Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn upp i topp efter överkörning av Sirius

2018-01-05 23:53
Det var stor uppvisning när Edsbyn fullständigt körde över Sirius med 0-13 (0-6) på Studenternas ikväll. En kollektivt klockren insats av Byn som imponerade stort och även tog över serieledningen.
  • Uppdaterad: 2018-01-05 23:53

Sirius borta är en uppgift man alltid har respekt för, så även ikväll. Edsbyn visade också att man tog uppgiften på största allvar och man körde på i 90 minuter och läste sen av vad som stod på resultattavlan och där stod då 0-13!! Det är bara att välja vilket ben man vill stå på efter en sån här match, imponeras och hylla Byn eller såga Sirius. Jag väljer det första alternativet då jag sällan eller aldrig sett Byn så här skärpta i match efter match som jag gjort den här säsongen. Dessutom HELA matcherna oftast. Alla är påkopplade och är hela tiden ett hot, Byn kommer på bred front, man kommer centralt, varierar med lyft och har ett bra skytte och jobbar samtidigt stenhårt tillsammans i defensiven dessutom. Otroligt imponerande att se och har Edsbyn agerat som ett LAG förut så slår nog den här säsongen alla rekord i det avseendet!

 

Att Edsbyn fick börja med motvind i första halvlek bekom inte Byn det minsta. Byn tog ledningen i 8e min på en hörnretur genom Daniel Popa och även om det sen dröjde till 29e min innan nästa Edsbymål kom så var det ändå mestadels Byn vid boll och mycket spel på Sirius planhalva tiden däremellan också. När sen 0-2 kom, mycket snyggt på volley av Daniel Liw, i 29e så gick proppen ur. Fram till paus var Byn ifrån med 0-6 och Sirius började mer och mer hänga med huvudet, vilket kanske var lite förståeligt också. Målen var en salig variation av hörnvarianter (Jonas Edling), returer på friläge (Oscar Wikblad), skott från distans (Daniel Liw) och 0-6 av Tuomas Määttä mitt i slottet efter bra förarbete Martin Frid. Sirius avslutade halvleken med att skjuta en straff i ribbkrysset…

 

Allting klart redan i paus såklart för så runda är inte ens bandybollar så Sirius skulle kunna vända på det här. Dock imponerande av Byn att behålla fokus även i andra halvlek och göra sju mål även då men som match var ju all spänning borta vilket ändå gör att det blir ganska avslaget. Sista timmen vinner alltså Byn med 12-0 om man räknar in målet i 29e min, mål i var femte minut!

 

Samtidigt som Edsbyn imponerar så är det lite beklämmande att det kan bli så här stora siffror mellan Byn och Sirius men det är ju ändå inte vårt problem att det blir så… Som jag skrivit förut så har ju Byn ungefär samma trupp som ifjol och som då tippades ”sjua” i Elitserien medan Sirius har värvat bra inför säsongen och tippades kunna vara med i racet om sista slutspelsplatsen. Att det då ska skilja så här mycket mellan lagen ikväll är väldigt svårförklarat.

 

Många var såklart bra i Edsbyn ikväll men vill ändå nästan inte nämna någon före någon annan då det ju är kollektivet som vinner matchen. Men skulle väl ändå vilja nämna Daniel Liw som visar bättre form än på länge och självförtroende ger också mål, tre nya från Daniel ikväll. Tror det sista värmde mest när brorson Matteus Liw stod för assisten. Oscar Wikblad också tre mål, Oscar antar utmaningen att komma med i slutgiltiga truppen till VM även om konkurrensen där är otroligt tuff. Jonas Edling den tredje spelaren som gjorde hattrick ikväll, dessutom kryddat med två assists och bra att Jonas visar form. Defensivt så är mittförsvaret (även ikväll utan Jocke Svensk) klockrent inklusive Anders Svensson som i början av andra fick göra några kvalificerade parader.

 

Finns inte så mycket mer att orda om den här matchen känner jag. Kan ge ett omnämnande till kommentatorn på bandyplay, Anders Sjöstrand och kanske än mer till expert Pierre Roos som jag tycker var bra bägge två. Ett omnämnande också till Sirius bäste spelare ikväll, den tolfte spelaren Västra Sidan som sjöng ända till slutsignal trots att målen ramlade in i en strid ström. Respekt!

 

Övriga matcher. Avdelningen normala resultat: Bollnäs-Motala 5-3, Tellus-Villa 1-5, Vetlanda-Sandviken 4-7 men ändå ett styrkebesked där av SAIK kan jag tycka. Man var i förarsätet hela matchen och ledde från start till mål, ett tag med 2-6. SAIK har ganska lätt för Vetlanda statistiskt väl (?). Christoffer Edlund fyra mål.

 

Kalix räddade poäng i sista sekunden mot Tillberga då man på matchens sista skott, ett frislag från 16-17m satte 4-4. Viktigt mål och ganska otroligt att Tillberga inte klarade av att mura bort den. Poängen Tillberga tog ändå viktig i bottenkampen med Motala.

 

Västerås vann toppmötet med Hammarby med 4-2 och det var siffror som var klarare än så då Västerås ett tag ledde med 4-0. Lite överraskande enkel seger för VSK i mina ögon, ett resultat som hade känts troligt före säsong men inte som säsongen utvecklat sig typ. Resultatet innebär också att Edsbyn går upp i tabelltopp och även Sandviken passerade Bajen på bättre målskillnad.

 

Förutom Byns 13-0 så finns det ju ett resultat till som sticker ut, Vänersborg körde över Broberg med 8-0! Joakim Hedqvist femmålsskytt, undrar hur bra han mår just nu... Dessutom började han med att bränna en straff efter två minuter! I Svenska Cupen för tre månader sedan så vann Broberg mot Vänersborg med 8-1 och det var siffror som speglade matchen då. Tre månader senare vinner Vbg med 8-0! Intressant vilken väg olika lags resor kan ta. Fördel Vbg i kampen om 8e slutspelsplatsen således och kan inte undgå att lite tänka mig in i Stefan Larssons situation heller. Inför säsong ratad av Broberg där han inte platsade längre, sen uppringd av Byn (som ringde tre gånger innan Stefan fattade att dom ringt rätt) där han spelat åt sig en ordinarie plats. Han mår nog ungefär lika bra som Jocke Hedqvist kanske.

 

Nästa omgång redan på söndag då Edsbyn tar emot Motala på hemmaplan kl 15.00. Tror inte jag hinner med något Inför till den matchen som det känns nu.

 

SIRIUS-EDSBYN 0-13 (0-6)
Edsbyns mål: Daniel Liw 3, Oscar Wikblad 3, Jonas Edling 3, Tuomas Määttä 2, Daniel Burvall Jonsson, Mattias Hammarström

 

Publik: 695

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil