Hoppa till sidans innehåll

Inför: Kalix - Edsbyn

2018-01-08 22:14
En match i omgång 20 spelas i morgon tisdag och det är just vår match borta mot Kalix, resten av omgången spelas onsdag. Som serieledare är vi givetvis klara favoriter.
  • Uppdaterad: 2018-01-08 22:14

Edsbyn toppar alltså fortsatt en jämn Elitserietabell och det känns som allt mer tydligt för varje omgång som går hur viktigt de slutgiltiga placeringarna i tabellen blir den här säsongen med allt vad hemmaplansfördelar heter. Edsbyn, Sandviken och Hammarby är ju loss lite men sen har vi ju bägge dom kvar på bortaplan samt att SAIK även möter Hammarby hemma så fortsätter hemmaplansdominansen även i dessa matcher så är vi i så fall passerad av bägge dom. Sett till kvarvarande program så är det väl lite Sandviken i vinnarhålet fortsatt.

 

Kalix i morgon är ju som alltid en lurig uppgift. Kalix är av tradition klart starkare hemma än borta och har i år slagit både Vänersborg och Sirius hemma på IP. Vi har åkt på någon mina där vi också även om det är något år sedan nu för senaste säsongerna har vi vunnit om jag minns rätt. Kalix dessutom lite skadedrabbad för dagen med Jimmy Berglund på skadelistan sen länge och sen fick Kalix målkung Johan Sundqvist en smäll mot huvudet i matchen mot Tillberga i fredags och spelade inte igår mot Sandviken. Ingen aning om Johan spelar i morgon men med Jocke Svensk huvudskada färskt i minnet så låter väl det kanske inte troligt. Kan Johan inte spela så är det givetvis ett rejält avbräck för hemmalaget.

 

Edsbyn är skadefria och åkte på förmiddagen idag för att sedan övernatta i Skellefteå och likaså efter match antar jag. Det är väl lite på två vis med såna här långresor, dom kan sätta sig i benen såklart men efter Byns lite sämre insats igår så tror jag faktiskt det kan vara bra att få ge sig iväg på den här trippen och tillsammans få tid att analysera gårdagen och sen gå vidare. Är ganska säker på att vi får se ett bättre fokuserat Byn i morgon än vad som var fallet igår och det kommer också att behövas!

 

Det utlovas ca -10 här i Edsbyn i morgon så jag förväntade mig nästan att det skulle stå att det skulle vara -20 i Palleland men som det ser ut så är det bara någon enstaka grad kallare där och upp till -15 ska väl inte vara något som stör tycker jag.

 

Bägge lag har väldigt mycket att spela för fast i olika delar av tabellen då. Edsbyns läge kan vi och är det topp-2 vi har som slutmål så duger det inte att tappa poäng i morgon. Kalix kämpar för att undvika kval och ligger just nu pinnhålet över kval, på 11e plats med 11p och är före Sirius på bättre målskillnad. Det är väl egentligen inte i matcher mot Edsbyn som Kalix ska plocka sina poäng men Kalix har ett svårt program kvar och bör nog någonstans ta någon ”bonuspoäng” om kval ska undvikas är känslan. Kalix har fyra av de fem topp-5 lagen kvar att möta, endast Sandviken är avverkad av dessa. En nyckelmatch kan säkert bli den mot Tellus hemma den 7 feb.

 

Vi får bänka oss vid Bandyplay i morgon för att se matchen. Jag vet inte om någon Edsbysupporter alls kommer att finnas på plats faktiskt (?). Förutom Palle då! Mjölnars-Göran brukar väl ha som tradition att åka tåg till Kalix men sist jag träffade honom var han tveksam om det blev någon resa den här gången. Eller ja, tåg till Luleå och sen buss till Kalix brukade väl Mjölnarn åka. Förutom första gången, då klev han på fel buss i Luleå och var halvvägs till Skellefteå innan han fattade det men efter bussbyte m.m. så han hann precis fram till matchstart då också om jag minns rätt.

 

Vi fick faktiskt ihop en supporterbuss dit en gång med övernattning på Valhall med allt vad det innebar. Det är många år sen nu, jag minns faktiskt inte alls när det var (och det har inget med Valhall att göra) men det kanske någon läsare har koll på (?). Början av 2000 kanske?

 

Omgången i övrigt där alla övriga matcher spelas onsdag då: Bollnäs-Sandviken, Motala-Hammarby, Sirius-Tillberga, Tellus-Broberg, Vetlanda-Villa och Västerås-Vänersborg. Av dom så har jag svårt att se någon av Sandviken, Hammarby, Sirius och Västerås tappa poäng. Det är väl i så fall om Motala ska nypa någon retroaktiv poäng då. Bollnäs är nog för skadedrabbade för att rubba SAIK men annars brukar Bollnäs kunna bråka med dom.

 

Vänersborg slog Broberg med 8-0 men spelade sen 4-4 mot Tellus så ska man gå efter det så ska väl Tellus ha chans hemma mot Broberg i så fall? Sv Spel har 5,05 Tellus och 1,33 Broberg och då råder inget tvivel om vilket odds som känns intressantast i alla fall. Vetlanda-Villa känns oviss. Vetlanda vann ju i Lidköping så borde väl då också ha chans hemma? Men visst är det lite så där att Villa brukar ha det lättare i Vetlanda än hemma mot dom? Ungefär som det ofta har varit mellan Edsbyn/Bollnäs. Tror ändå Vetlanda knäpper Villa en gång till och det hoppas nog Västerås på också. Just nu kampar ju Villa och Västerås om den värdefulla plats fyra i tabellen.

 

Förhoppningsvis gör vi vårt jobb i morgon till att börja med. Gör vi det så sätter vi i alla fall lite press på först och främst Sandviken och Hammarby att göra sitt jobb på onsdag. 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil