Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Inför: Broberg - Edsbyn

15 NOV 2018 21:00
Första hälsingederbyt i Elitserien för Edsbyns del väntar i morgon då vi beger oss till Helsinge Hus arena för möte med ett skadeskjutet Broberg. Edsbyn har visat bra form på slutet och får finna sig i att vara favoriter i morgon.
  • Skapad: 15 NOV 2018 21:00

Bortamatch för Byn å då har jag nåt grundtänk att skriv nu inte längre än max ett A4 med textstorlek 12. Har hittills ”misslyckats” varje gång! Provar igen.

Det är skilda världar lagen emellan sett till främst den senaste veckan. Broberg har inte haft någon bra vecka alls och har förlorat mot Motala hemma och Bollnäs borta samt att man har råkat ut för nya skador (Adam Wijk, Robin Redin adderat till tidigare Robert Dammbro, Jonas Nygren) samt att duktige liberon Ilari Moisala drog på sig ett matchstraff i slutminuten mot Bollnäs så han är avstängd. Eventuellt kan Jonas Nygren vara tillbaka men då saknar alltså Broberg ändå fyra seniorspelare varav i alla fall tre (ursäkta Dammbro) är väldigt viktiga pjäser i dagens Broberg. Är väl med Brobergs mått mätt som att Byn skulle vara utan Svenk, Väli och Hasse Andersson samt ytterligare en seniorspelare till i jämförelse.

Givetvis tappar Broberg rejält med slagkraft och jag känner då att det är inte är någon större idé att jag spekulerar i Brobergs styrkor/svagheter. Det blir en massa platsbyten i Broberg som med säkerhet kommer att prioritera defensiven hårt och hoppas på lite omställningslägen. Vadim Archipkin alltid värd att hålla ett öga på i Broberg och att han presterar på topp är nog Brobergs chans i matchen.

I Edsbylägret är det annorlunda läge efter segern senast. Laget mår sportsligt sett bra såklart efter att ha slagit Hammarby borta och Sandviken hemma på fyra dagar. Men sen har vi det mycket tråkiga som hände Daniel Välitalo som efter kollision med Daniel Berlin ådrog sig en hjärnskakning och det såg verkligen inte bra ut när Välis bakhuvud slog i isen med stor kraft. Frågan kan faktiskt ställas om vi ens får se Daniel spela bandy mer (?). Det har blivit många hjärnskakningar genom åren nu och man har sett många exempel senaste åren vad effekterna kan bli om det händer tillräckligt många gånger. Tyvärr. Det finns specialister på sånt som med säkerhet är inkopplad i det här fallet så ett sunt beslut kommer givetvis att tas så småningom. Krya på dig Väli!

Att förbundets videogranskningsgrupp (en oenig grupp ska sägas) anser att Daniel Berlins aktion inte ens behöver skickas vidare till Disciplinnämnden känns som ett hån mot framförallt Väli. Alla kan ju se att Berlin slår stopp på sina skridskor och sätter upp röven/armen/ryggen för att Väli ska köra in i honom i ett läge där han utan problem har kunna åkt med i samma åkriktning som Väli, som då inte ens var bollförande, var på väg. Med den utgång som blev så ska givetvis disciplinnämnden involveras. Återstår att se om Edsbyn överklagar beslutet.

Med förutsättningarna som är i morgon så blir Edsbyn givetvis favoriter. För Edsbyns del handlar det om att helt bortse från vad Broberg ställer för lag på benen för med fel inställning från Byn spelar det ingen roll om Broberg är skadeskjutet, då får vi problem i alla fall. Just bra inställning har väl dock varit adelsmärket för Byn den senaste veckan och vi har verkligen brottat ner både Hammarby och Sandviken och det rättvist bägge gångerna. Med rätt fokus har vi klart bra chans till ny seger i morgon. Vi avgör helt enkelt själva hur vi vill ha det!  

Ja det var ett A4 det! :) Men ändrar jag till textstorlek 10 så får jag in någon mer rad också så jag gör det… Det jag tänkt på inför matchen är att jag undrar hur Broberg känner inför det faktum att man ”nobbade” Daniel Popa inför förra säsongen. Popa hymlade väl inte då med att det nog var dags att knyta ihop det hela och avsluta karriären med några år i Broberg. Men telefonen ringde aldrig och Popa blev kvar i Edsbyn. Är så oerhört tacksam för det ska jag säga och när Popa är på sitt bästa spelhumör så är det nästan så jag tänker att har han ens pikat än i sin karriär Popa? Han har i alla fall varit en otroligt viktig pusselbit i de senaste årens Edsbyn och jag hoppas han orkar pendla nån säsong till efter den här också (kontraktet går ut efter säsongen). 36 år är Popa idag och det är ju nästan ingen ålder alls i dagens bandy om man sköter träningen. Att t.ex. få Popa kvar är ju typ sånt som man kan åstadkomma med Miljonklubbens insatser så om ni inte lämnat årets bidrag dit så ta er en funderare om det inte är läge att fixa det!

Det blir bara Broberg-Byn samt Sandviken-Hammarby i morgonkväll då Bollnäs-Vänersborg flyttats till lördagkväll p.g.a. isproblem på Sävstaås. Både Sandviken och Hammarby har nog lite huvudbry efter senaste veckan så den matchen blir intressant även på det viset. Sandviken har ju pressen på sig att vinna hemma samtidigt som Hammarby måste ”ta igen” förlusten hemma mot Byn samt poängtappet borta mot Motala igår någonstans. Är man kapabel till att vinna i Göransson? Absolut men tror nog ändå på SAIK i morgon.

På lördag spelas förutom Bns-Vbg (intressant att se slagkraften dem emellan) även: Tellus-Vetlanda, Sirius-Frillesås och Falun-Motala. Undrar om inte Frillesås tar sina första två Elitseriepoäng där? Sirius verkar rejält i gungning i alla fall. På måndag fullbordas omgången med tungviktaren Västerås-Villa, oj vad intressant!

Nu är det slut på rader, lyckades dra över lite ändå! Å matchen i morgon kommer jag tyvärr att missa helt så inga rader från mig då. Få se om jag kollar matchen i efterhand på lördagkväll kanske. Red Farmers har två supporterbussar till Söderhamn i morgon, känns som Farmers börjar tuffa igång också nu. Ack så viktigt, det gör x antal poäng per säsong!

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil