Hoppa till sidans innehåll

Förlust i seriefinalen och Sandviken ny serieledare

2018-01-13 08:19
Det blev Sandvikens kväll hemma i Göransson Arena där Byn fick se sig slagna med 5-1 (1-0). Christoffer Edlund och Anders Svensson var kvällens stora artister i en annars rätt medioker seriefinal.
  • Uppdaterad: 2018-01-13 22:40

Vad skriver man efter en sån här match då… Jag känner mig mer besviken på Edsbyns insats än imponerad av Sandvikens, så är första känslan. Uppskattar att Edsbyn gör en 50 % insats och Sandviken kanske 80 %? För 100 % var det väl inte? I så fall tror jag inte Sandviken är det lag som vinner guldet för jag tror mer än så här behövs för att gå hela vägen. Å för Edsbyns del är vägen till ”hela vägen” just nu en bra bit bort, man är ju aldrig bättre än sin senaste insats och Byn var inte bra ikväll. Inga attackhuvuden påkopplade och lite för mycket slowmotionbandy för att passa Byn. Får vi möta Sandviken fler gånger den här säsongen så måste vi köra mer på dom, nu sattes ju SAIK:s defensiv knappt på prov ens tycker jag och hur ska den då kunna rämna.

 

Lagen visade i första halvlek väldigt stor respekt för varandra och just Sandviken och Edsbyn är de två lag som visar varandra störst respekt och det är väl fascinerande i sig. Som riktig bandynörd och med vetskapen hur mycket matchen gällde så kan väl en första halvlek som den utspelades vara intressant också. Bägge lag tog det säkra före det osäkra i stort sett hela halvleken och var väldigt rädda att åka på omställningar. Jag kan dock tänka mig att det fanns några i publiken ikväll som kanske lockats av att man läst att det är ”Sveriges två bästa bandylag som möts” och gick dit mest därför. Blir såna personer begeistrad i sporten bandy tack vare det som erbjöds i första halvlek? Jag tror inte det tyvärr… Jag tycker nästan det går lägga karbonpapper mellan första halvlek ikväll och första halvlek när lagen möttes här i Arenan i november. Jag önskar mer action faktiskt, gäller bägge lag.

 

Sandviken gick till pausvila med 1-0 efter ett lite turligt mål i 37e min av Rasmus Forslund efter att Daniel Berlin via i alla fall lite action var upphovet till andraläget som Rasmus fick. Bollen styrde på en Edsbyspelare och Svensson chanslös. Sandviken samlade ihop till rättvis pausledning då man i halvlekens slutminuter också skapade två frilägen. Bägge gångerna Christoffer Edlund men bägge gånger läste Anders Svensson avsluten och Sverre vann bägge duellerna. SAIK:s ledning i paus helt rättvist.

 

Andra halvlek och man förväntade sig att matchen skulle accelerera lite. Till en början, nja… lite samma stuk om än Edsbyn procentuellt lite mera attackvilliga men så låg vi också under. Men vi blev tidigt straffade och tio minuter in på halvleken ledde Sandviken med 3-0. Christoffer Edlund målskytt bägge gångerna men han inledde med att bränna ännu ett friläge med Sverre som än en gång läste Edlund och räddade till hörna. Den hörnan, i 52a min, dunkade dock Edlund själv in till 2-0. Två minuter efter ett riktigt snyggt mål, matchens vackraste, när Edlund tog boll på egen planhalva och helt sonika blåste igenom och ur snäv högervinkel skickade in 3-0 ovanför Sverre.

 

Matchen hade så långt två solklara huvudfigurer i Edlund och Svensson, där var det landslagsklass på bägge så det sjöng om det men i övrigt var det så långt ganska slätstruket. Edsbyn hade en hyfsad period efter Sandvikens 3-0 och gjorde under den perioden också 3-1 på straff genom Jonas Edling i 59e min. En tveksam straff var känslan men det kvittar ju nu. Det fanns några små tecken minuterna efter som gjorde att man fick lite hopp om att det skulle bli match (och det i lite högre tempo) av det här men i 64e min släcktes allt hopp när Hannes Edlund gjorde 4-1 till Sandviken. Efter det var det här över för Byns del och det var tack vare Anders Svensson som det stannade vid 5-1 som slutsiffror. Daniel Mossberg siste målskytt i 79e min.

 

Sandviken var tyngre än Byn ikväll och vann en säker seger med tussarna oryckta om vi ska prata travspråk. Sen om det är för att Sandviken är så otroligt tunga/starka som Edsbyn ser ut och är så sega vet jag inte om jag vill erkänna/tro ändå. Visst är Sandviken bra och vinner väldigt, väldigt rättvist men som jag skrev i inledningen så är jag mer besviken på Byns insats än imponerad av Sandvikens ikväll. I mina ögon är det inte så svårt att se ”tunga och oslagbara ut” när Edsbyn inte riktigt bjuder upp som jag känner att vi inte gör ikväll. Vi måste tro på det mer än vi gjorde ikväll. Vi kanske är i en svacka och då är det givetvis bättre att den kommer nu än om en månad för då kan säsongen snabbt ta slut. Men samtidigt så känner jag att det kan vara en inställningsfråga också. Det känns INTE som Edsbyn har samma attacktänkande när vi möter bra lag i år som ifjol tycker jag utan det är ett litet steg tillbaka på den fronten vilket gör att vi vänder mer i år igen och tar om och tar om. Lite så känner jag! Samtidigt så skulle jag inte bli förvånad om Edsbyn helt plötsligt ”trycker på knappen” nästa gång vi möter Sandviken (om det blir så) och bara kör och kör! Kan vi ha något sånt i bakfickan (?). Ungefär som slutet av säsongen 2007/08 tänker jag…

 

Vi erkänner oss regelrätt besegrade ikväll och vi lämnar därmed över serieledningen till just Sandviken. Vinner Hammarby mot Vetlanda i morgon så passerar även dom oss och då är vi helt plötsligt trea i tabellen. Så tätt är det! Förlusten kan i ett längre perspektiv bli avgörande men det är inget vi vet just nu men det är i alla fall en väldigt skarp hemmadominans i matcherna mellan topp-5 lagen. Om jag räknar lite snabbt så tror jag 11 av 14 spelade matcher mellan topp-5 lagen vunnits av hemmalaget, två har slutat kryss och en bortaseger (Villa borta mot SAIK). Sex såna matcher är kvar att spela varav Byn spelar två, Hammarby borta och Villa hemma.

 

Vi får sova på det här och hoppas det kommer något gott ur det hela. Det är alltid tungt att förlora men samtidigt så kan vi ju inte kräva vinst hela tiden heller. Vill också tacka Sandvikens funktionärer för bra mottagande (ännu en gång). Det är kul att komma som bortasupporter och bli bra mottagen och vi fick åter stå på långsida istället för på kortsida och det är tydligen bara Farmers som får göra det och det får vi ta som ett gott betyg. Tack!

 

Övriga matcher ikväll: Vänersborg-Sirius 5-3, Tellus-Västerås 2-10, Villa-Kalix 9-0. I morgon lördag spelas Hammarby-Vetlanda (14.00) och Tillberga-Motala (15.00).

 

SANDVIKEN-EDSBYN 5-1 (1-0)
Edsbyns mål: Jonas Edling

 

Publik: 2455

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil