Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Inför: Edsbyn - Sirius

19 NOV 2018 21:38
Sirius hemma är morgondagens uppgift för Edsbyn. Förra säsongen tappade vi som storfavoriter en poäng hemma mot Sirius via 3-3 (vid ungefär den här tiden) och återigen är Byn storfavoriter, återstår att se om vi förvaltar det bättre den här säsongen.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2018 21:38

Det finns inga lätta matcher i Elitserien, det kanske närmast Byns förlust borta mot Broberg senast visar. Detta efter segrar mot Bajen och SAIK dagarna före. Sirius har vunnit två hemmamatcher hittills, mot Tellus 5-4 och mot Frillesås med 9-4. På bortaplan har det varit tuffare och vår förhoppning är givetvis att Sirius ska få det tufft även i morgon. Med rätt inställning vinner också Byn en sån här match nio gånger av tio vill jag påstå och kravet är såklart två poäng i morgon.

I Sirius lag finner vi några spelare med Edsbyanknytning. Målvakten Erik Persson är inte Edsbybo från början men för oss känns han som en Edsbybo! Sen finns även högerhalv William Liw i laget och där får vi en av två brödrakamper i matchen då ju lillebror Matteus spelar i Byn. Sannolikt spelar också Matteus på vänsterhalven då det fortsatt låter osäkert angående Hasse Andersson och då kan vi ju få några fina bataljer bröderna emellan. Pappa till dom bägge är ju Thomas Liw då. Sen har vi även Edward Sigfridsson i Sirius lag, Edsbypöjk även det som studerar i Uppsala och som i år tagit steget från UNIK till Sirius.

Sen har vi ju en finsk ”familjekamp” i matchen också där vi har Tuomas och Tommi Määttä i vårt läger medan Sirius mönstrar pappa Esa som tränare och Tuomas/Tommis storebror Teamu som mittfältare i Sirius. Senast vi möttes var i World Cup och då vann Sirius med 4-2 efter en lite halvdan insats av Byn medan Sirius var väldigt effektiva. Den matchen spelades också 2x30 min och vill tro att 2x45 min gynnar Byn mer.

Sirius har hittills framförallt släppt in lite väl många mål, hittills 52 insläppta på sju matcher vilket ju gör ett snitt på över 7 mål per match. Det snittet behöver man såklart få ner, annars blir det tufft att vinna så många matcher. Det i sig kan väl tyda på att Sirius kommer att spela ganska försiktigt i morgon och prioritera defensiven hårt även om det ändå inte riktigt är min bild av Sirius annars. Sirius brukar alltid försöka bygga något eget och det kan ju vara det man gjort också och därför blivit lite extra straffade, har ingen större koll på hur matcherna man stortorskat har sett ut. Vem som står i mål av Erik Persson och Anton Andersson är nog en öppen fråga också, hittills har dom turats om lite och sist när Sirius vann så stod Anton, vet inte om det gör att han får nytt förtroende (?). I World Cup när Sirius slog Byn stod dock Erik och visst skulle det vara kul om Erik får förtroendet i morgon.

I Edsbyn är det som sagt fortsatt frågetecken för Hans Andersson vars lårkaka fortsatt stökar till det. Enligt Bandypuls bestäms det i morgon eftermiddag om Hasse spelar så då spekulerar vi inte mer i det här. Spelar inte Hasse lär det bli samma lag som senast mot Broberg. Samtidigt som man vill ha in Hasse i spel så fort som möjligt så är det på något vis skönt att se att vi inte faller som ett korthus utan Hasse heller utan främst Matteus Liw gör det jättebra som ”vikarie” på den positionen. Vi får se i morgon vem som lirar på vänsterhalven. Undrar vem William hoppas på (?).

Kvällens två matcher innehöll först och främst toppmötet mellan Västerås och Villa som slutade 5-5 i en rivig och mycket bra match. Dom här två lagen känns som givna semifinallag när vi närmar oss mars månad så övriga lag har nog endast två semifinalplatser att spela om är känslan just nu. Sen vann Frillesås sin hemmapremiär mot Motala med 3-0! Stort grattis Frillesås som tog sina första Elitseriepoäng och således sin första seger också. Ett bevis för att man inte bara åker till Sjöaremossen och ”hämtar poäng”. Det här var Frillesås 27e raka match utan förlust på hemmaplan (24 segrar, 3 kryss) sen 2015! Imponerande. Även om sviten lär få svårt att överleva onsdag då Västerås kommer på besök så bryr man sig nog inte så mycket om det ikväll i Frillesås. Motala blandar och ger i stora mått, vann mot Broberg borta och sånär mot Hammarby hemma för att sedan ta en av fyra poäng mot Falun och Frillesås… Konstigt!

Förutom Edsbyn-Sirius spelar också Hammarby-Falun i morgon. På onsdag sen: Frillesås-Västerås, Motala-Sandviken, Vetlanda-Bollnäs och Vänersborg-Broberg. Matchen Vetlanda-Bollnäs känns som en klar vägvisare dom lagen emellan, vinner Bollnäs där så ligger man klart på plus så här långt. I övrigt bör det bli favoritsegrar är känslan på förhand i alla fall.

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil