Hoppa till sidans innehåll

Inför: Bollnäs - Edsbyn

2017-11-30 22:10
Dags att resa sig igen! Hälsingederby mot Bollnäs på Sävstaås i morgon och det verkar bli kanonväder för utebandy och när det är det då är det ändå svårslaget! Vi får hoppas även Byn är svårslagna i morgon.
  • Uppdaterad: 2017-11-30 22:11

Gårdagen glömmer vi. Det händer sånt där ibland och ska man grotta ner sig fullständigt i just en sån match så blir det inte roligt. Det får kallas en kollektiv kollaps under sista timmen och det var väl så det kändes också. Chans till revansch i morgon!

 

Bollnäs på programmet och det på Sävstaås och där har vi många bra minnen. ”Stora Sävstaås” brukar passa Byn bra och jag tror på ett revanschsuget Byn i morgon men jag tror också att Bollnäs kommer att sälja sig väldigt dyrt så det har alla möjligheter att bli en rejäl holmgång i morgon (igen!).

 

Bollnäs var av många tippad som ”årets besvikelse” inför säsongen och jag vet inte riktigt på vilken plats dom behöver hamna för att vinna den titeln. Just nu ligger Bollnäs på sjätte plats, två poäng efter Byn och går alltså ikapp om man vinner i morgon. 6a/7a var väl Bollnäs tippad före seriestart, av dom flesta sjua efter Broberg som tippades sexa. Så en ganska förväntad inledning av Bollnäs som ofta spelar jämnt oavsett motstånd är känslan, möter man bättre lag höjer man sig och möter man sämre lag hamnar man lite på den nivån. Fyra uddamålssegrar och tre kryss vittnar ju också lite om det.

 

Är imponerad av att Niklas Prytz kämpat sig tillbaka på målvaktsposten och nu konkurrerar fullt ut med Patrik Aihonen där. Tror dom har stått ungefär lika många matcher hittills? Detta efter att Aihonen med rätt god marginal konkurrerade ut Prytz ifjol. Där har Bollnäs det bra förspänt vilket man kanske inte trodde den dag Timo Oksanen slutade men förtroende ger utveckling. Jag gillar när ”petade spelare” knyter näven och verkligen visar att man ska tillbaka såsom Prytz istället för att ge upp som många gånger kan vara lättare. Vem som står i morgon har jag ingen aning om och vet inte vad jag hoppas heller.

 

Blev också glad när jag läste reportaget på Bandypuls om vår ”tredjemålvakt” Henrik Karlström som sannerligen inte haft något flyt i sin karriär. När han väl fick chansen, när Anders Svensson drog till Ryssland, åkte han på en rejält skärskada av en skridsko i låret och efter det så blev han överfallen av en björn och är säkert lycklig bara att han lever idag. Just nu står han i vårt div 1 lag Vox bandy och läser man reportaget så har han accepterat att Anders Svensson och Erik Persson är dom två det satsas på just nu då Henrik själv för dagen känner att han är en bit efter dem. Men speltid i Vox bandy tyckte Henrik passade honom bra just nu och han har inte gett upp hoppet om att en dag stå i A-laget igen och det tycker jag också är en beundransvärd inställning efter dessa motgångar. Kämpa Henrik!

 

Vi får hoppas på mycket folk på Sävstaås i morgon, vi måste visa uppskattning för dessa derbyn genom att vara på plats. Hur det än är så är det den puls som såna här matcher ger man lite är ute efter när man går på bandy. Sen går det åt skogen ibland och då önskar man kanske att man inte varit på plats men det överträffas flera gånger om de gånger man får vara på plats när Byn vinner såna matcher. Det är hög mysfaktor på sånt och givetvis är det vad jag/vi hoppas få känna i morgonkväll strax före kl 21!

 

Derbyomgång är vad som står för dörren, ”returer” spelas på annandagen. I morgon möts Broberg-Sandviken, Vetlanda-Motala, Vänersborg-Villa och Västerås-Tillberga. Har svårt att

tänka mig att SAIK, Vetlanda och VSK bränner men tror absolut att Vänersborg kan hota Villa, ett Villa som inte vunnit på fyra senaste. Så länge segrarna ramlade in (sex raka) så var det frid och fröjd i Villalägret med deras nya, klart mer defensivt tänkande, taktik. Utan att veta så tror jag inte det är samma ljud i skällan idag och på något vis gör det mig glad varje gång deras nya taktik inte segrar!

 

Mot Sävstaås!

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil