Hoppa till sidans innehåll

Inför: Edsbyn - Falun

05 NOV 2018 21:14
Det var nästan nio år sedan vi mötte Falu BS i Elitseriesammanhang men i morgon tisdag är det dags igen.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2018 21:14

Det var nästan nio år sedan vi mötte Falu BS i Elitseriesammanhang men i morgon tisdag är det dags igen. Om Falun dyker upp vill säga, på deras hemsida står det att matchen är på onsdag såg jag. Säsongen 09/10 var senast Falun spelade i Elitserien och däremellan har man även varit med om en konkurs vilket innebar omstart i div 1 men nu har man alltså återigen jobbat sig upp till högsta serien, strongt. Välkomna till finrummet igen!

Återstår att se om Falun har något att hämta hos oss i morgon, vår förhoppning är givetvis att man får åka hem tomhänta. Hur matchbilden blir känns väl ganska givet, vi lär ha ett lågt stående Falun att ta itu med, skulle bli förvånad annars. Tränare i Falun är välkände Joakim Forslund som gör sin andra säsong i Falun efter att i några säsonger före det (blev det tre år?) ha tränat Bollnäs. Jocke är väldigt omtyckt i Falun vet jag och jag har den största respekt för Forslunds bandykunnande och är säker på att Falun kommer att följa den matchplan man lägger upp till punkt och pricka. Tror ett Falun som slår helt ur underläge den här säsongen är en helt perfekt uppgift för Jocke och jag tror inte Falun är det lag som hamnar på 14e plats till slut utan det blir någon av platserna 11-12-13. Tog en viktig seger hemma mot Frillesås i lördags, matcher man måste ta då jag ser de fyra sista platserna som en kamp mellan just dessa två lag samt Sirius och Tellus.

Vid en titt på spelarmaterialet så finns några namn vi känner till. Försvararen Joakim Bergman och halv/mittfältaren Daniel Bäck har Sandviken som senaste adress. Kapten Pär Bäckmans är ju Edsbypöjk men har spelat i Falun i många år nu och har väl ingen a-lagsmatch med Edsbyn om jag får gissa? Farbror Roland som ansvarar för Primläktaren i Arenan talar väl om i morgon om jag har fel där! Erik Stoor och Caspher Ekström har spelat i orange tröja i sina karriärer men inte längre utan finns nu alltså i Falun. Målet vaktar Max Bergström som förra säsongen och några säsonger före det spelat i Broberg. Max har varit på Ön och gjort i alla fall en kanonmatch med Broberg minns jag utan att just nu minnas vilken. För ett par år sen Är en lite annorlunda målvakt Max som nog är Elitseriens rörligaste/aktivaste målvakt vilket ibland faller väldigt väl ut men andra dagar inte blir riktigt lika bra. Kan tycka att Max både med sin hjälm och målvaktsstil påminner lite om Dominik Hasek, den tjeckiske stormålvakten i hockey som huserade på högsta nivå i 30 års tid innan han lade av vid 47 års ålder 2012. Hasek var kung, återstår att se om Max är det i morgon.

All respekt för Falun men vi ska ta dom annars blir jag väldigt besviken! I Edsbyn saknas åter Jocke Svensk som har två matcher kvar av sin avstängning, spelklar nästa tisdag hemma mot Sandviken. Vår nykomponerade backlinje klarade sig bra mot Villa borta senast och det kan ju också vara bra att få spela några matcher med annan backlinje än ordinarie om man ska se något positivt med det. I övrigt inga skador/sjukdomar vad jag vet så det lär bli ungefär samma trupp som senast. Då gjorde 16-årige Jesper Granqvist och Jonas Söder (20 år) sina Elitseriedebuter medan Ted Hedell (18 år) som spelat flitigt på försäsongen och som var med i premiären vilade då. Två av dessa tre lär vara med i morgon igen. Oscar Wikblad fick senast prova i en mittfältsroll och i alla fall jag hoppas han får göra detsamma i morgon. Vi fick väl inget riktigt bra svar senast men ge Oscar minst fem matcher i den positionen innan vi gör bedömningen om det passar honom eller inte är min förhoppning.

Seger i morgon är högst nödvändigt då vi har tre väldigt svåra matcher på schemat efter den här: Hammarby b, Sandviken h, Broberg b. Det är väl lite efter dom tre matcherna vi har ett bättre kvitto på var vi står den här säsongen. Min förhoppning är att vi är ett topp-5 lag men hittills håller jag i alla fall Villa, Sandviken, Hammarby och Västerås som vassare än Byn av det jag sett. Jag har blivit väldigt imponerad av alla dom fyra lagen ska jag säga. Men vi ska ju helst över tid ”jaga ikapp” minst ett av dom lagen och känslan är att vi ligger i ett perfekt jaktläge där vi brukar trivas men vi måste verkligen vara bra för att spränga oss in bland topp-4 den här säsongen.

Edsbyn-Falun är enda match i morgon, resten av omgången spelas på onsdag. Antagligen därför Falun tror det är match på onsdag också och frågan är ju också vad anledningen är till att vi spelar i morgon istället (?). Mycket roligare att ha full resultattavla att titta på kan jag tycka. Onsdagens matcher: Bollnäs-Tellus, Vänersborg-Sandviken, Västerås-Broberg, Vetlanda-Sirius, Villa-Motala och Hammarby-Frillesås. Idel favoritsegrar eller vad tror ni (?) Känns så. Broberg har skrällt mot VSK borta vid nåt tillfälle och ska i så fall vara om något sånt kan hända då. Vbg har väl gjort detsamma nån gång mot Sandviken hemma men jag tycker Sandviken ser väldigt bestämda och harmoniska ut för dagen så har svårt att se dom sumpa nåt där ändå.

Det får räcka för nu och då hoppas vi på en sevärd match med förhoppningsvis två hungriga lag i morgon.

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil