Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Västerås

27 DEC 2018 20:46
En underbar toppmatch väntar i morgon när Västerås besöker Arenan. Fredagkväll och är även Farmers i fredagsform så har vi en fantastisk inramning att vänta och då är såna här upplevelser helt fantastiska.
  • Skapad: 27 DEC 2018 20:46

Annandagen avklarad och det gick ju bra till slut. Det verkar även från Bollnäshåll som man tycker att Byn var rättvisa vinnare och då är det bara att suga i sig det och gå vidare. Skönt!

Fredagens match mot Västerås har alla möjligheter att bli en underhållande tillställning. Jag tror faktiskt det är lite upp till Byn HUR underhållande den blir då jag tror Västerås kommer att bjuda upp samt spela ett hyfsat högt försvarsspel. Väljer Byn detsamma, ja då blir det bra och underhållande helt automatiskt! Det är svårt för lag att vara sådär bländande bra som det gick att vara för några år sen numera då i stort sett alla lag är bra på att försvara sig. Ju längre ner man sjunker med sitt lag desto mindre ytor blir det att spela på för det anfallande laget, det säger ju sig självt. Det i sig gör att underhållningsvärdet sjunker men ofta är det ju det ”sämre lagets chans” till poäng så utifrån det förståeligt.

Förhoppningen är ändå att Byn och VSK ser att man kan vinna matchen i morgon tack vare en bra offensiv och inte tänker ”defensiven främst” och verkligen bjuder publiken på en underhållande match. Som sagt så tror jag VSK kommer att kliva på ungefär som vanligt trots att man bortamatch i morgon. Edsbyn tycker jag i många matcher blir ”onödigt låga” och jag vet inte riktigt vad det beror på eller om det är Byns plan från början. I min värld så står ett högre försvarsspel för att man tror på sig själv på ett annat sätt och att man tänker att man av egen kraft ska kunna vinna matchen. Ett lägre försvarsspel blir för mig att man inte riktigt tror sig kunna vinna matchen ”av egen kraft” utan vill spela mer på omställning. Surrigt? Ja kanske men tror ni fattar.

Det jag lite försöker mena är att jag tror Byn är starkare offensivt än att man måste sjunka så lågt som man gör i defensiven. Sen är ju sånt där hårfint, det handlar ju om ca 15-20m i höjd var man börjar sin styrning men jag tycker Byn i morgon ska försöka spela ett lite högre försvarsspel. Visst det kanske ger ett, två mål mer i baken men jag tror det ger minst två mål mer framåt. Jag vill se en sån match i morgon!

Byn är just nu på 4e plats i tabellen på 20p. Jag tror det behövs 35p i en sluttabell för att komma fyra och det är 22p kvar att spela om, alltså behöver vi 15p av dessa om vi siktar in oss på fjärdeplats. Vi möter samtliga fyra lag som ligger i botten av tabellen (Sirius, Falun, Frillesås, Tellus) på bortaplan men mot dom lagen begär jag av Byn att man ska gå fullt, oavsett hemma- eller bortaplan. Enda bortamatch vi har förutom dom är mot Sandviken (fre 11/1). Vinner dom fyra nämnda och låter bli att spekulera i SAIK borta så tar vi i så fall 8p där. Sen har vi sex hemmamatcher där vi i så fall behöver ta 7p till: VSK, Vetlanda, Broberg, Hammarby, Motala, Villa i den ordningen. Den första och sista är svårast men vinner vi övriga fyra så har vi även där 8p och det ska väl inte vara helt omöjligt.

Så jag känner att vi spelar om bonuspoäng i morgon och det är inget katastrofläge om vi förlorar så också lite därför så hoppas jag att Byn tänker några mer procent offensivt och några procent mindre defensivt i morgon men det är ju något jag bara kan hoppas på. Byns matchplan är redan lagd och genomgången, vi får se i morgon hur den kommer att se ut.

Västerås leder serien och har vunnit 13 av 15 matcher hittills. Kryss hemma mot Villa och förlust borta mot Sandviken med 6-4 är enda poängtappen. Laget vinner i snitt matcherna med ca 6-4 vilket känns som ett ”roligt lag”. Västerås är att likna med en maskin där egentligen ingen spelare riktigt sticker ut utan man maler på och det dyker upp lite olika matchvinnare varje gång. Simon Jansson var riktigt vass på försäsongen och i början av serien men har senaste tiden varit sjuk och missat VSK:s tre senaste matcher. Lär dock vara spelklar till i morgon då det verkar ha varit nära att han kom till spel igår. Ett plus såklart.

Hammarby sårade Västerås med en hel del lyft i deras möte för en vecka sen och såg då ut att få Västerås på fall men även det greppet slingrade sig Västerås ur och vann till slut med 5-8 på Zinken. Det var ett styrkebesked av VSK men jag tror ändå inte att det skadar om Byn försöker lyfta lite mer än vanligt i morgon, det kan vara en nyckel till framgång.

Får räcka så om Byn-VSK. 26-mannatruppen till VM togs ut idag och där fanns Anders Svensson med som enda Edsbyspelare, som en av fyra målvakter. Sverre har att konkurrera med Patrik Hedberg, Joel Othén och Jesper Thimfors och fyra målvakter ska bli två till slut. Fördel Hedberg och Othén är magkänslan men undrar om det inte var så vid samma tid förra året också och sen storspelade Sverre från nu och fram till mitten av januari då truppen spikas och blev med till VM på Othéns bekostnad. Vi hoppas på ett liknande scenario! Ett tips till Sverre: Behåll gula målvaktströjan som användes igår, man ska ha en tröja som syns, det finns inga nackdelar med det och det är bevisat sen förut. Patrik Sandell kan intyga.

Inga större skrällar i landslagstruppen. Det jag lite tänker på är att inte så många av dom mest etablerade gjort någon makalöst bra säsong så här långt utan det känns som en hel del nästan var bättre förra säsongen. Dom få jag tycker sticker ut och definitivt har varit bättre den här säsongen är: Stefan Edberg, Simon Jansson (tidigt på säsongen iaf), Christoffer Fagerström samt Patrik Nilsson. Erik Pettersson och Patrik Sjöström är ju svåra att bedöma då dom spelar i Ryssland men i alla fall Erik P är ju given oavsett, kanske mest given av alla 26 spelarna.

Full omgång igen i morgon, man tackar! Det finns några godbitar och framförallt några luriga matcher. Mest given är väl Sandviken hemma mot Sirius även om Sirius gör en bättre säsong än jag trodde från början, det får jag erkänna. Sirius sliter för att haka på Motala på sista åttondelsplatsen och är just nu 2p efter. Tror inte det går men bra gjort ändå av Sirius att man får det att leva. Hammarby ska väl också betvinga Broberg hemma på Zinken. Före säsong har man kanske gett Broberg hyfsat stora chanser där men Broberg har inte övertygat sen serien drog igång. Dock är alla skadade spelare tillbaka i Broberg nu vilket såklart ger ett bättre läge.

Villa-Vetlanda ska också vara en etta, rätt klar sådan. Detta även om Villa brukar ha svårare för Vetlanda hemma än borta, förra året vann t.ex. Vetlanda i Lidköping. Då spelade ju dock Johan Löfstedt och Joakim Andersson i det gula laget. Såg att Martin Karlsson i Villa gjorde sitt första mål igår, i 15e omgången! Där har vi en spelare som verkligen kommit i kläm av Villas värvningar till den här säsongen. Martin var ju otroligt bra ifjol och man blev ju nästan lite småkär i både honom och Joel Broberg då i semifinalserien mot oss och tänkte att jäklar vilket framtidskapital dessa två är för Villa. Nu får knappt varken Martin eller Joel några rubriker i år och sannolikt bra mycket mindre speltid också. Det är verkligen baksidan med att värva färdiga stjärnor! Utåt sett håller ju Martin och Joel masken såklart men nog tror jag dom tyckte förra säsongen var bra mycket roligare bägge två.

Två väldigt luriga matcher i Frillesås-Vänersborg och Motala-Bollnäs där bägge bortalagen är rätt klara favoriter. Hemmalagen dock värd att se upp med och jag tror inte både Vbg och Bollnäs vinner i morgon men har svårt att bestämma mig för vart det skräller! Vbg har en lite motigare period med tre raka förluster nu och Bollnäs har tagit två poäng av åtta efter uppehållet. Så jag tror det är två lite grubblande favoritlag som ändå har pressen på sig att gå ut och leverera och vinna såna här matcher. Svårt sånt!

Sist men inte minst kanske den match som gäller mest av alla matcher, den mellan Falun och Tellus. Falun vann borta mot Tellus för ett par veckor sen och vinner man igen är Falun fyra poäng före Tellus och det får Tellus tufft att hämta igen i så fall. Så Tellus bör nog ha minst en pinne med från Lugnet i morgon. Mäktar man med det? Alltid lite lättare att slå ur underläge i såna här matcher känner jag så jag tippar på just kryss.

Då hoppas vi att vi får med oss en underbar upplevelse i morgon. Ska man se tre av Byns hemmamatcher på en säsong så är morgondagens match en av dom. Det kan bli en riktig höjdare!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil