Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Inför: Hammarby - Edsbyn

09 NOV 2018 23:03
Zinkensdamm får besök av Edsbyn i morgon och det kommer att bli en bra värdemätare för bägge lag även om det varma vädret lär ställa till ett spratt.
  • Skapad: 09 NOV 2018 23:03

Hammarby-Edsbyn är absolut en av seriens höjdare och i morgon är det dags för den, avslag 14.00. Med facit i hand så hade det ju givetvis varit bättre om vi haft hemmamatch nu och Hammarby haft hemma när vi möts i januari då vädret inte lär inbjuda till någon underhållande bandy i morgon. Men det är ändå två poäng vi spelar om och dom är lika viktiga oavsett väder ju!

Hammarby kommer att göra en bra säsong och som vanligt talar tiden för Hammarby som brukar stegra sig ju bättre träningsförhållanden man får. Tror mycket väl att när vi är framme i mars månad så kan det vara de bägge publikdrakarna Hammarby och Villa som ska mötas på Studenternas. Så bra lag har Hammarby om man får ihop det. Men det är långt dit och förhoppningsvis ska även vi spela bandy in i mars månad.

Hammarby kan ha seriens vassaste forwardspar i Christoffer Fagerström och Jesper Jonsson där den senare är en riktig smygare. Jesper får sällan rubrikerna men han blir bättre och bättre för varje säsong och brukar göra viktiga mål i matcherna och är en vinnartyp i mina ögon. Många forwards kan försvinna ju mer matcher gäller (tänker faktiskt först på Christoffer Edlund där) men där känns Jesper tvärtom i mina ögon, han blir bättre ju mer matcherna gäller. På bra is har vi absolut haft full huggning med dom två i morgon och det lär vi kunna få ändå men det lär ju bli en lite annan typ av bandy i morgon, i alla fall andra halvan av varje halvlek.

 

Läste också att Hammarby ändrade om senast och spelade med David Pizzoni Elfving på liberon och istället nye Pontus Blomberg (från Vetlanda) på vänsterhalv. Pizzoni lär fylla sin funktion defensivt då det lär bli en hel del lyft i morgon och i det luftspelet är inte Pizzoni den lättaste att tampas med. Där har kapten Edling någon att tampas med i morgon.

Edsbyn åker till Zinken som nederlagstippade. Utan att ha kollat så lär vi inte ha någon vidare statistik där de senaste åren (förlust 4-0 ifjol tror jag) men sånt är ju till för att brytas i och för sig. Traditionens makt brukar dock vara stor i bandy så helt rätt att Bajen är favoriter och det har ju passat Byn förut att slå ur underläge så det är taget. Det lär som sagt bli tungspelat i morgon och det lag som är mest inställd på att kriga lär ha bra chans. Vi saknar ju åter Jocke Svensk som bockar av sin 3e match som avstängd nu och är spelklar till tisdag hemma mot Sandviken.

Vi får se hur mycket till värdemätare matchen i morgon blir. Vi har ju hittills mött den absoluta toppen i form av Villa samt antagligen två av seriens svagaste lag i form av Frillesås och Falun. Hammarby är ju ett lag i alla fall jag har en förhoppning om att vi ska kunna matcha även om jag, som jag skrivit tidigare, tycker ”topp-4” med Villa, Sandviken, Västerås och Hammarby alla fyra har imponerat mer än Byn så här långt under säsongen. Men över tid så vill man ju ändå såklart att Byn ska slå sig in i den kvartetten och ska vi dit så kan det vara Hammarby vi ska puffa bort. Därför är ju poängen det spelas om i morgon lite extra viktig, det är ju bonuspoäng vi har möjlighet att sno åt oss.

Skytte lär ju bli väldigt viktigt i morgon. Hittills har inte Byn varit så vassa på den detaljen (hörnor) men sånt brukar samtidigt jämna ut sig över en hel säsong så där har vi förhoppningsvis lite att hämta framöver. Hammarby å sin sida satte i alla fall tre hörnmål mot Vetlanda borta och känns ha en lite bredare repertoar än vad Byn har även om vi kanske har dom två, tre bästa skyttarna i Edling, Hammarström, Wikblad.

Det får räcka så ikväll. Jag kommer inte att skriva några rader om den här matchen i efterhand heller då det är annat inplanerat då så ni får hålla tillgodo med Bandypuls.

Konstaterar från kvällen främst att Motala (mitt andralag känns det som) skrällvann borta mot Broberg. Inte världens skräll i mina ögon egentligen men en skräll är det ju ändå. Rättvis över 90 min dessutom, tittade på matchen på Bandyplay. Motala spelar som vanligt en sevärd och skön bandy i mina ögon och gör inte som många andra nederlagstippade lag som parkerar bussen och satsar på kontringar. Nu kom samtliga Motalas mål på hörnor ikväll men spelmässigt spelade man ihop till segern ändå även om Broberg jagade frenetiskt på slutet. Att Vänersborg vann borta mot Tellus i kvällens andra match (3-4) var väl mer väntat men ändå nära poäng för Tellus som har lite missflyt så här långt.

Zinken nästa anhalt alltså och sen Sandviken hemma på tisdag och Broberg borta på fredag. Viktig vecka som tusan, ger den noll, två, fyra eller sex poäng (?).  Kan bli precis hur som helst som det känns men det är helt klart en vecka som är lite vägvisare för resten av den här säsongen i mina ögon.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil