Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Åsentorp

Inför: Sandviken - Edsbyn

2018-01-11 15:44
Seriefinal och en match som kan avgöra väldigt mycket när det handlar om topplaceringarna spelas i morgon fredag i Göransson Arena när Byn ska dit och föröka lugga hemmalaget Sandviken på poäng.
  • Uppdaterad: 2018-01-11 15:45

Sandviken är säsongens stora favoriter till SM-tecknet medan det bakom dem finns en rad utmanare där från början Edsbyn, Hammarby och Västerås bedömdes ha ungefär lika stor chans till att vara Sandvikens motståndare på Studenternas den 17 mars. 13 av 14 tränare trodde Sandviken skulle spela SM-final på upptaktsträffen i oktober (Micke Carlsson i VSK tippade VSK-Bajen i final) och av dom så trodde 8st att SAIK också skulle få lyfta bucklan. Edsbyn, Hammarby och Västerås fick två röster vardera (vi fick våra röster från Söderbäck i Bollnäs och Sixtensson i Villa). Då lagen fortfarande har samma trupper som då (plus Dzhusoev för Bajen) så är det ju såklart fortsatt det som gäller, sen får vi summera efteråt om något lag överraskade positivt och/eller negativt.

Sandviken har på de 14 senaste matcherna endast tappat tre poäng (alla mot Villa) och fortsätter man i den stilen så motsvarar man säkerligen sitt favoritskap. Edsbyn å sin sida har varit stabilt bra ända sedan serien startade och tack vare det så är det just nu vi som leder serien, en poäng före Sandviken och Hammarby. Ju bättre placering i Elitserien desto mer hemmaplansfördelar i slutspelet, det vet ni. Vi har ju i färskast minne förra säsongen då just hemmaplansfördelen i SM-semifinalen mellan Byn och SAIK till slut också blev det som var tungan på vågen när det väl skulle avgöras och den fördelen skaffade vi oss genom att komma före SAIK i Elitserien, Byn tvåa och SAIK fyra då. Skulle lagen återigen drabba samman i semifinal i år så kan det mycket väl vara detsamma som avgör då och just DET gör morgonsdagens match oerhört viktig och spännande. I morgon har bägge lag chansen att duka upp för ett kommande slutspel!

Det känns också lite som att bägge lags senaste matcher har varit matcher lite i väntan på den här matchen så jag förväntar mig en jäkla match i morgon med mycket adrenalin och där bägge lag kommer att sälja sig väldigt dyrt. Såna här matcher bör man om man har möjlighet se på plats! Bandyplay är suveränt men det är inte alls detsamma som att se matcher live när det väl börjar hetta till. Så bybor, försök ta er till Sandviken i morgon om ni har möjlighet. Edsbyn har tack vare Farmers ALLTID ett bra stöd hemma i Arenan och det är med garanti en stor anledning till att Byn är så svårslagna på hemmaplan. Sandviken har många gånger varit ”Edsbyns andra hemmaplan” då Edsbyn ofta har bra stöd där när det drar ihop sig och även om det inte är slutspel än så hoppas jag Byn får bra stöd även i morgonkväll. Det i sig kan vara den faktor som gör att matchen väger över i Edsbyfavör!

Sandviken är klara favoriter i morgon (1,63 SAIK och 3,17 Byn har Sv Spel) och ska ju så vara också. Byns chans är att vinna några ”matcher i matchen” även om det som vanligt är LAGET som är Byns styrka. Men t.ex. målvaktsmatchen mellan Joel Othén och Anders Svensson har givetvis stor betydelse. Den tror jag t.o.m. kan vara en match om en plats i slutgiltiga VM-truppen dom två emellan. Anser Patrik Hedberg given etta. Av Othén och Sverre så vet ni vilken jag rankar högst! Jag har aldrig sett Othén som en riktig ”vinnare” utan ser mer framför mig att han kan vackla när det står mer på spel medan det istället känns helt tvärtom med Sverre. Han kan vinna matcher åt Byn när det börjar gälla mer. Vi får se i morgon om det kan bli så.

Bägge lags ytterhalvor betyder mycket för resp. lags spel och där ställs Erik Säfström/Ted Haraldsson mot Hasse Andersson och Daniel Popa. Känns väldigt jämnt där och lite dagsform avgör säkert. Känns som Säfström håller på att snäppa upp efter en lite halvdan säsong så här långt medan i vårt läger det är nästan jämnt skägg mellan Hasse och Popas prestationer så här långt. Hasse rankas ju högre än Popa i bandykretsar men har väl ännu inte nått den kusligt bra form han hade vid den här tiden ifjol medan Popa varit jämn och bra hela säsongen. Jämnt skägg SAIK/Byn där alltså!

På mitten är ju Daniel Berlin och Tuomas Määttä lagens mest lysande stjärnor. Två olika spelare där Tuomas kan vara en gigant med sin fart och teknik och han har faktiskt redan nu i så ung ålder visat att han kliva fram i såna här matcher. Så också i morgon? Daniel Berlin är ju alltid stabilt bra, den stämpeln har man på honom. Brukar vara bra i matcher som den i morgon men kanske ändå har lite kvar att bevisa att han fortfarande är på den nivån? Jag tycker hans sista säsong i Bollnäs var lite blek samt att han hittills inte gjort något ”större väsen av sig” den här säsongen heller. Oviss match i matchen!

Framåt så står ju Christoffer Edlund i en viss särklass sett till gjorda mål. 58 mål har Edlund gjort hittills medan Wikblad/Edling/Hammarström gjort 72 mål tillsammans. Ändå så har jag faktiskt störst respekt för Daniel Mossberg! När han är bra så är han ”äckligt bra” och nästan ostoppbar. Är väl rädd att han är det i morgon faktiskt då han fortsatt ser väldigt hungrig ut. Det var mycket tack vare att det blev soppatorsk för Mossberg i semifinal 4 och 5 förra säsongen som vi tog oss vidare till final den gången. Har stor respekt för Sandvikens offensiva spets och påstår att där är SAIK bättre än Byn.

Det har som ni ser alla förutsättningar att bli en fantastisk bandymatch i morgon. Förra säsongen möttes vi också just den här fredagen i Göransson och då vann Byn med 3-7 efter en underbar insats av Byn. Får vi se något sånt i morgon? Eller får vi åka hem med svansen mellan benen efter att ha blivit överkörda? DET är ju tjusningen med det hela att vi har ju ingen aning om vad som väntar i morgon!

Omgången i övrigt innehåller fem matcher och efter den här omgången har alla lag spelat 21 matcher, lika som Bollnäs och Broberg. I morgon spelas: Villa-Kalix, Tellus-Västerås, Vänersborg-Sirius och på lördag spelas Hammarby-Vetlanda och den i botten så viktiga matchen Tillberga-Motala.

Då laddar vi för toppmatch i Göransson Arena! Vi ska vara tacksam att vi får uppleva sånt här.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Hej! Hade gärna sett ett referat från den här matchen- brukar alltid vara läsvärt.. Man hade ju behövt förstå förlusten! Mvh, MT

    (MT 2018-01-18 kl 22:57) Anmäl
  2. 2 poäng mot SAIK eller Hammarby.Eller oavgjort i båda,så tror jag Byn klarar första platsen.

    (Ronald 2018-01-11 kl 19:10) Anmäl


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil