Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Formbesked och tvåsiffrigt av Byn

06 FEB 2019 22:32
Det rann till slut iväg till tvåsiffrig seger för Edsbyn hemma mot Motala ikväll via 11-3 (4-0). Detta i en match som stod 1-0 efter 41 min men sen blev det målfyrverkeri!
  • Uppdaterad: 06 FEB 2019 22:32

Det blev en rätt annorlunda match om man ser till målutvecklingen men det viktigaste denna kväll var att Byn visade gryende slutspelsform då man stundtals höll ett väldigt högt tempo i matchen. Edsbyn skadefria medan Motala saknade en del pjäser, bl.a. 3xSpångberg även nu då ju Viktor, Anton och comebackande pappa Patrik samtliga drabbats av hjärnskakningar tidigare under säsongen och ingen var med ikväll heller. Tyvärr. Sen är jag osäker om någon mer också saknades.

Byn satte upp ett bra tempo i matchen ganska omgående och första 20 min var tempomässigt klart bra och sett till spelfördelning var den perioden värd mer än dom 1-0 som Jonas Edling satte redan i tredje minuten. Motala ändå inte ofarliga under den första halvtimmen och efter 33 min tyckte t.o.m. Kuben o co att Byn gått ner sig så pass att Byn tog sin timeout. Sett till vad som hände därefter så var det beslutet rätt.

För innan det var dags för pausvila var Byn framme vid ledning 4-0, detta genom två hörnmål på Byns 7e och 8e hörna (Popa och Tisen) samt ett 3-0 mål däremellan av Oscar Wikblad snyggt assisterad av Daniel Popa. Oscar en av flera som såg rapp och bra ut ikväll. Största formbeskedet tyckte jag ändå att Hasse Andersson visade. För så pass mycket har jag sett både bandy och Hasse att jag tror mig kunna se när pusselbitarna hamnar rätt för Hasse. Nu var det bättre driv/utväxling i Hasses åkningar, när han inte är i toppform saknas det också tryck i åkningarna samt att jag tycker Hasse ofta då blir glidande lite för mycket och i för låg fart. Klart bättre ikväll och har Hasse nu träffat rätt med sin formtopp så stärker det också Byns aktier i kommande slutspel.

Det var ju avgjort till paus det här då ju och hade Motala möjligtvis en liten strimma hopp inför andra så släcktes dessa ganska snabbt där. Skrev jag rätt så matade Byn in fem hörnor i rad från den 7e hörnan fram till hörna nr 11. Plus att Byn även spädde på med några snygga spelmål som Edlings 5-0 på ass Oscar och Jonas Söders 7-0 efter formidabel frispelning av Daniel Popa. Detta tillsammans med det formidabla hörnskyttet gjorde att Byn var framme vid ledning 9-0 efter 63 min. Resten, eller i alla fall sista kvarten, blev lite mera avslaget och Byn gjorde ”bara” två mål den sista knappa halvtimmen medan Motala gjorde tre mål. Två av dessa var dock Byn högst delaktiga i då man slarvade uppseendeväckande i egen sista tredjedel och närmast bjöd på två mål. Som tur var så hade det ingen betydelse och har matchen levt så har det antagligen inte hänt heller.

En klart bra insats av Byn som ändå lade grunden till Motalas kollaps i början av matchen då man skruvade upp ett högt tempo direkt. Motala hade långa stunder svårt att ens få låna bollen då och även om Byn i sin tur inte skapade så många målchanser just då så masserade man Motala bra vilket öppnade upp det hela senare i matchen. Det är väl egentligen lite av Edsbyns melodi att få till den matchbilden när man är i form och jag tycker kvällens insats var ett perfekt avstamp inför det som komma skall. Sen hur stor värdemätare Motala var just den här kvällen är i och för sig svårt att säga då man gjorde en rätt blek figur men går man på intrycket Byn gav så lovar det gott tycker jag.

Som nämnts så var Hasse bra och visade en sån där pondus som han gör när han är i form. Överlag bra fart på många spelare såsom Martin Frid, alltid pigge Ted Hedell som jag tycker förtjänar bra betyg igen och det tycker jag också Marcus Persson ska ha, bra fart under grillerna där också. Daniel Popa likaså i smygform han också. Bröderna Määttä såg inte heller slitna ut och jag tror kvällens urblåsare kommer att sitta rätt fint till på fredag för en sån som Tuomas. Kom väl inte riktigt loss ikväll men nr 99 kommer vara vass på fredag, rätt övertygad om det.

Vi analyserar inte kvällen mer än så utan vi ser istället till att längta ungefär två dygn framåt då vi ska mäta krafterna med serieledande och vinnarna av Elitserien Villa Lidköping. Nu blev ju Villa klara seriesegrare ikväll men tro för allt i världen inte att det innebär att Villa åker hit och bara ställer ut skridskorna på fredag. Villa har tydligen ett poängrekord att jaga och som man når om man går fullt i de två sista matcherna. Dessutom tror jag Villa sju dagar i veckan väldigt gärna vill slå Byn med förra säsongen i hyfsat färskt minne.

Villa vann ikväll med klara 9-3 mot Broberg efter en lite trevande start. Broberg, Motala och även Sirius förlorade (7-2 i Bollnäs) så kampen dessa tre lag emellan går vidare. I potten två åttondelsplatser medan ett av lagen har spelat klart för säsongen på tisdag. Knapp fördel Broberg och Motala just nu.

Frillesås och Hammarby var väl kvällens största vinnare medan Tellus var kvällens stora förlorare. Frillesås slog Falun med 3-2 medan Tellus föll klart i Västerås vilket gör att Tellus på jumboplats nu är 4p efter Frillesås med två omgångar kvar. Målskillnad ungefär lika. Det kommer inte Tellus fixa, det törs jag lova. Bra eller dåligt… jag tycker Tellus publiksiffror säger det mesta, såna lag behöver inte Elitserien. Även om fler lag också har rätt skralt med folk på sina matcher men ändå inte i Tellusklass.

Hammarby ”vann” en poäng i Vänersborg via 5-5 i en svängig match där Vbg ledde med 4-1, tappade till 4-5 som till slut blev 5-5. Det gör att Hammarby fortsatt är 3p före Vbg på sista slutspelsplatsen. På pluskontot i Bajen var att Ilja Grachev spelade ikväll, hans säsong skulle väl vara över hette det? Båtbensbrott väl om jag minns rätt. Bajen blir lurig i slutspelet. Avslutningsvis så vann SAIK med 3-7 i Vetlanda och befäster därmed sin andraplats, två poäng och ett tiotal mål före VSK.

Ny omgång på fredag och för vår del väntar alltså godbiten Villa Lidköping hemma. En fredagkväll. Kan det bli så mycket bättre i ”serielunken” (?). Missa inte den!

EDSBYN-MOTALA 11-3 (4-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Mattias Hammarström 2, Jonas Edling 2, Tuomas Määttä 2, Hans Andersson, Jonas Söder, Daniel Burwall Jonsson

Publik: 1581

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil