Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Edsbyn knäppte Bajen i sevärd match

2017-11-09 09:12
Edsbyn tog en lika viktig som rättvis seger hemma mot Hammarby ikväll med 5-3 (2-2). Det var Edsbyn första seger mot Hammarby denna säsong efter två förluster i försäsongscuperna.
  • Uppdaterad: 2017-11-21 21:39

Första halvlek var en riktigt bra bandyhalvlek i högt tempo och som innehöll många ingredienser som man som publik vill se. Edsbyn spelade mer varierat än i tidigare matcher och sårade Hammarby med många lyft bakom deras backlinje. Precis den bild som förbundskapten Svenne Olsson målade upp som ett möjligt/troligt scenario vid sitt besök inne på Nu Läll före match. Snyggt!

 

Vi fick under dagen ta del av två nya, mycket viktiga, kontraktsförlängningar då både Oscar Wikblad och Martin Frid förlängt sina kontrakt t.o.m. säsongen 2020. Såna besked värmer verkligen och grunden är nu lagd för att vi ska kunna etablera oss på en hög nivå närmaste säsongerna. Härligt jobbat alla inblandade, speciellt alla supportrar som samlar in pengar för att få uppleva nya framgångar/finaler!

 

Oscar Wikblad var också hetaste Edsbyspelare denna kväll och började med att näta efter 5 min, assist? Givetvis kontraktskompis Martin Frid! Avslutet distinkt i nät som så ofta när Wikblad får läge. Många mer mål kommer vi att få se av nr 6 denna säsong, det är jag övertygad om. Innan vi knappt hade tagit in denna ledningsboll så kvitterade dock Hammarby genom Christoffer Fagerström som hittade rätt ur öppet vänsterläge två minuter senare och det var 1-1.

 

Första halvleks bäste spelare, bland många bra, var Hammarbys målvakt Patrik Hedberg. Han räddade Hammarby från ett pausunderläge med ett par, tre mål med flera räddningar ur den högre skolan. Efter dryga kvarten kom Wikblad fri med Hedberg som dock avvärjde men bara knappa minuten efter fick Wikblad ny chans och revansch ur högerläge och då fick Hedberg kapitulera. Under en period i mitten av halvleken formligen haglade det målchanser ett tag, åt bägge håll, men med både tur och skicklighet (mest) så lyckades Hedberg (främst) och Anders Svensson hålla tätt och fortsatt 2-1 i matchen.

 

Edsbyn spelade en rakare bandy medan Hammarby var mer bollkära när man hade hand om nystanet. Man vände och vred och vände och vred väldigt mycket medan Byn spelade med mer variation och som sagt gick mer på attack när vi hade bollen. Sevärt och en riktigt bra halvlek som Edsbyn såg ut att gå segrande ur då man tog över mer och mer men en timeout av Hammarby efter halvtimmen förändrade matchbilden. Hammarby kom tillbaka in i matchen efter den och kvitterade också till 2-2 på hörna innan paus. Det rättvisa i det kan diskuteras, jag tycker Byn var minst två mål bättre sett över 45 min. Men en målvakt tillhör ju också laget…

 

I andra halvlek fick vi se en lite mer avvaktande bandy och även en bra mycket slarvigare bandy. Många egna misstag i bägge läger men Byn syndade nästan mest och har kunna blivit straffade för det. När vi gick in i sista kvarten hade lagen gjort varsitt mål ytterligare, två hörnmål av Hasse Andersson i 56e och David Pizzoni Elfving i 59e. Sen en ganska loj mittenkvart innan det så skulle avgöras sista kvarten.

 

Edsbyn är starka sista 15-20 min, speciellt hemma i Arenan och än en gång avgjorde vi en match under den perioden. 4-3 kom på straff i 76e min genom dittills i stort sett osynlige Mattias Hammarström. Oscar Wikblad ordnade straffen när han frispelades via ett lyft från Hasse men Oscar hakades upp och när han väl kom loss föste han bollen i mål men då hade redan domare Andreas Broberg flöjtat för straff. Hammarström mot storspelande Hedberg, jag kände att det lutade åt Hedberg som vinnare i den matchen men jag hade som tur var fel, Hammarström drog dit den stupsäkert och Hedberg gick dessutom åt fel håll.

 

Det gjorde att Hammarby var tvungna att jaga kvittering och det var sannerligen inte långt borta att det skulle komma en sån heller. Klart närmast var Jesper Jonsson som i 82a min tråcklade sig fram till friläge med Svensson, drog också bort honom men hela ekipaget tappade sen kontrollen och nästan snubblade bort läget och bollen rullade utanför stolpen. Spelmässigt var sista 10-12 min riktigt dåliga med mycket bolltapp och slarv och mest av Byn men det redde alltså ut sig till slut.

 

Mattias Hammarström skulle stänga igen matchen på egen hand när han i 89e fick bollen på mittplanen, gjorde en bajare där och avancerade framåt. Tuomas Määttä åkte i bra läge men Tisen ville stänga det här själv och gjorde så via avslut precis utanför straffområdet och bollen i nät högt bakom Hedberg som till slut fick erkänna sig besegrad men han stod ändå för mycket av underhållningen denna kväll.

 

Det rättvisa i det här behöver inte diskuteras tycker jag då Byn över 90 min var det bättre laget. Edsbyn mer bestämda i sitt spel medan Hammarby var lite mer rädda om bollen. Dock mot slutet när Hammarby spelade en mer desperat bandy i jakt på kvittering så såg man att man absolut kan hota Byn som då stundtals var i gungning.

 

Oscar Wikblad bäst i Byn, ett Byn som defensivt gör en bra insats och som får ett högt betyg för helheten i första halvlek då vi även skapade väldigt mycket lägen framåt. Andra halvlek tamare från bägge lagen men det är ju också då poängen ska delas ut så lite förståeligt att man kan bli lite försiktigare då.

 

 

Närmast väntar nu Tillberga borta för Edsbyn, på söndag kl 18.00. Den matchen ska vi ju givetvis nypa och det gör vi också med rätt inställning vilket vi inte hade i den matchen förra säsongen.

 

Övriga resultat ikväll: Kalix-Broberg 3-3 efter att Kalix ett tag haft ledningen med 3-0 men Broberg gick ikapp på tre minuter. Broberg imponerar dock inte på mig hittills. Motala höll Villa stången till strax före paus. Strax före och direkt efter paus gick Villa ifrån till 0-3 men Motala åt sig nästan ikapp men det stannade vid 2-3 till slut. Imponerande av Motala som gjort två riktigt bra insatser nu och är ett lag som vill försöka spela bandy vilket alltid är roligt.

 

Förlängda kontrakt på nr 14 och nr 6 alltså. Är det värt 146 kr till Miljonklubben eller är det t.o.m. värt 614 kr? Tycker du det så swisha gärna någon av summorna till 123 283 8795 och/eller betala till bankgiro 434-5500. Tack för ikväll!

 

EDSBYN-HAMMARBY 5-3 (2-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Mattias Hammarström 2, Hans Andersson

 

Publik: 1508

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
  1. Tack för referatet Brindholm! Dina insatser är väldigt mycket värda för oss som inte kan se matcherna. Bra bilder också. Fotografen vet till skillnad från Bandypuls fotograf i samma match hur man använder vitbalans :)

    (Henrik Eklund 2017-11-10 kl 01:10) Anmäl
  2. Härligt bra matchreferat, med bilder också. Tackar! ☺

    (Staffan 2017-11-09 kl 23:37) Anmäl
  3. Bra idé Brindholm, 146:- swish in till Miljonklubben. Blev ju liggandes och kom inte iväg på matchen, så det är det värt. 👍🏻

    (Patrik 2017-11-09 kl 10:22) Anmäl


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil