Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Edsbyn premiärvann enkelt

27 OKT 2018 21:24
Nykomlingarna Frillesås mot regerande Svenska mästarna Edsbyn skulle väl bara kunna gå på ett sätt? Jo så blev det också där Edsbyn visade sig vara några nummer större och vann med 8-2 (3-0).
  • Uppdaterad: 27 OKT 2018 21:24

Matchen i sig blev ingen större tillställning men inledningen av matchen förändrade ändå de tänkta förutsättningarna. Först och främst så skapade Frillesås matchens första målchans och gjorde sånär 0-1 efter 47 sek genom Mattias Johansson men Anders Svensson parerade. Ett par sekvenser senare, i samma anfall, så klev Jocke Svensk upp rejält mot just nämnde Johansson där Svensk axel proppade Mattias och som efter lite domaröverläggningar renderade Jocke ett rött kort = grovt matchstraff. Kollade precis sekvensen på Bandypuls och även om jag inte tror Jocke klev in med tanken att proppa Mattias så blev det ändå en propp och det går väl ändå inte invända så mycket mot det röda ändå kan jag tycka.

Det innebar ju att Edsbyn fick spela en man mindre resten av matchen så lite hickade man ju till då och tänkte hur ska det här gå nu… Inte blev det bättre av att Mattias Hammarström pratade ut sig efter 11 min då han tyckte han/Edsbyn gått miste om en hörna. Eller jo förresten, det blev bättre! För med två man mindre gjorde Edsbyn tre mål på fem minuter fram till 3-0 efter 20 min! Det i sig säger väl också ganska mycket om slagkraften lagen emellan. Klart snyggast var Oscar Wikblads 1-0 som han gjorde helt själv via slalomåkning genom Frilleförsvaret. Oscar blev till slut tremålsskytt i den här matchen och han var en av Byns klart bästa i matchen.

Faktiskt så var matchen i stort sett avgjord när Byn hade gjort dessa tre mål så den spänningsnivå som tillkom med det röda på Jocke försvann och resten av matchen gav inte så mycket puls kan jag tycka. Edsbyn styrde händelserna rätt bra och var främst täta i sin defensiv när Frillesås försökte bygga sina anfall.

3-0 stod sig till paus och ett snabbt 4-0 på en hörnretur av Tuomas Määttä i upptakten av andra dödade den lilla nerv som möjligtvis fanns kvar i matchen. Edsbyn gick ifrån till 8-0 efter 77 min och gjorde även i andra halvlek två mål med två man mindre så till slut alltså fem mål av Byn i den ”spelformen”. Matteus Liw fick göra sitt första Elitseriemål på en hörnretur så hatten av för det och även lite beröm kan vi skicka till Matteus som har bra fart på grillorna och en bra passningsklubba = har alla förutsättningar för en lycklig bandyframtid.

Till slut var det enda intressanta om Anders Svensson skulle få hålla nollan i matchen och egentligen tycker jag att Byn borde ha fixat det. Men Byn somnade in lite och släppte till två billiga baklängesmål sista tio där Mattias Johansson fick bli Frillesås historiske förste målskytt i Elitserien när han vispade in 8-1 i 81a min. Hade sett lite snyggare ut med 8-0 än 8-2 som det till slut blev.

En premiär utan större värde för Edsbyns del är känslan. Dock såg det ändå rätt piggt ut på några spelare och tänker där främst på Oscar Wikblad och Martin Frid (som också gjorde ett snyggt solomål) som båda visade bra fart. Även Hasse Andersson, tillbaka som vänsterhalv, visade stundtals att det är där han vill vara. Så lär det nog också bli. I Edsbyns startuppställning, som varade i en minut, hade nu Mattias Larsson rollen som Daniel Liw tidigare haft men utfallet där fick vi då såklart inget svar på denna gång. Jag tror fortsatt att Oscar Wikblad skulle passa i den rollen, han gör ju två av sina mål idag när han kommer med fart bakifrån. Återstår att se om han får visa upp sig i den rollen. Jocke är ju automatiskt avstängd mot Villa borta nu så då lär Mattias Larsson få fortsätta som högerback där han hamnade idag så läge att testa Oscar på mitten då kanske (?).

Frillesås kommer att få det tufft är känslan efter att ha sett den här matchen. Tvivlar på att dom kan undvika sistaplatsen men samtidigt så är det väl också fel att döma Frille redan nu. Dom har ju haft usla träningsförhållanden och har inte heller någon is än idag hemma på Sjöaremossen om jag förstått det rätt. Läste att dom hade tränat 10 gånger på stor plan varav endast en gång de senaste tre veckorna. Edsbyn har varit på is sedan månadsskiftet juli/augusti. Så okej, vi väntar i alla fall en månad innan vi bedömer Frillesås. KUL var i alla fall alla supportrar Frillesås hade på plats vilket gav en skön stämning till matchen och främst för deras skull så var det kul att Frillesås fick spräcka nollan. Hoppas hemresan går bra också, avresetiden hade varit 05.00 i morse och sen hem direkt efter match, hatten av för sånt engagemang!

Omgångens plus:

Sandviken-Västerås (6-4): Det var omgångens bästa match. Härligt offensivt tänk från bägge lag och där inget av lagen stod lågt i sitt försvarsspel förrän lite mot slutet då bägge lag blev trötta. Mer såna matcher och hoppas många lag apar efter och verkligen bjuder på bra underhållning i alla fall nu i grundserien.

Motala: Sätter Motala på plussidan trots att dom föll mot Vänersborg borta med 6-4. Rapporterna säger att Motala spelmässigt var det klart bättre laget men Vbg krånglade sig ur greppet tack vare sitt skytte. Fortsätter hävda att Motala kommer före Vbg i sluttabellen.

Micke Carlsson: VSK-tränaren som var riktigt upprörd i slutet av matchen mot SAIK, så upprörd att han blev uppskickad på läktaren. Enligt honom blev VSK blåst på en solklar hörna varpå SAIK avgjorde i anfallet efter. Gillar Micke Carlssons engagemang och hjärta för sitt lag samt att han ändå efter slutsignal kan ställa upp på en balanserad intervju i Bandypuls.

Omgångens minus:
Broberg: Hade inte trott att jag skulle behöva sätta Broberg här! Såg dom i World Cup mot Bollnäs (blev det 6-1 eller nåt) och tänkte att dom får en rolig säsong. Men så premiär och det lilla jag såg när jag zappade in på den matchen var väldigt långtifrån World Cup-insatsen. Liknade lite förra säsongen då Broberg uppträdde vilset och ängsligt på hemmaplan och att göra bara ett mål hemma mot Vetlanda och förlora med 1-4 måste bli underkänt. Tilläggas ska dock att Vetlanda hade omgångens målvakt i David Borwall vilket lite kan lindra Brobergs betyg kanske.

Utspridd/tidig premiär: Har nån ansvarig förklarat vad vitsen är med dessa ”smygpremiärer”? Villa-Tellus för 1v sen och sen Västerås-Vbg i tisdags. Förstår absolut ingenting vad det ska ge för bandyn, vet NÅN anledningen? Det måste väl ha varit mycket bättre om det startat med full omgång igår. Om det ens ska börja i oktober vill säga då lag ännu inte har is på sina hemmaarenor. Varför inte börja 2v senare istället (?).

Nästa match: Villa Lidköping-Edsbyn onsdag 31/10. Seriens svåraste uppgift!

EDSBYN-FRILLESÅS 8-2 (3-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Hans Andersson, Jonas Edling, Tuomas Määttä, Matteus Liw, Martin Frid

Publik: 1310

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil