Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Hammarby

2017-11-07 15:13
En av säsongens intressantaste matcher står på schemat! Hammarby drar alltid till sig ett extra intresse och verkar nu dessutom vara ett topplag igen. Dags för Edsbyn-Hammarby i Svenska Fönster Arena!
  • Uppdaterad: 2017-11-21 21:39

En mycket intressant match väntar i morgon då Hammarby besöker oss. Efter en vår där t.o.m. deras elitlicens var hotad så har det sen dess pekat i stort sett enbart uppåt för Hammarby som startat säsongen starkt och som garanterat blir ett topplag säsongen ut. Hammarby kommer närmast från segrar med 7-3 mot Sandviken och 15-4 mot Tillberga, bägge matcherna hemma på Zinken. Bägge resultaten imponerar på sitt sätt men 7-3 mot SAIK sticker ju ändå ut mest.

Hammarby har förstärkt bra inför den här säsongen med Christoffer Fagerström (Neftyannik), Ilja Grachev (Baikal) och Ivan Lebedev (Tillberga). Dock har man även tappat Kalle Mårtensson, Per Einarsson och Rolf Larsson men sett till helheten så hamnar man ändå klart på plus. Laget ser hungrigt ut på nya framgångar och fortsätter man som säsongen börjat så är laget absolut en av kandidaterna till Studenternas lördag 17 mars.

När jag såg Hammarby i World Cup blev jag faktiskt mest imponerad av Ivan Lebedev (nr 39) vilket kanske inte är den första man tänker på i Hammarbys namnkunniga lag. Där var han i alla fall väldigt bra på mittfältet. Sen gillar jag Patrik Hedberg i Hammarbys mål som när han har sina bästa dagar är bäst i Sverige numera tycker jag. En målvakt som inger ett lugn och inte fladdrar omkring i onödan men som är väldigt reaktionssnabb när det bränner till. Har för mig jag skrev något liknande i ”Inför” ifjol och då gjorde han sen en halvdan insats i matchen så provar att berömma i år igen!

Edsbyn kommer från förlust 1-3 nere i Lidköping mot ett Villa som också en vecka tidigare slog just Hammarby med 4-2 där hemma. Tycker inte Edsbyn kom upp på nivå i den matchen även om laget själva verkade riktigt nöjda med den matchen (men inte med resultatet såklart) men där tycker vi i så fall lite olika. Vi mötte dock ett väldigt bra Villa också men jag vill tro att ett ”väldigt bra Edsbyn” i längden är bättre än Villa och jag hoppas att vi kan prestera klart bättre om vi åter möts i säsongens slutskede. Passningsspelet hade en del i övrigt att önska i fredags och vi fick aldrig igång vårt vägvinnande flow i vårt spel. Återstår att se om det kommer i morgon mot Bajen istället.

Matchen i sig är mycket viktig och det känns som vi får spela med mest press på oss i den här matchen. En förlust hemma mot Hammarby i morgon skulle bli tuff att äta ikapp i långa loppet om det är topp-2 vi siktar på och det tycker jag vi ska göra. Ifjol slutade den här matchen 5-5 efter två sena mål av bröderna Määttä i en match där Hammarby egentligen var det bättre laget. En i det närmaste 100 % bra insats lär krävas i morgon och det är bara att hoppas vi är mogen för en sån prestation redan nu. I nuläget känns Hammarby vara steget före oss men hoppas vi känner annorlunda kl 21.00 i morgon!

 

Senaste omgången: Förra helgens matcher bjöd väl inte på några skrällar om man då inte kallar Vänersborgs seger hemma mot Vetlanda för en sådan (?). Vetlanda lite i knipa nu efter tre raka förluster och nu krävs seger hemma mot Tellus (ikväll) annars kanske säsongens första tränare ryker (?). ”Onödigt” stora segrar för Bajen (15-4 Tillberga) och Sandviken (10-0 Sirius) som egentligen är dålig reklam för bandyn. Bollnäs vände och vann hälsingederbyt mot Broberg.

 

Kommande omgång: Fyra matcher ikväll med rätt klara favoriter i alla matcherna. Bollnäs har nog börjat lite bättre än vad ”expertisen” trott medan jag nog ändå känner att Bollnäs är ”6e lag” i serien (tror dom är bättre än Broberg, Vetlanda, Vbg) och är det lag som kanske kan utmana topp-5. Bör därmed vinna hemma mot Vänersborg och jag tror man gör det. Sandviken vinner enkelt borta mot Tillberga och Sirius ska inte kunna rubba Västerås hemma, speciellt inte när man kommer med en 0-10 förlust i bagaget. Vetlanda-Tellus ska vara en klar 1a egentligen men det är nog en hel del nerver i Vetlandalägret nu och Tellus gör alltid sitt känner jag och kanske kan utmana.

I morgon spelas tre matcher, förutom Edsbyn-Hammarby även Kalix-Broberg och Motala-Villa. Motala räcker inte till mot Villa även om man gjorde en riktigt bra match mot Broberg senast. Kalix slog Vbg hemma sist och Broberg har börjat lite trevande. Före säsong har 8 av 10 tippat Brobergsseger i den här matchen men nu känns det jämnare än så. Kan t.o.m. Kalix skrälla? Har det lite på känn…

 

Vi var 2113 personer hemma mot Broberg vilket är en bra siffra tycker jag! Hoppas vi matchar det även i morgon, jag tror inte ni blir besvikna om ni beger er till Svenska Fönster Arena. Tippar 4-3 till Byn och hoppas vi blir minst 2200 personer!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Hoppas på bättre o snabbare passningsspel än mot Villa.Annars blir det svårt.

    (Ronald 2017-11-07 kl 16:21) Anmäl


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil