Hoppa till sidans innehåll

Inför: Broberg - Edsbyn

08 FEB 2018 20:33
Match varannan dag, lite försmak av kommande SM-slutspel alltså. Edsbyn kommer att spela slutspel, frågan är om Broberg/Söderhamn kommer att göra det. Deras sista chans i morgon så förvänta er ett derby med mycket känslor!
  • Skapad: 08 FEB 2018 20:33

Det har varit en bra känsla i magen idag efter Edsbyns gedigna insats mot Villa igår. Nu längtar man riktigt till matchen i morgon för att se om det är en mer stabilt bra form som Byn lyckats hitta eller om det blir ett bakslag i morgon. Matchen i morgon är ju hur intressant som helst med ett Broberg som MÅSTE vinna sina två sista matcher för tre poäng på dessa två matcher är nog lika med god natt slutspel för Broberg. Vänersborg som är en poäng före Broberg möter Kalix i morgon och den bara ska ju Vbg vinna och då Vbg har klart bättre målskillnad än Broberg så duger det då inte med en pinne för Broberg i morgon, då kommer man ändå inte ikapp Vbg även om resultaten går rätt i sista omgången.

 

För första gången ska Edsbyn spela i Helsingehus Arena och bara det gör ju att det är värt att åka till Söderhamn i morgon. Jag har varit dit på en match och ni kommer inte att bli besviken på Arenan utan den är helt perfekt för bandy och ungefär den publiksiffra som lär bli i morgon. Dock har inte hallen blivit den maktfaktor Broberg hoppades på utan det har varit till minst lika stor fördel för motståndarna som istället sluppit gamla tråkiga Hällåsen med alla dess nackdelar som bortalag. Över tid kommer det ändå att bli en hemmaborg där Broberg kommer att bli svårslagna men än är man inte där känns det som.

 

Broberg är ju seriens stora besvikelse så här långt. Broberg nämndes som det lag som möjligtvis kunde klämma sig in bland nuvarande topp-5 och man var inte heller själva speciellt blyga inför säsongen utan nu var det SM-semi som gällde efter x antal SM-kvartar med utslagning som följd. Broberg värvade också bra, t.ex. Ilari Moisala, Linus Forslund och Joel Edling är nya mot förra säsongen. Dessutom har Henrik Rehnwall vaktat målet på ett förtjänstfullt sätt även om han kanske dippat lite efter nyår (?). Igår stod Max Bergström och det kan väl också vara ett tecken på det. Vadim Arkhipkin är Brobergs klart starkaste kort så här långt men han kan inte göra allt själv han heller och det är nog mest där det har brustit för Broberg, att många andra istället för att avlasta Vadim istället tagit ett steg bakåt den här säsongen.

 

Än har dock Broberg chansen att få till ett bra avslut på den här säsongen och räkna med att dom kommer att sälja sig oerhört dyrt i matchen i morgon då det är deras sista chans. Att dom torskade borta mot Motala igår har ingen betydelse i morgon och har det någon betydelse så då är det enbart det att Broberg är så besvikna på sig själv så nu knyter man näven för att verkligen bevisa att man rubba ett topplag i serien.

 

Edsbyn kändes pigga igår. När det är slutspel på gång så gäller det att pricka in en formtopp och i bästa fall så var det en början till en sån vi fick se igår. VM-spelarna såg inte slitna ut utan mer tvärtom i så fall! Hasse och Tuomas har knappt varit så bra samtidigt den här säsongen som igår, Anders Svensson spikade igen och gjorde några superparader och Tommi Määttä levererar hela tiden på sin backplats. Tommi och Välitalo kanske t.o.m. är dom två spelare som har haft mest stabilt bra form av alla i Byn den här säsongen? Det har gått mer i vågor för många andra är känslan. Så vi hoppas Byn kan fortsätta där man slutade igår, att Byn fortsätter att våga som igår även fast det nu är bortaplan. Det tror jag är segermelodin mot ett Broberg som i grunden såklart är skakat och hemmalaget kan t.ex. vara väldigt beroende av en bra matchstart i morgon så där måste vi lägga extra krut för får istället vi den då börjar det osa säsongsslut redan på tisdag för antagligen stressat Broberg.

 

Martin Frid åkte på en lårkaka igår och Oscar Wikblad var sjuk och stod över. Har inte senaste status men gissningen får bli spel på Oscar och vila för Martin i morgon. Om så är fallet så skulle det vara kul att få se Marcus Persson som avbytare på Martin Frids position, det känns som det mest naturliga och vi måste ju även ge Marcus chansen, man hör mycket gott om honom fast man inte sett det med egna ögon mer än en gång den här säsongen. Mattias Larsson lär säkert starta i den positionen oavsett och det är ju rätt.

 

Vi knyter näven och beger oss till Söderhamn i morgon. Arenan är som sagt perfekt för bandy och kanske allra helst på fredagar vilket brukar vara klackarnas bästa matchdagar. Jag tror det kan bli en fantastisk stämning i morgon och längtas som sagt på att klockan ska bli 19.00 fredag!

 

Övriga matcher: Bollnäs-Sirius där Sirius helt plötsligt har mer att spela för än Bollnäs som blev slutspelsklart igår. Sirius förlorade med bara 1-2 hemma mot SAIK igår och utan att veta hur matchen såg ut så var det imponerande. Sirius är en poäng före Motala och Kalix just nu, de två sistnämnda på kvalplats. Vänersborg möter Kalix och ska vinna den. 1-7 hemma mot Tellus igår tvättar inte Kalix bort på 48 timmar och vinner i Vänersborg.

 

Toppmöte i Göransson mellan Sandviken och Hammarby. Den hade man ju också velat se men vi får följa den på tavlan och hålla en tumme eller två för Sandviken! Kan gå hur som helst är känslan och blir ett bra riktmärke inför fortsättningen. Tellus-Motala, där är Tellus i det närmaste klar för fortsatt spel i Elitserien med 4p och +11 i marginal till just Motala. Det här vinner Motala på mer motivation tror jag!

 

Västerås möter ett Vetlanda som inte har något att spela för så den ska VSK bara ta, dåligt annars. Behöver också vinna i kampen med nu främst Villa för att undvika femteplats i tabellen. Avslutningsvis så möter Villa ett nedflyttningsklart Tillberga så där har Villa chansen att putsa målskillnaden.

 

Ladda nu för glödhett derby i morgon! 

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil