Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Sandviken

14 NOV 2017 19:18
Toppmöte i Arenan i morgon när Sandviken kommer på besök. Grundseriens svåraste hemmamatch och i morgon gäller det verkligen att vi är på tå från start!
  • Skapad: 14 NOV 2017 19:18

Fotbollsfeber i Sverige idag! Konstaterar att det var LAGET Sverige som slog ut Italien igår och jag hoppas absolut att man håller fast vid den linjen, en förutsättning för fortsatta framgångar. Så frågan om Zlatans vara eller icke vara i VM känns bara som en löjlig fråga tycker jag, vad ska han tillföra (?). Det om fotboll, att vara genuint idrottsintresserad ger en hel del ljusglimtar i livet, igår kom ännu en och nu har vi en VM-sommar att se framåt emot om ett drygt halvår.

 

I morgon kan nästa ljusglimt komma men nu byter vi sport. Säsongens stora favorit till SM-guldet i mars, Sandvikens AIK, besöker oss och det ska bli en väldigt intressant värdemätare. Låt vara att det är en match ”serielunken” men det brukar inte betyda så mycket när dessa lag möts för då vill man ändå visa musklerna inför eventuellt kommande fajter av mer utslagskaraktär. Kommer ni ihåg vad det blev i den här matchen förra säsongen? Den med bra minne kommer ihåg att Edsbyn vann med 10-7 (4-5)! Vi låg under med 5-7 i 68e min men vände med fem raka mål sista 20 min till seger 10-7. Det brukar ofta bli mycket mål när Byn och SAIK möts och speciellt här hemma hos oss är känslan, så också i morgon?

 

Sandviken har vunnit både Svenska Cupen och World Cup under försäsongen och då är man givetvis också favoriter till SM-guldet. Det får dom gärna vara för min del, det är ju INTE detsamma som att man också vinner guldet. Vi har ju t.ex. vunnit fem av sex guld som underdog under 2000-talet så jag ser gärna att vi inte är favoriter. På försäsongen såg också Sandviken i det närmaste oslagbara ut i de matcher man mötte svenska lag men i inledningen på serien har man varit mer mänskliga med förlust 7-3 mot Hammarby och poängtapp sist via 5-5 mot Västerås. Det brukar dock ofta komma en reaktion på en bra försäsong så inget ovanligt med det.

 

Offensiven är (som vanligt) Sandvikens styrka och t.ex. Christoffer Edlund bara öser in mål, hittills 21 mål på fem matcher! Vi får se om han har krutet torrt även i morgon eller om Svensk o co får stopp på honom. Daniel Berlin och Erik Säfström är säsongens namnkunniga nyförvärv i Sandviken och gör Edlund många mål så ligger dom givetvis bakom många av dem. Berlin är ju ”alltid bra” medan ändå kanske Säfström inte riktigt växlat upp än är min känsla. Inte så dominant som han brukar i matcherna jag sett Sandviken på försäsongen och sen har jag inte sett några hela matcher med Sandviken efter det. Daniel Mossberg omskolad till forward i år och det har väl gått sådär hittills. Undrar om Mossberg har tålamodet att ligga därframme en hel säsong och fiska efter boll och lägen? Jag tvivlar.

 

Sandvikens svagaste lagdel är mittförsvaret. Linus Pettersson libero och sen har Rasmus Forslund, Jesper Jansson och Joakim Bergman alternerat på backplatserna. I mål Joel Othén som antagligen är den som i första hand aspirerar med Hammarbys Patrik Hedberg om landslagströjan när nu Andreas Bergwall tackat för sig. I min värld är dock Hedberg minst en klass bättre och framförallt så tycker jag Othén släpper mer returer samt har en liten svaghet när det handlar om distansskott. Sandvikens försvar är sårbart om man sätts på prov, återstår att se om Edsbyn är redo att ställa lite frågor i morgon.

 

Edsbyn kommer från seger 11-3 borta mot Tillberga och slog före det Hammarby hemma med 5-3 för en vecka sen. Byn spelar stabilt hittills men det bör finnas mer att kräma ur Byn

framöver och det tror jag också är planen inför säsongen att vi ska stegra lite hela tiden under resans gång. Därför är lite frågan om morgondagens match kommer lite tidigt? Kanske kan vara så samtidigt som Edsbyn lite av tradition brukar ha en formtopp under andra halvan av november och vi är ju nästan där nu.

 

Mycket av vårt offensiva spel kretsar ju runt Hans Andersson och Tuomas Määttä. Ibland kan jag känna att Daniel ”Popa” Burvall Jonsson kommer lite i kläm då främst Hasse ofta har väldigt mycket boll. Får man önska så gärna lite mer Popa och lite mindre Hasse då jag inte heller tycker att det är riktig toppform på Hasse än och det brukar det inte vara den här tiden heller. Från jul och framåt brukar Hasse vara dominant och jag får känslan att han följer mönstret även i år.

 

Oscar Wikblads målskytte är igång i alla fall och hans två mål mot Hammarby följdes upp av ytterligare tre mot Tillberga. Oscar tar och har tagit ett rejält kliv även till den här säsongen och för mig så är han redan nu vårt starkaste kort av våra forwards och då ska han också spelas därefter tycker jag. Nu vet jag inte, det kanske rullas så alla fw har i stort sett samma speltid när matcherna är över men bästa laget brukar i alla fall starta och det tycker jag Oscar ska göra alltid från nu (vilket han också gjort i några matcher nu). Mattias Hammarström borta p.g.a. sjukdom senast men skulle träna ikväll och bör då vara redo igen.

 

Vi får hoppas på ännu en underhållande match i morgon och det är sällan man brukar gå hem besviken över underhållningen när dessa lag möts. Sen åker vi på däng lite då och då men det går också att ta om man bara vet att man vinner säsongens sista möte mot dem och det brukar vi oftast göra.

 

Ytterligare tre matcher i morgon: Kalix möter Villa och Kalix kommer att störa många lag hemma på IP men det bör väl ändå bli bortaseger med ett par mål där. Vetlanda möter Hammarby och här tror jag det kan skrälla. Vetlanda kan andas lite normalare igen efter segrar mot Tellus och Broberg och Hammarby var inte jätteimponerande här senast. Uddamålsseger Vetlanda med 5-4 tippar jag.

 

Sen spelas det en väldigt viktig match i Motala där hemmalaget tar emot Tillberga. Jag har skrivit det förut och vidhåller att jag tror att Tillberga är Motalas största räddningsplanka om man vill ha nytt kontrakt och det vill man ju givetvis. Hemmaseger tror jag och det är säkert när man summerar serien sen också antagligen ett måste om Motala ska hänga kvar. 6-4 Motala.

 

Då laddar vi för nytt toppmöte i Arenan. Hammarby fixade vi, fixar vi också Sandviken? 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil