Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Åsentorp

Inför: Edsbyn - Villa Lidköping

06 FEB 2018 13:29
Bandy-VM är avklarat och det är åter till vardagen som gäller och en otroligt kittlande slutspurt på Elitserien. Vi har tre svåra matcher kvar där alla våra motståndare har lika mycket som oss att spela för. Först ut Villa Lidköping hemma.
  • Skapad: 06 FEB 2018 13:29

Det blev till slut ett silver i VM för Sverige och våra två bidrag Anders Svensson och Hans Andersson. Dessutom ett brons till Tommi och Tuomas Määttä. Vet inte hur många av er läsare som såg VM-finalen men jag hoppas det var många! En fantastisk bandymatch i mina ögon och verkligen bara små marginaler/detaljer som avgjorde i slutändan. Hade Sverige vänt till seger efter att varit i underläge 2-0, 3-1 och 4-2 så har nog bedriften slagit ut det mesta i landslagsväg tidigare är min känsla (?). Lider med många att de inte fick ro i hamn den bragden och nästan mest med Svenne Olsson som i grunden är den som byggt upp den sammanhållning och sköna stämning som det verkar vara i dagens landslag. Svenne lär bli ett eftertraktat namn den dag han lämnar landslaget för att (ev) träna ett klubblag igen och jag tycker (även) Edsbyn ska lämna in en intresseanmälan där.

Bandypuls har skött bevakningen av bandy-VM på ett förträffligt sätt tycker jag och som bandyfantast så har man fått allt av värde man kan begära. Studio Chabarovsk har varit kul att titta på där många härliga personligheter har hamnat i rampljuset på ett helt annat sätt än tidigare och det har varit roligt att titta på vartenda avsnitt. Så från min sida all cred till Bandypuls och alla som närvarat i Chabarovsk för en klockren vecka.

Elitseriespurten ligger framför oss! Nu har man legat av sig lite men dags att vakna ur dvalan för nu är det verkligen skarpt läge de tre omgångar som är kvar. Väldigt många lag i serien har mycket att spela för fortfarande, det är väl egentligen bara Vetlanda som hamnat i ingemansland samt att Tillberga är mer eller mindre klar att åka ur med det program man har kvar. I övrigt är det kamp om samtliga platser 1-5, främst Vänersborg och Broberg kampar om sista slutspelsplatsen men Bollnäs är inte helt klar heller samt att Tellus, Sirius och Kalix och lite Motala kämpar för att undvika kval neråt. Så 12 av 14 lag har fortfarande väldigt mycket att spela för vilket ju är härligt.

Byn för närvarande på fjärdeplats och sista matcherna före uppehållet lämnade också en hel del i övrigt att önska. Från att ha haft en SM-finalröst på sig från flera håll tidigare under säsongen så tror jag ganska många ändrat åsikt efter främst Byns klara förluster i Sandviken (5-1) och mot Hammarby (4-0) och helt plötsligt slår vi lite ur underläge igen är känslan. Med sista tiden i färskt minne är det också lite svårt att veta vilket ben man ska stå på, sikta på andraplatsen med alla dess fördelar eller undvika femteplatsen med dito nackdelar (?). Oavsett vilket så känns matchen i morgon mot Villa som vägvisaren i frågan. Vinner vi den så ska vi kunna hålla Villa bakom oss är känslan och vinner vi i morgon så måste vi givetvis ta sikte på andraplatsen. Förlorar vi i morgon då är det istället mycket stor risk att vi hamnar på femteplats till slut… Anar att Västerås går fullt i kvarvarande matcher och gör dom det så finns i så fall inte så många räddningsplankor kvar sen. Så matchen i morgon är verkligen en match som lever upp till epitetet nyckelmatch!

Tabelltoppen just nu med kvarvarande program:
1. Sandviken 37p +80: Sirius b, Hammarby h, Motala b
2. Hammarby 36p +75: Tillberga b, Sandviken b, Villa h
3. Villa Lidköping 35p + 69: Edsbyn b, Tillberga h, Hammarby b
4. Edsbyn 35p +62: Villa h, Broberg b, Vänersborg h
5. Västerås 34p +48: Bollnäs b, Vetlanda h, Kalix b

Fritt fram för alla att spekulera hur det här slutar. Matcherna Edsbyn-Villa i morgon och Sandviken-Hammarby på fredag känns som dom största nyckelmatcherna. Hittills har ju hemmaplan varit en otrolig maktfaktor i mötena mellan topp-5 lagen så vi håller tummarna för att den trenden håller i sig även den här veckan!

Thomas Liw rapporterar att alla spelare som inte varit iväg på VM-spel är pigga och krya och laddade för match. VM-resenärerna anlände till Edsbyn tidigt tisdagmorgon så förhoppningsvis hinner även dom sova ut och hamna hyfsat i rätt rytmen till i morgon även om det inte går begära stordåd med dessa förutsättningar. Man får också tänka på att Martin Johansson och Jesper Eriksson i Villa är i en än sämre sits då dom ju även har en lång bussresa hit framför sig så summerar man så tar det nog ut varandra ganska bra.

Hoppas vi får se lite mer offensivt tryck från Edsbyn i morgon, känns som vi skulle behöva en sån match nu igen. Dom kommer väl såklart inte på beställning och speciellt inte i morgon kanske med förutsättningarna som råder men det är ändå tillåtet att hoppas på det!

Tre omgångar och nu är det kompletta omgångar med samma starttid på matcherna som är kvar. I morgon spelas följande matcher:

Bollnäs-Västerås: En motivationstvåa här? Borde vara så tycker jag. Bollnäs möter Sirius hemma på fredag och där bör man säkra sin slutspelsplats, gör man det redan här är det en bonus för dom. Tror Västerås kan bli giftiga i slutspelet, känns som dom fått den här smygresan den här säsongen och får slå lite ur underläge. Tips: 2-5

Kalix-Tellus: Kalix 12a på 11p och Tellus 10a med 13p just nu. Då förstår ni vikten av den här matchen där främst Kalix har stor press på sig. Det lag som hanterar nerverna bäst går segrande ur det här och även om det ligger nära tillhands att tippa Kalix så kanske Tellus kan kriga åt sig en oerhört värdefull poäng (?). Tips: 4-4

Motala-Broberg: Motivationstvåa här också? Så måste det vara, annars har inte Broberg i ett slutspel att göra och sumpar man här så lär det nog inte bli något slutspel heller. Dock bara en bortaseger på hela säsongen för Broberg och Motala har överraskat positivt så helt givet är det ändå inte tror jag. Tips: 3-5

Tillberga-Hammarby: Rätt ointressant tillställning som Hammarby vinner efter behag och därmed definitivt skickar Tillberga ur Elitserien. Tips: 3-8

Sirius-Sandviken: Sällan Sandviken tappar poäng mot Sirius och gör det inte nu heller. Trots att Sandviken har några VM-spelare som sannolikt inte är i topptrim så ska man vinna här. Tips: 2-6

Vetlanda-Vänersborg: Otroligt viktig match för Vänersborg! Vbg har den här matchen samt Kalix hemma och Byn borta kvar. Vetlanda har inget att spela för, dessutom Jocke Andersson avstängd och Johan Löfstedt antagligen i lite diffus form. Motivation brukar ofta slå klass! 4,30 på Vbg ger Sv Spel, den är väl värd att prova (?). Tips 3-5

 

Försök ta er ner till Arenan i morgon och stötta Byn! En av säsongens absolut viktigaste matcher!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link



 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil