort sånt förut och det är bra att ha med sig i ryggsäcken nu!

Jag blir faktiskt väldigt imponerad av Villa och jag har nog aldrig varit med om att Villa har varit så här stabilt bra som man är nu. Det sprudlar av självförtroende i Villas lag och väldigt många är delaktiga i spelet och man spelar med bra fart och vinner ofta mark med många korta passningar i sina anfall. Det vi kan hoppas på är att förlusten igår ändå ger lite huvudbry för är det något som Villa har med sig i sin ryggsäck så är det ju ändå att inte vara som bäst när det gäller/ska avgöras. Men hittills tyder inget på att Villa ska vackla och i morgon kommer publiken att bära fram Villa och så länge laget inte hamnar i underläge så är det givetvis en väldig maktfaktor!

Villa får också spela resten av säsongen utan libero Martin Johansson som opererades idag för sin handskada. Det har varit ett väldigt hysch, hysch om Martins medverkan eller ej, känns som Villa gjorde en mycket större grej av det där än vad Byn gjorde och vem vet, kanske Villa spillde några onödiga procent egen energi där istället för att ”störa Byn” som såklart var deras plan. Det gäller ju att ersättarna känner lagledningens fulla förtroende också och det kanske blir svårt att känna så då man väljer att måla upp Martin som någon sorts utomjording som Villa i stort sett står och faller med. Väldigt tråkigt för Martin att säsongen är över och det menar jag att jag tycker! Spelare som Martin som verkligen visar ett fantastiskt klubbhjärta och en sällsynt offervilja är absolut värd att få vara med hela resan ut med sitt Villa. Sen ökar våra chanser med några procent tack vare det här, det är inget att hymla om. Men jag tänker att Byn ska kunna matcha Villa även om Martin är med också även om Villa är bättre än jag trott!

Edsbyn ryckte upp sig avsevärt från lördag till onsdag och spelade i alla fall jämnt med Villa igår och hade marginalerna med sig, därför seger. Nu måste vi upp ett eller två snäpp till i morgon och Edsbyn växer av gårdagen, jag lovar! Edsbyn gillar såna här lägen, jag lovar! Å vad tror ni en sån som Ola Johansson gör? Jo han gillar ju det här oerhört mycket och han skulle nog helst av allt själv vilja spela matchen i morgon!

Vi var i ungefär samma läge förra säsongen inför fjärde matchen. Sandviken vann match tre här och skulle bara hem och fixa finalbiljetterna på fredagkväll. Delade till och med ut flygblad i entrén vilken tid bussarna till finalen skulle avgå (och att dom skulle gå hem en timme efter slutsignal vid guld och 30 min efter slutsignal vid silver) men några bussar till finalen behövde man aldrig skicka för dit åkte vi! Läget nu känns ungefär lika ”hopplöst” som då. Sandviken såg jättepigga ut i tredje matchen då men i slutet av andra halvlek i match fyra började man se tröttheten komma hos SAIK. Byn hämtade in 2-0 till 2-2 och vann i sudden och fixade femte och avgörande och där var SAIK slagna. Nästan osannolikt men vi är ungefär i samma läge igen. Villa ska stänga det här i morgon, bör göra det som det har sett ut men det ska också göras! Många gånger svårare än man tror att knyta igen säcken.

Längtar redan oerhört mycket till i morgonkväll kl 19.00 för att få se den här matchen! Jag kräver inte seger men tänk om, tänk om… Heja Byn!

I den andra semifinalen är det ju egentligen precis lika intressant. Hammarby har matchboll mot Sandviken efter seger 3-7 i Göransson i tisdags. Hammarby ser mycket hungrigare ut än Sandviken av det jag sett (match 2 och 3) och Jesper Jonsson i Bajen har växt ut till en favorit. Vilket slutspel Jesper gör. Sandviken ser sega ut, spelar inte som ett lag och blev verkligen regelrätt slagna senast. Nu är det upp till bevis för Sandviken! SAIK är säsongens stora favoriter och har inte hymlat med att man trivs i den rollen. Sandviken valde också Hammarby på sin halva och man valde motstånd efter det lag man ansåg sig ha störst segerchans emot. All press på SAIK i morgon och Zinken kommer sannolikt att koka! Heja Bajen.

Skulle det kunna vara möjligt att det blir sammanlagt över 10 000 pers på de bägge matcherna i morgon? Jag hoppas och tror det!

 

Foto: Christer Åsentorp

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil