Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Inför: Edsbyn - Villa

07 FEB 2019 21:47
En sannolikt väldigt underhållande och bra bandymatch väntar i morgon fredag då Villa Lidköping kommer på besök. 1581 personer igår (fri entré) men visst blir vi fler i morgon fast det är entré då?
  • Skapad: 07 FEB 2019 21:47

Jag tror en neutral bandyfantast ser morgondagens match mellan Byn och Villa som en match mellan två spelande lag och en match som har alla förutsättningar att nå en väldigt hög nivå underhållningsmässigt. Kanske speciellt nu när matchen inte riktigt är på ”liv och död” även om bägge lag kommer att ge allt för att vinna matchen men även för förloraren så fortsätter ju säsongen även efter det här. Senast vi möttes här i Arenan så avslutade vi Villas säsong 17/18 när Byn slog in matchbollen i en semifinalserie som går till historien då Byn vände ett 0-2 underläge i matcher till vinst med 3-2 i matcher. Den matchserien ska sent glömmas!

Villa känns som ett ganska omtyckt lag i större delen av bandysverige (inte i Vbg kanske) och dom står ju för mig för ett lag som spelar positiv och sevärd bandy. Villa var ju stundtals magiskt bra i förra säsongens semifinalserie och att Edsbyn lyckades vända den i egen favör var det nästan bragdstämpel på. Jag var då så otroligt imponerad av t.ex. Martin Karlsson och Joel Broberg och dom spelar ju fortsatt kvar i Villa men då Villa värvat starkt så spelar dessa två spelare klart mindre roller denna säsong. Man funderar ibland hur dom tacklar sånt (?). Utåt sett såklart goda miner alla dagar i veckan men inbillar mig ändå att verkligheten kan vara en annan. Sen kan man ju också tycka att det är synd att bandypubliken i Sverige inte får se dessa artister lika mycket den här säsongen som förra. Lite ”slöseri” med bra bandykapital på nåt vis!

Villa har redan vunnit serien och är fortsatt den stora favoriten att spela hem sitt första SM-guld. Laget har också en svit som inte går av för hackor och står just nu på 15 raka utan förlust (14 segrar + en oavgjord). Laget har tydligen ett rekord på 17 raka utan förlust sen säsongen 1981/82 som man nu jagar och det återstår att se om sviten lever även efter i morgon. Vi spräcker gärna den såklart.

Edsbyn ligger fortsatt kvar på fjärde plats efter gårdagens omgång och läget poängmässigt är också detsamma där vi är en poäng före Bollnäs och en poäng efter Västerås. Upp till andra plats och Sandviken är det tre poäng och det känns närmast ointagligt. Dock möts ju Sandviken-Bollnäs i morgon och den matchen är ju en ganska stor nyckel för utgången av plats två till fem i tabellen. VSK (som möter Sirius borta) håller definitivt på Bollnäs där. Vad vi håller på beror ju lite på hur det går i vår egen match…

Känslan är att vi får se en bra insats av Edsbyn i morgon. Gårdagen lovade mera tyckte jag och då var det ändå första matchen på drygt två veckor vilket borde innebära att allting sitter ännu lite bättre i morgon. Sen kanske inte det räcker än om Byn presterar på max i morgon då Villa kanske är ännu lite bättre ändå. Vill ändå tro att Byn säljer sig väldigt dyrt i morgon och det skulle sitta mumma att klämma till Villa i morgon, det skulle Byn må bra av inför SM-slutspelet.

Byn hade bra hörnskytte igår och det är ju en ingrediens som måste ligga på hög procent om man ska besegra Villa. Samtidigt är känslan att även Villa är ett bra lag på hörnor utan att jag letat nån statistik på det. Vi får också ställa in oss på att inte ha lika mycket boll i morgon då Villa är ett lag som vill äga mycket boll och det är nog till att lite försöka acceptera det och därifrån hitta en väg till framgång. Ibland passar dock såna matchbilder Byn väldigt bra och speciellt här hemma. Hur som så har vi en mycket intressant match framför oss i morgon så missa inte den!

Tänkte skriva någon rad om Miljonklubben också! Det är ju vår egen väg till framgång vilket gett resultat två säsonger i rad då vi både nått miljonen i insamlade pengar och vunnit SM-guld två år i rad nu. Därför är det för mig faktiskt lite förvånande att VI inte ligger ”bättre till” i den insamlingen hittills den här säsongen (just nu 335 000 kr). Visst, 1000 kr är 1000 kr och den slanten finns inte alltid. Dock roade jag mig med att jämföra lite vilka som varit med tidigare år och vilka som är med i år och min känsla är att en hel del namn saknas som ”borde vara med där”. Vi har ju fixat såna här insamlingar hur många gånger som helst vi känns det som och hur det än är så är det ju den ”Tillsammans-andan” som gör att Edsbyn fortsatt kan ligga på den nivå vi gör. Det kan låta som en klyscha men SÅ ÄR DET! Att vi nu då lite har ”tacklat av” gör att jag börjar fundera lite… är det en signal av lite nöjdhet? Kan så vara. Eller är det rent av så att många helt enkelt GLÖMT att betala in säsongens bidrag till Miljonklubben? Kan så vara och jag hoppas givetvis på det alternativet!!

Så MIN uppmaning blir, om du läser ända hit och är en äkta Edsbyfantast: OM DU ännu inte betalat in ett bidrag till Miljonklubben den här säsongen så gör gärna det nu om ekonomin tillåter det. Det är ju HÄR vi vill vara eller hur? Topp-4 i bandysverige med bra chans att nå SM-semifinal även den här säsongen. Å tar vi oss dit så vet vi vad som kan hända! Jag tror den här slanten som Miljonklubben genererar kan vara just skillnaden mellan att vara där vi är idag eller vara där säg t.ex. Broberg är, ett lag som för mig varenda säsong krigar om ”slutspel eller inte”. Jag tycker definitivt min 1000-lapp är värd att betala om det gör den skillnaden i slutänden och resonerar 999st lika som mig så tror jag vi orkar hålla oss kvar här också!

335 000 kr per 31/1 finns insamlat! Idag har vi 7 februari. Fixar vi till att börja med att få upp den summan till 500 000 kr per den sista februari?! Jag tror på det!

Hur betalar man, jo så här: SWISHA till 123 283 8795 eller BANKGIRO 434-5500. Märk Miljonklubben.

Betala gärna NU när du läser det här, inte i morgon, inte i helgen utan gör det NU, annars är det lätt att glömma :). Jag har en liten dröm om att Ingrid Mattsson som håller i bokföringen av Miljonklubben ringer mig vid lunch i morgon och säger att ”Håkan, nu har det swishats in 25000 kr sen du lade ut ditt Inför igår”. Ja, det är en dröm men sånt kan bybor göra, det vet jag!

Då tar vi oss an Villa i morgon och hoppas på en riktig toppfajt som får pulsen att stiga! Övriga matcher i morgon: Broberg-Tellus, Falun-Vänersborg, Hammarby-Vetlanda, Motala-Frillesås, Sandviken-Bollnäs, Sirius-Villa.

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Som vanligt sanna och mycket kloka ord av Håkan Brindholm.

    (Håkan Andersson 2019-02-08 kl 15:25) Anmäl


 

 


  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil