Hoppa till sidans innehåll

Inför SM-semifinal 3: Villa Lidköping-Edsbyn

11 MAR 2019 21:15
Brant uppförsbacke för Edsbyn i semifinalserien inför semifinal 3 i Lidköping i morgon. Villa med minst ena skridskon på Studenternas och det skulle vara tidernas bragd om Byn vände det här.
  • Skapad: 11 MAR 2019 21:15

Säsongens storfavoriter Villa Lidköping i ledning 2-0 i matcher och hemmamatch i morgon. Inte mycket talar för Edsbyn således och om det om möjligt är någonting som talar för Edsbyn så är det väl just det, att absolut allt tyder på att Villa slår i spiken i morgon. Nu blev ju även Jocke Svensk avstängd efter sin (onödiga) förseelse mot William Arvidsson i slutet av matchen senast och det gör ju inte uppförsbacken mindre.

Vårt enda lilla hopp är antagligen att Villa också luras in i såna tankar, att det här är klart redan innan matchen börjat. Hur stor den chansen är vet inte jag, den känns väl mikroskopisk. Visst, Edsbyn kommer att bygga upp det här med en matchplan man tror på innan det drar igång i morgon och även undertecknad kommer också att tro på chans när matchen blåses igång men sen hur det ska gå till är svårare att förstå.

Vi kan ha en magisk kväll på våra hörnor t.ex. Oftast behöver det inte tummas mycket i inställning hos t.ex. Villa för att några hörnor ska gå igenom. Lite som för Byn senast som till slut släppte in en hörna när matchen i stort sett var körd och inställningen att rusa inte var lika stor som på matchens första hörna. Sånt räcker så sitter dom. Före det hade Byn haft 27 hörnor mot sig mot Bollnäs samt ett 10-tal mot Villa utan att släppa in något mål. Så skulle Villa missa lite i att visa Byn full respekt i morgon så kan sånt hända då också. Det är väl något i den stilen vi måste få med oss.

För Villa känns otroligt kompletta annars och verkar kunna spela flera typer av bandy också. Senast åkte vi på några omställningar vilket nog är det Villa är allra vassast på nu när Joakim Andersson finns i laget. I seriematchen hemma i Arenan vände Villa matchen genom att äga mycket boll och på så vis till slut luckra upp Byn. Lite av Byns melodi när vi var som bäst. Idag är Villa numret större än Edsbyn, det är ju bara att erkänna. Sen är Villa inte oslagbar för det, inte i en match men i en matchserie över fem matcher är dom på gränsen till det…

Skulle det ta slut i morgon så får vi ändå se tillbaka på en klart godkänd säsong. Försäsong såsom Svenska Cupen och World Cup känns inte som Byns likör, i alla fall inte på senare år. Lika var det den här säsongen där Byn gjorde en slät figur i bägge cuperna men man tar ganska lätt på det numera då man vet att Byn bygger för att vara bra i serie samt slutspel. Ju längre säsongen har gått så har Byn också tagit steg i rätt riktning även om det blev någon plump också som t.ex. den mot Falun borta som vi lär få leva med i många år.

Byn var ganska länge med i racet om 2a plats i Elitserien, en plats som denna säsong var väldigt åtråvärd då man därmed inte skulle behöva möta Villa förrän i en eventuell SM-final. Nu tog Västerås andraplatsen och ja, nu vet vi ju att den platsen tog dom ända till Studenternas. Men att Byn länge var med i den kampen gör ju ändå att Elitserien som helhet blir klart godkänd i min värld, även om den innehöll några plumpar.

Vi ska också komma ihåg att Kuben o co säsongen igenom (även nu i semifinalerna) har rullat runt på alla avbytare vilket är detsamma som våra yngre spelare i truppen. Det är dels bra för dessa ungdomar i sig och för vår återväxt och dels bra för föreningens rykte i ett längre perspektiv. Det ger bra reklam utåt och jag tror det ger bra signaler till yngre lovande bandyspelare att t.ex. försöka ta sig till Bandygymnasiet i Edsbyn och sen den vägen ta sig till Byns A-trupp för gör man ”bara” det så får man också chansen att spela Elitseriebandy. Tre mil österut har man en annan filosofi, där hinner knappt slutsignalen för säsongen gå innan rykten börja florera vilka rutinerade spelare (spelare som ofta pikat) som är på väg dit. Tror i ett längre perspektiv mer på Byns linje av dessa två.

Så länge vi kan vara ett topp-4 lag i bandysverige så ska vi vara mycket stolta tycker jag. Dock är det lättare att falla därifrån än att ta sig dit så nu när vi är där så måste vi också göra allt vi kan för att klona oss kvar där. Det handlar ju i slutänden om vad vi har för kompetens på vårt spelarmaterial och vad vi kan ha för kompetens där är ju egentligen helt en ekonomisk fråga. De senaste säsongerna har vi satt extra piff på det hela med att samla in en miljon per säsong till Miljonklubben vilket bl.a. hjälpte till att få hit samt förlänga med bröderna Määttä m.m.

Den här säsongen däremot ser vi inte ut att nå dit om inget drastiskt inträffar från nu och närmsta månaden och det kan ju ingen kräva heller att ”vi” säsong efter säsong ska samla in en extra miljon. JAG tycker ju slanten (1000 kr) absolut är värd att betala när man ser vad den har gett föregående säsonger men det gäller ju att få ALLA som varit med tidigare att resonera lika men där har ”vi” ju inte lyckas helt den här säsongen.

Skulle någon fortsatt vilja lämna ett bidrag så finns ju ALLTID den möjligheten: SWISHA till 123 283 8795 eller BANKGIRO 434-5500. Märk Miljonklubben.

Nu hoppas vi på miraklet i Lidköping i morgon! Sällan eller aldrig har vi varit så nederlagstippad i en SM-semifinal som i morgon men ska något lag fixa ett sånt utgångsläge så är det ju Edsbyn!

Skickar ett grattis till Västerås SK också till platsen på Studenternas efter tredje raka segern mot Hammarby ikväll.

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil