Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hannah Gustavsson

Edsbyn-Bollnäs i SM-kvartsfinal

13 FEB 2018 22:34
Det blir Edsbyn mot Bollnäs i SM-kvartsfinal med start hemma i Arenan nu på fredag. Andra matchen spelas på söndag i Bollnäs sen hänvisar jag till andra källor för övriga matchdagar. Bäst av fem gäller! Edsbyn vann 7-3 (5-2) mot Vänersborg ikväll.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2018 09:24

Slutspelsvalen var väl det som var det intressantaste på agendan denna kväll. Efter att Västerås och Villa bytt plats i tabellen så kändes mycket ganska givet hur det skulle bli sen. Det enda lilla frågetecknet kändes som vilket lag av Hammarby och Västerås som Sandviken skulle välja på sin sida och det valet föll på Hammarby.

 

Grupp A:

Sandviken-Vänersborg Hammarby-Vetlanda

 

Grupp B: Edsbyn-Bollnäs Västerås-Villa

 

Som vanligt så stiger pulsen rejält bara av att skriva SM-slutspel och när det står Bollnäs på Edsbyns ”lott” så kommer det ju direkt lite extra många fjärilar i magen! Vi får bära favoritskapet i kvartsfinalen men viktigt nu att vi fokuserar på just kvartsfinalen och inte börja spekulera om något mer än så.

 

Matchen ikväll blev väl ungefär som förväntat. En ganska avslagen match där Byn direkt tog kommandot och gjorde 3-0 på 18 min och sen hade Byn kontroll på det här. Edsbyn hade Martin Frid och Oscar Wikblad tillbaka och kunde inte se att något negativt tillkom ikväll heller så Byn bör gå in i slutspelet med skadefri trupp.

 

Matchens behållning var utan konkurrens Tuomas Määttä. Tre mål från honom ikväll där framförallt två av dom måste ses, 1-0 och 6-2. Rena världsklassuppvisningarna av Tuomas och att det ens går göra såna solomål i dagens bandy är ju helt otroligt bara det. Alla hattar av för Tuomas och tack för underhållningen, magiskt!

 

Vänersborg kom till spel utan Joakim Hedqvist och i mål stod Martin Larsson istället för Kimmo Kyllönen. Till en början såg Vbg väldigt måttligt intresserad ut av kvällens uppgift men man ryckte upp sig lite under matchens gång och kommer ifrån den med hedern i behåll. Edsbyn gjorde ungefär vad man behövde kändes det som. Hasse Andersson hade x antal assist, jag tror han fick ihop fyra till slut och det var inga tvåmeterspass heller utan ren och skär klass allihop och Hasse verkar ha prickat formen till slutspel. Hasse var bra ikväll men kommer med garanti att vara ännu bättre till helgen!

 

Jag ordar inget mer om matchen för nu är det ändå se framåt som gäller. Eller jo en grej till kan man ju lyfta: Varför tog Byn timeout i ca 87e min ikväll? Kontrat av en timeout av Vbg minuten efter men antagligen lite på jävelskap tillbaka… Byns timeout var verkligen mysko i alla fall!

 

Byn valde alltså Bollnäs när dom + Vetlanda och Villa fanns kvar att välja på och det är ju inget att säga om. Bollnäs är ganska klart efter Villa/Vetlanda i tabellen och då känns ju valet också givet. Sen hamnar ju Bollnäs i ett väldigt mysläge, det måste jag säga! Låt tio bandyintresserade som inte har sina känslor hos något av lagen tippa kvartsfinalens utgång så tror jag minst nio tippar Byn faktiskt. Så pressen Byn den här gången, det var det omvända för knappt elva månader sen och vi vet hur det gick då.

 

Vi kan räkna med bra stämning på läktarplats och det hör ju ett slutspel till men sen beror det ju på vilka lag som får mötas också. I vår kvartsfinal kan vi ändå vara helt säkra på att det blir tryck på läktarplats med start på fredag i Svenska Fönster Arena med två klackar som brukar vara grymma på att stötta sitt lag när det väl bränner till och säsongen går in i sin sista månad. Bara att börja räkna ner timmar till avslag 19.00 på fredag!

 

EDSBYN-VÄNERSBORG 7-3 (5-2)
Edsbyns mål: Tuomas Määttä 3, Mattias Hammarström 2, Daniel Liw, Jonas Edling

 

Publik: 1014

 

Foto: Hannah Gustavsson

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil