Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Edsbyn fick revansch på Broberg

09 JAN 2019 23:06
Ordningen är återställd! Edsbyn vann kvällens möte mot Broberg med 5-1 (2-1) och fick därmed revansch för förlusten i november då Broberg vann 3-2 hemma. Stundtals rejäl klasskillnad ikväll och siffrorna i underkant.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2019 23:06

En match som det nästan känns lite svårt att skriva om… Ibland brukar det bli stort adrenalinpåslag efter att ha sett en riktig toppmatch men det blev inte riktigt det här. Edsbyn klart bättre sett över 90 min men vi var lite obeslutsamma i sista tredjedelen ikväll annars har det här runnit iväg mot tvåsiffrigt. Ändå hade vi lite stökigt att få igång något vägvinnande spel i första halvlek utan det var först i andra halvleks upptakt som det hela vägde över på riktigt.

Ted Hedell var sjuk i Byn så då fick Hannes Kanbjer göra sin säsongsdebut i A-laget ikväll. Gjorde någon match ifjol också och absolut en spelare för framtiden. Kom väl inte riktigt till ikväll förutom ett par halvlägen men jag tänker fortsätta tro på Hannes! I Broberg saknades dom tre jag nämnde i inför igår (Fryklund, Hagberg, Arkhipkin) och ja, det märktes.

Oscar Wikblad var väl hungrigaste Edsbyspelare ikväll när vi summerar och han satte sånär 1-0 redan i 3e min när han snyggt plockade ner en lyra från Hasse och försöka lite snyggt lirka in bollen under Rehnwall tror jag men den var Henrik med på. Henrik var med på väldigt mycket ikväll och var Brobergs i särklass bäste spelare och han höll ensam siffrorna nere, främst sista halvtimmen.

Jonas Edling inledde istället målskyttet i 7e min efter en snygg mottagning på en klockren passning av Daniel Popa och ett behärskat avslut ur högervinkel i långa hörnet. Ett väldigt snyggt bandymål helt enkelt! Broberg hade strax före haft en hörna där Sverre gjorde en mycket vass parad men det var också enda gången Sverres namn hamnade i blocket denna kväll, han hade en lugn afton.

Edsbyn försökte luckra upp Broberg men lyckades inte riktigt och när man väl lyckades så tog man lite aviga beslut när anfallen skulle avslutas och Rehnwall fick nästan någon gratisräddning på kontot därför också. Har dock en svettig dubbelräddning på hörna noterad på Rehnwall i 21a min som vi inte ska ta ifrån honom. Men Edsbyn fick ändå många gånger Broberg i gungning där man fick slita hårt utan boll och effekten av det blev att Broberg tröttnade i andra halvlek istället även om man höll Byn stången bra hela första halvlek ut.

Två hörnmål skulle avsluta halvleken, först kvitterade Broberg genom Martin Söderberg i 40e min. På en hörna som sånär blev mål i anfallet som gav hörna då Byn där rensade undan bollen på mållinjen efter en rörig situation. Det på Brobergs fjärde hörna. Byn behövde sju försök för att sätta sin första, rättvis målskytt Oscar Wikblad i 42a min. 2-1 i paus och på så vis liv i matchen till andra halvlek men med vetskapen hur stark Byn brukar vara i andra var det ändå lågt odds på Edsbyseger var känslan.

I andra halvlek stängde också Byn matchen ganska omgående. Mattias Hammarström dundrade in en hörnretur i 49e efter att Jonas Edling börjat med att peppra hörnan i ribban. Två makalösa projektiler! Strax efter åkte Martin Söderberg ut på sin andra utvisning i matchen men hann inte sitta länge förrän Tuomas Määttä på en fantastisk passning/instick av Hasse Andersson gjorde 4-1 till Byn i 51a min. Matchens snyggaste mål, möjligtvis i konkurrens med 1-0 målet.

Efter det var det här klart och ska man vara lite kortfattad (för en gångs skull) så spelade väl Byn mest av matchen därefter, i väntan på att det skulle bli fredag. Ändå hade Byn kunna dubbla målskörden sista halvtimmen men hur man än sköt och sköt så stod Henrik Rehnwall i vägen, förutom i 86e min när Oscar Wikblad styrde in 5-1 på assist från Daniel Popa. Rehnwall var klart bra men siktet var väl sådär inställt många gånger också, lite som det brukar vara när fokus är lite på annat håll.

Edsbyn gör en klart godkänd match, kanske inte så mycket mer med måttstocken hur bra Byn visat sig vara på slutet. Hans Andersson mycket aktiv och hade mycket boll och är på väg uppåt i form. Annars ingen som riktigt stack ut förutom Oscar som kändes hungrigast ikväll som redan är nämnt. Broberg? Ska dom bedömas eller inte utifrån sitt skadeläge? Om man bedömer så väldigt blekt intryck tycker jag i alla fall. Kommer ihåg förut när Broberg var ett ”ute-lag”, då tyckte man alltid Broberg kom hit och hade ett jäkla tempo på både skridskor och boll och DÅ tänkte man: Hur vass har Broberg varit om dom haft en hall så man kunnat träna under bra förhållanden (?). Nu har man det och NU tänker jag, ”oj vad sakta Broberg spelar”! Svårt att få ihop det ju men den spontana känslan är ändå det tycker jag. Eller så ska man kanske inte bedöma Broberg just nu med tre tongivande spelare skadade. Välj själv.

Vi lägger två poäng ytterligare till våra tidigare 28p och har nu 30p och det var huvudsaken med kvällen. Fredag och Sandviken borta fanns nog lite i bakhuvudet redan ikväll tror jag, omedvetet givetvis men ändå lite förståeligt också kan jag tycka. Det blir något det!

Sandviken vann ju dessutom med övertygande 0-6 mot Hammarby på Zinken ikväll. Vad säger det mest tro, var SAIK fantastiska eller har Bajen redan kastat in handduken för den här säsongen? Någonstans mittemellan kanske (?). Jag trodde mer på Bajen ikväll efter att SAIK också blandat och gett på slutet men där hade jag fel och kvällens resultat ger ju istället än mer bränsle till SAIK-Byn på fredag. Joel Othén vann således också målvaktskampen mot Patrik Hedberg. Svensson/Othén till VM måste vara huvudtipset nu. Eller finns Jesper Thimfors Villa med i bilden

För Jesper höll nollan ikväll när Villa körde över Västerås i seriefinalen med 7-0 hemma i Lidköping! Groteska siffror, vet dock inte om det säger allt om matchen. Hörde en intervju med en ödmjuk Joakim Andersson (fyramålsskytt för Villa ikväll) på Sportradion precis nu där han inte tyckte siffrorna speglade matchen. ”Tyckte nästan Västerås var bäst i första halvlek” sa Jocke, då ledde Villa med 4-0 i paus! Man kommer långt med ödmjukhet, det vet vi. Mycket ska till för att rubba Villa denna säsong, det står helt klart.

Märkligt stora siffror i dom två matcherna och så även i några till: Favoritsegrar för både Motala och Vetlanda i och för sig men inte trodde då jag att dom skulle köra över Falun (8-1 Motala) och Tellus (9-2 Vetlanda) med så stora siffror. Det gjorde dom i alla fall, lite smått imponerande. Sirius tog ännu en tung tvåpoängare via 4-6 borta mot Frillesås och är nu uppe på samma poäng som Broberg (15p) vilket är en poäng mer än Motala på 11e plats. Två av dessa tre går till åttondelsfinal så småningom. Känslan efter ikväll är att Broberg ligger pyrt till!

Jämnaste matchen var den som också på förhand var mest svårtippad, den mellan Vänersborg och Bollnäs. Kryss 2-2 slutade den med, vet ej hur matchen såg ut men tror nog Bollnäs är mest nöjd med den poängen ändå.

Då är det snart fredag! Sandviken-Edsbyn: Byn ligger trea en poäng före SAIK och en poäng efter Västerås på andra plats. Utgången av matchen avgör väldigt mycket! Förloraren är sannolikt körd att nå topp-2. Vinnaren har fortsatt bra chans att nå den! Det är utgången av såna här matcher som när man summerar en säsong brukar ha gett stort utslag för hela säsongens utgång om man tittar tillbaka. Missa inte den!

EDSBYN-BROBERG 5-1 (2-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2, Jonas Edling, Mattias Hammarström, Tuomas Määttä

Publik: 1372

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil