Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn-Vetlanda

02 DEC 2019 20:15
Åter till vardagen efter ett, i alla fall på förhand, pulshöjande derby mot Bollnäs och som inte riktigt gick som vi planerat. Nu en svår efterrätt till den då överraskningslaget Vetlanda väntar.
  • Skapad: 02 DEC 2019 20:15

Om man ska skriva nån rad mer om fredagen så är och blir den matchen intressant att ha med sig framöver. Lite som jag skrev i Inför då att jag trodde den matchen skulle bli ett rejält riktmärke för en tid framöver, definitivt från nu fram till annandagen i alla fall, antagligen längre än så.

Att Bollnäs vinner rättvist igen mot Byn (vann ju ännu rättvisare i World Cup) gör ju att vi än så länge den här säsongen INTE kan hävda att vi är bättre än Bollnäs i alla fall. Då vi dessutom föll hemma mot Villa så får vi helt enkelt köpa att vi just nu är efter dom två lagen och därifrån måste vi nu jobba. Byn har visat brister tycker jag i bägge dessa matcher då man spelat lite för mycket med huvudet under armen när man hamnat i underläge.

Som tur är så har vi precis vänt blad till december månad så tid finns att jaga ikapp och hitta formeln som gör att man rår på dessa två lag. Vore sämre om vi nu varit i t.ex. februari och vi haft detta huvudbry. Nu finns tid för att jobba på det här och ska man förlora mot Bollnäs så gör man ju mycket hellre det i november än i mars.

Sen tror jag Byn har ett ganska tufft jobb att göra för att få alla dessa individuellt starka pjäser att fungera till 100 % tillsammans som ett lag. Idag gör inte Byn det när man stöter på patrull. Att göra det mot ett blekt AIK eller Vbg är en sak, att göra det mot lag som Bollnäs och Villa är något helt annat. Det har varit mycket solokörning när vi hamnat i knipa och det syns att det inte är grundtänket att det ska vara så då man ser flera spelare åka och inte riktigt veta vad som ska hända utan man blir nästan mer som åskådare till den som har bollen. I grunden en ledarsak att få ordning på det här men ännu mer är det ju något som laget måste lösa tillsammans.

Vetlanda hemma väntar i morgon. Ett Vetlanda jag har väldigt stor respekt för sen jag såg deras bortamatch mot just nämnda Bollnäs där Vetlanda vann med 2-3. Framförallt Vetlandas omställningar och deras otroliga fart på många spelare var vad som imponerade då. Nu är väl också grundtipset att matchbilden kan bli lite så i morgon att Byn sannolikt kommer att föra matchen vilket kan ge Vetlanda dessa omställningslägen. Samtidigt så är det nog inte lika lätt att kontra bort Byn som Bollnäs då jag ser Byn som skridskoskickligare än Bollnäs.

Vetlanda har ett jämnt lag men där jag ändå tycker nr 11 Pontus Vilen sticker ut. Han har gjort några fantastiskt fina mål redan, framförallt är det ett mål mot VSK som etsat sig fast där han blåser förbi allt och alla innan han sätter bollen. En verklig framtidsspelare. Som dock åkte på en rejäl smäll mot SAIK borta men han verkar ändå ha varit med i fredags mot Tjureda så det var väl ingen fara då. Två unga bröder Nordström (Pontus och Emil) är två andra spelare som vi nog knappt sett förut men som är bra.

Dessa stöttas upp av lite mer rutinerade herrar i form av Niklas Gälman som börjat serien bra, Pontus Blomberg som är åter efter en skadefylld säsong i Hammarby, Tobias Nyberg som var väldigt bra mot Bollnäs samt hårdföre backen och lagkapten Philip Lennartsson som sin vana trogen aspirerar på att vinna utvisningsligan (70 min hittills). I kassen finns vasse David Borwall, för längesen i Bollnäs men nu har han varit ganska många år i södra Sverige.

Vetlanda ligger just nu 7a i tabellen efter en liten dipp just efter vinsten på Sävstaås då man förlorat tre av sina fyra senaste matcher efter det. Dock seger med 7-0 mot Tjureda sist vilket säkert var skönt och i morgon kan man ju spela rätt avslappnat på ett vis då ingen kräver att man ska ta poäng här mot Byn. Blir intressant att se hur taggad Vetlanda är i morgon. Man har många olika bilder att plocka upp ur minnet när det gäller matcher hemma mot Vetlanda. Den röda tråd som finns är väl att det till slut brukar ordna sig hemma på Ön men vi har många gånger haft full huggning för att brotta ner dom. Minns jag rätt har vi vänt både 1-5 och 1-4 underlägen till seger under 2000-talet mot Vetlanda men dit hoppas jag inte vi släpper dom i morgon.

Hammarby-Vänersborg, Åby/Tjureda-Sandviken och Motala-Broberg spelas också i morgon. Sandviken vinner ju men sen är det två "vägskälsmatcher" dom andra två. Vbg det lag av dom fyra som famlar mest i mörkret nu och det är nog det lag som är i mest behov av en seger. Samtidigt är Bajen hemmastarka även den här säsongen och svår att besegra på Zinken. Uddamålet åt nåt håll. Motala plockar poäng både här och där och har förlorat bara två matcher av nio än. Får hållas som knappa favoriter hemma mot Broberg men Motala spelar mycket kryss (fyra av nio hittills) och kanske läge för det igen.

Då hjälper vi Byn upp på banan igen efter förlusten senast och det gör vi bäst genom att vara på plats i Arenan! VI får inte sumpa poäng i den här typen av matcher, sånt kan Bollnäs hålla på med. Topp-2 är oerhört viktigt och där är vi kvar trots förlusten i fredags.

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


  


 

 


 

 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil