Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Vänersborg

12 FEB 2018 15:49
Lika som förra säsongen så avslutar vi Elitserien med match mot Vänersborg. Då förlust borta i en betydelselös match, nu hemmaplan och förhoppningsvis seger i en match som för Byn betyder väldigt mycket!
  • Skapad: 12 FEB 2018 15:49

Glasklara förutsättningar inför morgondagens match. Seger och vi säkrar andraplatsen, kryss räcker om det blir kryss mellan Hammarby-Villa och förlust blir vi 3a/4a. Så seger är det vi går för i morgon och när förutsättningar är så att Vänersborg inte har något att spela för så ska vi också kunna kräva det. Om så blir fallet så blir det sen jätteintressant att följa slutspelsvalen. Blir vi tvåa så lutar det i min värld kraftigt åt en kvartsfinal mot Bollnäs med allt vad det innebär i form av nerver… Men det tar vi då om det blir så.

Mot Broberg i fredags saknades både Martin Frid och Oscar Wikblad. Bägge två planerar att träna ikväll måndag och efter det tas beslut om dom är i speldugligt skick. Vi håller tummarna för att så är fallet för kan vara värdefullt att få en match i benen inför slutspelet.

Vänersborg har haft/har (?) lite skavanker på främst Joakim Hedqvist och Robin Öhrlund. Bägge spelade ändå i fredags mot Kalix men är det minsta tveksamhet så är det väl troligt att dom står över i morgon anar jag. Vänersborg har om man backar bandet till i höstas, sept-okt, gjort en bra säsong från då till idag. Då var Vänersborg brandskattade då alla tre ryssarna (Lomanov, Bulatov, Ivanov) från säsongen före lämnat och under främst Svenska Cupen men även under World Cup såg inte Vbg särskilt bra ut. Under Sv Cupen vann t.ex. Broberg med 8-1 mot Vbg, nu när vi summerar Elitserien är Vbg före Broberg! Så Vänersborgs resa imponerar och man kliver ju in i slutspelet helt utan press på sig. Slutspelsplatsen innebär ju också att Vänersborg är kvalificerad till både Svenska Cupen och World Cup nästa säsong vilket inte Broberg är så kampen om den sista slutspelsplatsen innebar ju också så mycket mer än bara det.

Senaste omgångens resultat gjorde att en del streckstrider dog och inför sista omgången är det väl egentligen bara på Zinken som bägge lag har att spela för när Hammarby tar emot Villa. Där finns det desto mer att spela för! Förloraren blir sannolikt femma då ju Västerås ska vinna i Kalix där hemmalaget inte har något att spela för. Seger för VSK innebär att man undviker femte plats oavsett hur det går på Zinken. Kryss räcker för Hammarby för att hålla Villa bakom sig och tipset blir väl ändå att Hammarby reder ut det även om det rapporteras att både Fagerström och Gilljam kan vara osäkert startande. David Karlsson är väl lite detsamma i Villa även om han sannolikt finns med i truppen i alla fall.

Vetlanda-Bollnäs och Tillberga-Broberg gäller absolut ingenting. Sirius möter Tellus och Motala möter Sandviken. Motala är prick två poäng efter Sirius och vinner Motala och Sirius förlorar så passeras Sirius av Motala på målskillnad men har väldigt svårt att se hur det ska kunna inträffa. Tellus har inget att spela för och Sandviken lär inte vilja gå in i slutspelet med en förlust.

Slutspelsvalen sker sedan i Radiosporten och beräknas dra igång runt kl 21.20 om man ska tro Bandypuls. Vi väljer att tro på dom!

Hoppas många sluter upp även i morgon så säkrar vi TILLSAMMANS andraplatsen i Elitserien! Edsbyn just nu fyra i publikligan med ett snitt på 1493 personer vilket är klart bra för lilla Edsbyn. Inte att begära att vi blir så många i morgon kanske men kanske kan vi i alla fall matcha Elitseriens snitt som är på 1288 personer. Jag väljer att tro på det!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil