Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn-Bollnäs i SM-kvartsfinal

12 FEB 2019 22:03
Det blev en behaglig seger för Edsbyn borta mot Frillesås ikväll där segersiffrorna skrevs till 5-9 (2-6) efter bl.a. sex (!) hörnmål av Byn. Nu väntar SM-slutspel där det blir hälsingederby i kvartsfinalen mellan Edsbyn och Bollnäs.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 22:03

Edsbyn var väldigt skärpta från start denna kväll och punkterade tidigt matchen borta mot Frillesås då man tidigt var ifrån till ledning 4-1 efter en kvart och 6-1 efter 26 min. Främst var det en orgie av hörnmål som gav Byn det försprånget där Byn satte fyra av sina fem första hörnor och innan matchen var över hade Byn gjort sex hörnmål! Viktig ingrediens inför kommande SM-slutspel. Tilläggas ska att även Frillesås gjorda många hörnmål, till slut fyra hörnmål från deras sida. Kanske är det lika många som på alla övriga 25 matcher tillsammans tidigare (?). Vet i alla fall att Frillesås tidigare haft problem med sitt hörnskytte. Edsbyns seger gjorde att vi behöll vår fjärdeplats i sluttabellen.

Tänker inte skriva mer än så om matchen den här gången faktiskt. När Byn gick ifrån så tidigt så ägnade jag matchen Västerås-Sandviken nästan all uppmärksamhet efter det och körde en ljudlös variant av Frillesås-Edsbyn bredvid. Västerås mot Sandviken var en otroligt bra bandymatch, snacka om slutspelskaraktär på den fajten! Västerås vände underläge 2-3 till seger 5-3 under slutkvarten och spelade därmed åt sig andraplatsen i Elitserien. En placering som det luktar lite SM-Finalbiljett över. Det som nästan mest fastnade på näthinnan var (återigen) att hur fanken kunde Simon Jansson i stort sett bänkas i VM-finalen mot Ryssland!! Han sysselsätter ju stundtals hela Sandvikenförsvaret på egen hand. Det var nog säsongens felcoachning det!

Därefter var det dags för slutspelsval där Villa valde Edsbyn på sin halva vilket väl var det mest spännande valet som det kändes på förhand. Det var väl kanske väntat och väntat var också alla övriga val i så fall. Enligt Bandyförbundets mall så ska Villa spela på B-halvan och i så fall är matchdagarna för Edsbyn-Bollnäs följande:

Ons 20/2: Edsbyn-Bollnäs
Fre 22/2: Bollnäs-Edsbyn

Tis 26/2: Edsbyn-Bollnäs
Ev. Tors 28/2: Bollnäs-Edsbyn

Ev. Lör 2/3: Edsbyn-Bollnäs

På A-halvan möts:

Västerås- segraren Vänersborg/Broberg
Sandviken-Hammarby

På B-halvan möts:

Villa- segraren Vetlanda/Motala

Edsbyn-Bollnäs

Det är nästan nu säsongen börjar!!

FRILLESÅS-EDSBYN 5-9 (3-6)

Edsbyns mål: Mattias Hammarström 3, Oscar Wikblad 2, Tuomas Määttä 2, Hans Andersson, Jonas Edling

Publik: 553

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil