Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Åsentorp

Inför: Sirius - Edsbyn

05 JAN 2019 22:47
Vi ska till Studenternas igen i morgon för första gången sen 17 mars 2018. Då var vi där för möte med Sandviken, nu för möte med Sirius. Byn trivs på Studan men det gör givetvis Sirius också.
  • Uppdaterad: 05 JAN 2019 22:47

Det är två formstarka lag som ska mötas på Studenternas i morgon. Sirius går bra för dagen och har vunnit tre av de fyra senaste från annandagen och framåt och tog sin största skalp igår när man knäppte Bajen på Zinken med 8-4. Edsbyn har sex raka segrar och siktar givetvis på sjunde raka i morgon. Så upplagt för en bra bandymatch mellan två lag med gott självförtroende.

Sirius är värd några rader tycker jag. Sirius är väl kanske seriens största positiva överraskning så här långt (?). Undertecknad var helt övertygad om att Sirius skulle belägga någon av dom fyra sista platserna i tabellen och mest troligt också en av de tre sista. Det är bara att erkänna att jag har analyserat fel där även om såklart Sirius fortfarande kan hamna där. Sirius verkar tänka lite annorlunda än övriga ”bottenlag” och kör inte ett lika utpräglat parkerabussen-spel som många andra lag utan resonerar lite mer som att vi måste bli bättre offensivt under resans gång också och det kanske lite på bekostnad av defensiven vissa gånger. Ungefär nåt sånt grundtänk känns Sirius ha i alla fall. Kanske just det också är det som ger lite effekt nu när vi är en bra bit in i säsongen då Sirius också verkar bekväma med att möta de flesta lag i serien, oavsett om det är ett topplag, mittenlag eller bottenlag. Dom har lite en medicin för varje sorts motstånd även om dom såklart har svårt att rubba seriens topplag, eller om gårdagen var en fingervisning om att även dom kan utmanas nu (?).

Hur stor del har nye tränaren Esa Määttä i ”framgångarna” tro? Stor tror jag. Känns som han har präntat in någonting typ som att spelar man i Sirius ska man våga vara bra och ska vi vinna matcher ska vi göra det av egen kraft mer än att spela på motståndarnas misstag och vinna den vägen. Det är ju i så fall lite mer publikfriande också, om nu den analysen är rätt vill säga :) Men vill tro det ändå, har väl inte kollat så många hela matcher som Sirius spelat men delar av ganska många ändå tycker jag och jag får känslan av att det ofta händer rätt mycket i matcher Sirius spelar. Det är ju ofta sånt publiken vill se också så jag tror publiken på Studan i det stora hela har en positiv bild av säsongens Sirius. Intressant att se vilken av Erik Persson och Anton Andersson som vaktar Sirius mål i morgon. Erik stod i matchen här och har visat bra form på slutet men Anton stod igår på Zinken och var bra så kanske det är Anton som får stå mot Byn den här gången. Lägger mitt tips där jag då.

Det är ungefär det ovan vi har att ta oss an i morgon då. Ett Byn som visar väldigt stabilt bra form och även om det skulle kunna vara läge för en lite mindre bra insats av Byn snart så tror jag inte det händer i morgon och då får Sirius vara bra för att rubba Byn i morgon. Edsbyn har också många väldigt bra bilder med sig från Studenternas och det känns lite som vår andra hemmaplan numera nästan. Studenternas och Sävstaås är dom två utomhusarenor vi trivs bäst på! Vi avfärdade Vetlanda ganska enkelt igår och det skulle kännas surt om vi sumpar något i morgon nu när vi skaffat oss ett klart bra läge för en topp-4 placering. Det är ju nästan efter gårdagen så vi i smyg får kika lite, lite på andraplatsen t.o.m. om än den blir oerhört svår att nå.

För det blev ju ofrånkomligt lite bättre neråt och intressantare uppåt tabellmässigt för vår del igår när övriga resultat också gick med oss. Västerås, Bollnäs och Hammarby förlorade samtliga och det var väl mer än man hade kunna hoppas på. Det gör att vi nu har tre poäng ner till Bollnäs på femte plats och att vi också har tre poäng upp till Västerås på andraplats. Sandviken vill också vara med i racet då dom också har 26p lika som Byn och lite bättre målskillnad. Man ska inte titta för långt fram i spelschemat men man anar ju redan nu hur viktig matchen på fredag i Sandviken kan bli för framtiden. Hoppas Farmers planerar att vara på plats då!

Full omgång igen i morgon! Det är väl ingen riktigt superhet match om man ser till tabellen utan det handlar i fem av matcherna om möten mellan tabellens fem sista lag i möte med idel topplag: Falun-Hammarby, Tellus-Villa, Västerås-Frillesås samt Sandviken-Motala förutom vår match då. Har svårt att se annan utgång än favoritsegrar i någon av dom matcherna, det är ju i så fall just om Sirius har form att rubba även oss i morgon då samt om Hammarby kan gå på ännu en mina men tror inte Falun kan mäta sig ens med ett stukat Hammarby faktiskt.

Två matcher till i omgången och där är det väl lite mer ovisst kanske: Bollnäs-Vetlanda, där har jag ändå svårt att se Vetlanda kunna rubba Bollnäs efter att ha sett Vetlanda igår. Dock måste väl Vetlanda försöka få med sig något positivt från en hel helg i Hälsingland och då är det ju bara matchen i morgon kvar för att fixa det. Och Bollnäs är inte i samma form som för en månad sen, det är bara att konstatera så möjligtvis miniskrällchans på Vetlanda därför då men tror ändå inte på det. Broberg-Vänersborg är omgångens mest svårtippade match. Hade det varit före säsong så har jag trott på Broberg alla dagar i veckan men nu är det ju faktiskt så att jag istället nästan blir förvånad om Broberg vinner! Så har det svängt under resans gång och det är väl också lite tjusningen med idrotten. Vbg tog en rejäl skalp mot VSK igår och rider man vidare på den vågen så har man mycket bra chans även i morgon. För att det ska fortsätta leva runt slutspelsstrecket så hoppas jag att Vbg vinner matchen.

Vi hoppas som sagt att Byn fortsätter på vinnarspåret även i morgon, då har vi en väldigt intressant vecka framför oss sen i så fall med Broberg hemma på onsdag och SAIK borta på fredag. Men en match i taget och full respekt för Sirius i morgon. Avslag kl 14.00 och matchen visas också i Sportkanalen för er som har den kanalen.

Tack för ikväll!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Hoppas att hörnskyttet är på topp igen,har väl inte funkat så bra dom senaste matcherna.Heja Byn

    (Ronald 2019-01-06 kl 07:57) Anmäl 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil