Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Inför: Edsbyn-Tellus

27 NOV 2018 19:19
Två hemmamatcher inom 48 timmar står närmast på programmet. I morgon onsdag står Tellus för motståndet och på fredag kommer Bollnäs på besök. Fyra poäng? Det måste vara målet i alla fall!
  • Skapad: 27 NOV 2018 19:19

Inget snack om vilken match av dessa två som ger mest puls men det är ack så viktigt att vi (i alla fall laget) fokuserar på en match i taget. Jag själv har mest fredagen i huvudet och det låter som ”alla” ska på bandy då, hoppas Bollnäsborna vallfärdar hit också. Så gör vi detsamma på annandagen!

Tellus först! Svår match? Tittar man i tabellen så skrämmer den väl inte så mycket då Tellus parkerar på sista plats med en poäng. Det är om man tänker så vi riskerar att tappa poäng i morgon! Jag minns Tellus (smyg)premiär borta mot Villa, där ledde Tellus med 0-1 ända till timmen spelad innan Villa kvitterade och så småningom vann med 3-1. Men enbart tre insläppta mot Villa borta, kommer något mer lag att klara det den här säsongen? Tveksamt. Tellus var dessutom väldigt nära att lugga Västerås på poäng, låt vara på hemmaplan och dåliga förhållanden men ändå, VSK avgjorde inte förrän sista 10 min (vann 2-3). Så fuskar vi (laget) i sin research av Tellus kan morgondagen vara den gång av tio som Tellus tar poäng av Byn på bortaplan (för Byn vinner 9 av 10 hemma mot Tellus). Det ”bör” inte hända men risken är aningen, aningen större nu då matchen ligger endast 48 tim före derbyt mot Bollnäs, tankar kan skena iväg fast dom ”inte får det” även på spelare/ledare.

Tellus är för mig ett lag som spelar med mer hjärta än de flesta lag andra lag i Elitserien. Kämpa det kan Tellus verkligen och jag kommer ihåg att vi hade full huggning att brotta ner dom hemma ifjol (4-2 tror jag). Beundrade laget mycket förra säsongen men har inte sett dom mer än korta sekvenser i matcherna den här säsongen så har ingen bra analys av dem. Möjligtvis kan det tuffa andra året som det ibland brukar talas om också fälla dom. Hittills alltså en poäng inspelad och 14e plats, poängen kom dock hemma mot Motala i senaste omgången och är i min bok en ”bonuspoäng”.

På spelarfronten känner vi igen några. Skäggprydde Martin Krigh kanske är den förste man tänker på, kapten och en krig(h)are som brukar gå i bräschen. Tobias Björklund tidigare Bollnäs (och Ljusdal), Stig Fischer som gått bandygym här är två andra. Målvakten är riktigt bra när han vaknat på rätt sida, Markus Karlsson. Få se om han vaknat i morgon :)

I Edsbylägret tror jag det kan vara dags att lufta Hans Andersson i morgon (dock ej kollat, går lite på tidigare hintar) och det skulle kännas bra om han fick i alla fall en del speltid innan fredag. Det som känns lite extra bra är att vi visat mycket bra bredd under tiden Hasse (och Välitalo) varit/är borta även fast ”bredden” i stort sett uteslutande handlar om ungdomar som gör sin första Elitseriesäsong. Tänker på Jesper Granqvist, Jonas Söder och Ted Hedell. Samtliga gör det jättebra och det känns som Edsbyn den här säsongen är det lag som mest och bäst släpper fram sina ungdomar av Elitseriens samtliga lag. Det är ju dessutom inte att dom bara får kliva in och avlasta typ var femte byte utan dom spelar kontinuerligt och dessutom OFTA samtidigt dessutom. Mycket bra framtidstänk Kuben o co.

Kravet är givetvis seger i morgon och chansen till det ska ju rimligtvis vara goda också. Efter dom här två matcherna väntar tre raka bortamatcher så det skulle verkligen sitta fint med fyra nya poäng innan vi gör helg!

En match ikväll och det är inte vilken match som helst utan Villa-Sandviken. Sänds på Sportkanalen för er som har den kanalen. Ska bli intressant att se den och kanske speciellt då Villa förlorade sin senaste match men givetvis är man ändå klara favoriter på hemmaplan. Hoppas också Sandviken fortsätter spela sitt rätt höga försvarsspel som man gjort mot både Västerås hemma och här i arenan mot oss. Törs man göra det även i säsongens svåraste bortamatch? Hoppas det för då får vi se en bra bandymatch. Tror Villa tar det ändå men hoppas framförallt på en underhållande match.

Fyra matcher till i morgon: Falun-Broberg, Frillesås-Bollnäs, Motala-Sirius och Vänersborg-Vetlanda. För mig är Motala säkraste vinnaren hemma mot Sirius, den ska Motala ta annars får jag omvärdera min bedömning av Motala. Tror Falun har klar chans mot ett, som det känns, ängsligt Broberg. 3,90 hos Sv Spel på Falun. Frillesås startar givetvis också med chans mot Bollnäs men har inte Bollnäs blivit bättre på att fixa såna här matcher senaste säsongerna? Förut blinkade ju alla varningslampor på Bollnäs i såna matcher. Vbg ska väl vinna hemma mot ett skadeskjutet Vetlanda (?). Ett Vetlanda som jag annars före säsong tänkte skulle komma före Vbg, är den analysen rätt bör man nog helst ta poäng i morgon men Vetlanda som sagt lite stukade av skador.

Då kör vi lite Villa-Sandviken som uppvärmning inför Edsbyn-Tellus i morgon!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil