Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn spelade bort Broberg från slutspel

09 FEB 2018 23:30
Broberg mäktade inte med att vinna ”måste-matchen” mot Edsbyn ikväll utan vi åkte hem med två säkra poäng efter seger med 2-5 (1-3). Edsbyn därmed i bra läge för att bli tvåa i serien medan Brobergs säsong är slut på tisdag.
  • Skapad: 09 FEB 2018 23:30

Edsbyn kom till spel utan både Martin Frid och Oscar Wikblad men ersättarna Joel Wilhelmsson och Marcus Persson vikarierade klart förtjänstfullt och Marcus fick även göra sitt första Elitseriemål när han, mycket snyggt, satte viktiga 1-3 i slutet av första halvlek. Kul att Byn visar upp den bredden på spelarmaterialet.

 

Broberg var som sagt piskade att vinna ikväll men var aldrig i närheten av det egentligen. Byn började bäst och var väldigt aktiva första kvarten medan Broberg försökte med väldigt många lyft samt soloåkningar av duktige Vadim Arkhipkin men Vadim är för ensam för att bli ett hot. Byn ledde efter första kvarten rättvist med 0-1 efter mål från distans av Hans Andersson som i 11e min sköt en skottlobb över en antagligen lite skymd Max Bergström för den ska han ta annars.

 

Under en period mitt i första halvlek stod ändå matchen och vägde då Broberg fått ner tempot i matchen till ”sitt tempo” samt att spelet blev förryckt av lite spelstopp p.g.a. lite konstiga domarbedömningar med en trio som inte var riktigt överens var ribban i matchen skulle ligga. Samt att Brobergs lagkapten Magnus Fryklund sin vana trogen lade mer fokus på att dela ut efterslängar än att leda sitt lag, egentligen ganska sorgligt att se. Broberg lyckades komma in i matchen under den här förryckta perioden och kvitterade också på hörna i 27e genom Joel Wigren.

 

Som matchen såg ut i det läget så tydde inte så mycket på att Byn skulle gå till pausvila med ledning 1-3. Men en lyckad dryg minut runt 40e gav två Edsbymål. Först utnyttjade virvelvind Määttä ett bolltapp av Broberg, blåste runt försvaret till vänster och in efter kort och ur minimal vinkel lyckades Tuomas skicka upp bollen i nät. Där var Bergström inte skymd i alla fall. Dryga minuten efter fick så Marcus Persson göra sitt första Elitseriemål. Marcus följde upp lite i andravåg i ett Edsbyanfall och plockade upp en förlupen boll och kroppsfintade sig igenom Brobergsförsvaret och fri med Bergström men med anstormande gulingar från alla håll avslutande Marcus iskallt med ett lågt avslut tätt intill bortre stolpen. Det var det mest värmande målet denna kväll!

 

Byn till pausvila med två måls ledning och känslan var att Broberg skulle behöva överprestera å det grövsta för att vända på det här. Det skedde aldrig utan Byn hade väldigt bra kontroll på egentligen hela andra halvlek och definitivt efter att Jonas Edling gjorde sitt första mål av två i andra när han knackade upp 1-4 högt bakom Bergström i 57e min. Resten av halvleken lite hackig med helt plötsligt flera utvisningar vilket drabbade hemmalaget mest då man inte riktigt hängde med och därmed rök den sista minimala chans i matchen som möjligtvis fanns kvar. Byn vårdade även bollen bra långa stunder av andra halvlek och gav egentligen aldrig Broberg chansen att jaga ikapp heller.

 

Sista kvarten gjorde så Jonas Edling sitt andra mål fram till 1-5, målet stötte han in på tennis efter formidabelt förarbete av Tuomas Määttä och Mattias Hammarström innan Broberg och Martin Söderberg hyfsade till siffrorna på en hörnretur i 85e min.

 

Edsbyn visar bra form och nu ser man att laget bubblar av självförtroende igen efter några matcher före uppehållet där Byn inte lyste av självförtroende. Jag tycker det lovar väldigt gott inför kommande slutspel som Byn spelar nu. Hasse Anderssons formtopp kom lite senare den här säsongen och det gör väl inget det heller. Förra säsongen hade Hasse sin topp före bandy-VM men i år verkar den ha infunnit sig efter VM istället och är Hasse bra så är Byn bra! Kommande slutspel blir intressant och det luktar väl ganska mycket Edsbyn-Bollnäs i kvartsfinal efter kvällens resultat.

 

Brobergs säsong är över förutom en betydelselös match mot Tillberga på tisdag. Känns inte som det är något riktigt go i Broberg i år och många spelare har givetvis underpresterat när laget missar slutspel. Vadim Arkhipkin är ju riktigt bra men på tok för ensam och är ju nästan nere vid eget straffområde och hämtar boll och transporterar upp den ända till offensivt straffområde. Det går ju inte med så långa åkningar i långa loppet, det orkar ingen. Broberg spelar inte riktigt som ett lag utan det känns som det är mycket solokörning utan större tanke bakom och Broberg har väldigt mycket att jobba med om man tänker bli ett ”semifinallag” som ju var det uttalade målet inför säsong.

 

I övrigt ikväll så klämde Sandviken till Hammarby med hela 9-1 i seriefinalen! Sandviken därmed klara seriesegrare och med ett tungt favoritskap inför kommande SM-slutspel. Byn smet tack vare det resultatet förbi Hammarby och vi ligger nu tvåa och ska väl ha alla möjligheter att behålla den positionen då vi möter ett Vänersborg på tisdag som inte har något att spela för. Sirius säkrade nästan nytt kontrakt via seger på Sävstaås med 2-3 och är två poäng före Motala under kvalstrecket men med samma målskillnad som Motala. Sirius avslutar hemma mot ett Tellus som inte har något att spela för medan Motala möter SAIK hemma. Mycket stor fördel Sirius.

 

Vi myser på det här och laddar för vinter-OS och Charlotte Kalla i morgon bitti kl 08.15. Tack Edsbyn för en härlig fredagkväll!

BROBERG-EDSBYN 2-5 (1-3)
Edsbyns mål: Jonas Edling 2, Hans Andersson, Tuomas Määttä, Marcus Persson

 

Publik: 1416

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil