Hoppa till sidans innehåll

Defensivt starkt Villa vann rättvist

2017-11-04 08:07
Villa vann tredje raka och Byn åkte på sin första förlust. Det blev kontentan av kvällens toppmöte i Lidköping som hemmalaget rättvist vann med 3-1 (3-1).
 • Uppdaterad: 2017-11-21 21:39

Gör man bara ett mål så vinner man inga bandymatcher, i varje fall inte så många. När gjorde Edsbyn bara ett mål senast? Känns som längesen men mitt minne är kort så det kan lika gärna ha varit förra säsongen… Vi blev i alla fall regelrätt slagna ikväll av ett som jag känner, ganska harmoniskt Villa som antagligen till punkt och pricka följde sin matchplan plus att man fick lite bjudningar av oss som man tog tillvara på.

 

Thomas Liw tyckte i en intervju efter matchen att det varit en riktigt bra bandymatch mellan två bra lag. Visst är lagen i sig bra men jag vet inte om jag håller med om att det var en riktigt bra bandymatch, i alla fall jag hade förväntat mig mer av mitt Byn. Inledningen var riktigt bra, det tycker jag också. Edsbyn visade direkt att man ville ”bestämma hur den här matchen skulle se ut” och gick högt på Villa direkt. Fick också på så vis kommandot i matchen men istället så trillar vi dit på egna misstag.

 

Så efter 8 min stod det 2-0 till Villa fast Byn så långt hade varit det spelförande laget. 1-0 i 6e min efter felpass Byn och omställning Villa och Joel Broberg avslutade klockrent efter öppnande passning av Felix Pherson. 2-0 gjorde David Karlsson efter att Christoffer Norin attackerat ett passivt Edsbyförsvar och när andrabollen droppade ut runt straffpunkten så var Davva på plats och drog dit 2-0. Två chanser och två mål för Villa.

 

Målen gjorde Byn lite konfunderade och det tog nästan hela halvleken innan Byn riktigt kom i gängorna igen för avslutningen av halvleken var ändå bra medan mittdelen mest var Villas. Vi reducerade på hörna till 2-1 efter 20 min, en variant där Daniel Liw lade upp för Mattias Larsson som vispade in bollen. Villa ändå som sagt det bästa laget där mitt i halvleken, främst anförda av matchens offensivt bäste spelare Martin Karlsson som var riktigt bra i första halvlek. Det har pratats mycket om honom länge, nu fick man också se med egna ögon att han är bra. Det var Martin som helt låg bakom Villas 3-1 i 31a min när han snurrade upp flera Edsbyspelare och inte ens Jocke Svensk fick stopp på honom. Framför mål fanns sedan unge William Arvidsson som rakade i 3-1. Farfar Micke Arvidsson (måste det ju vara?) bisittare (bra bisittare) i webbsändningen och säkerligen mycket stolt.

 

Siffrorna stod sig halvleken ut och jag tycker det kändes rättvist till slut då Villa ”oförtjänt” fick tidig utdelning men sen jobbade ihop till den halvtidsledningen resten av halvleken. Edsbyn stod inte riktigt att känna igen mer än i inledningen av halvleken. Mycket felpass och gav många gånger ett ganska segt intryck tyckte jag, för mycket glida bandy än åka bandy och lite folk med i anfallen oftast. Byn åkte till Lidköping i morse och övernattar i natt istället. Börjar alltid grubbla på sånt när vi förlorar om det inte vore smartare att göra tvärtom (?). Dock frågor som man aldrig får svar på om det är rätt eller fel.

 

Sen fick vi alltså se något så ovanligt som en mållös andra halvlek! Villa spelade på sin ledning, i alla fall hade man det med sig i ryggen att man ledde med två och inte skulle gå bort sig och ge Edsbyn kontringslägen. Chanser skapade man en hel del ändå men andra halvleks bäste spelare, vår keeper Anders Svensson, stängde igen i andra. Likaså gjorde ju då Jesper Thimfors i hemmakassen men kändes ändå inte som han hade riktigt lika mycket att avvärja. Nog försökte Edsbyn men det tog ofta stopp vid straffområdesgränsen, ungefär som det gjorde för Broberg här i tisdags.

 

Ett varsitt stolpskott finns noterat i andra och har vi fått 3-2 när Stefan Larsson klockrent träffade stolpen i 86e min så har vi säkert också kunnat forcera fram något mer. Nu fick vi dock inte fram den där riktiga forcerarkänslan med två mål upp och det blev aldrig någon riktigt nerv på slutet. Villa och David Karlsson hade sitt stolpskott i matchens slutsekunder men då var det redan över. Sett till lägen/chanser så har det ju varit mer normalt om lagen gjort ett par mål vardera i andra halvlek men så blev det inte och vi får istället hylla lagens defensiv som var stark i bägge lag i andra och Villas var det matchen igenom.

 

Villa har hittills alltså släppt in fyra mål på 270 minuter varav inget spelmål! Det är imponerande. Sen om sånt ger fler bandybesökare vet jag inte men hur det än är så bör man ju börja bygga bakifrån och sedan bygga vidare därifrån. Villas mittförsvar med Martin Johansson i spetsen klockrent och framåt var som sagt Martin Karlsson bäst men även Christoffer Norin bra tyckte jag.

 

Edsbyn tycker inte jag kommer upp på ”sin nivå” ikväll. Är vi ens på samma nivå som i tisdags mot Broberg? Motståndet är av helt annan kaliber ikväll men det är väl ändå gränsfall om Byns insats kommer upp till den nivå vi hade i tisdags, max det i så fall men inte mer. Det räcker inte mot Villa som är ett mycket bättre lag än Broberg så för att i framtiden kunna rå på Villa måste vi snäppa upp. Anders Svensson bra och mittförsvaret med Svensk, Väli och Tommi Määttä gör sitt jobb klart godkänt. Offensivt tunnare, kändes inte som det kuggade i ikväll som det borde kunna eller brukar göra. Daniel Liw bäst offensivt tycker jag.

 

Det är ingen katastrof att förlora mot Villa, i alla fall inte i Lidköping, och vi kommer definitivt igen. Förhoppningsvis redan på onsdag då en av grundseriens höjdare står på schemat, Hammarby hemma! 2112 var vi sist, den publiksiffran matchar vi på onsdag väl?

 

I kvällens andra match, hälsingederbyt på Sävstaås, vände Bollnäs ett halvtidsunderläge på 0-2 mot Broberg till seger med 3-2. Segern ger Bollnäs arbetsro och säkerligen Broberg myror i huvudet. Broberg lite dåligt tränade? 5-1 i andra här i tisdags, 3-0 i baken i andra ikväll, 2x30 på försäsongen när Broberg varit bra, 2x45 nu… det var en egen liten fundering bara.

 

3057 personer i Lidköping, över 3800 i Bollnäs (fri entré där) är bra publiksiffror. Handklappor för att få till bra tryck i Lidköping, säkert bra tryck utan det på Sävstaås. Bort med sånt fjant i bandyn, handklappor kan hockeyn leka med.

 

VILLA LIDKÖPING-EDSBYN 3-1 (3-1)
Edsbyns mål: Mattias Larsson

 

Publik: 3057

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link
 1. Stefan: Jag kollade Bandypuls sändning (inte Bandyplay), vill tro att det var Micke Arvidsson som var bisittare där men hittar inte nu vart det står.. får ge mig annars då men tycker jag skulle känna igen Micke A:s röst i sömnen :) Oavsett vilket så har du rätt att dom interna mötena blir viktiga men här hemma ska vi nypa er hade jag tänkt ;) 

  (Brindholm 2017-11-05 kl 10:45) Anmäl
 2. Ett litet förtydligande: William är mycket riktigt Micke Arvidssons barnbarn, dock var inte Micke bisittare i sändningen denna gång (han har varit det vid andra tillfällen) utan det var Marcus Sixtensson-Ottosson. Jag ser redan fram emot returen i Edsbyn i slutet av serien, det kan bli en riktig nyckelmatch till hur placeringarna ska fördelas 😀👍

  (Stefan Andersson(Villait) 2017-11-05 kl 05:05) Anmäl
 3. Tack för bra och välskriven analys. Handklappor hör måhända hockeyn till men när sittplats i åttiosjunde minuten omvandlas till ståplats och handskarna ligger kvarglömda i bilen känns de rätt OK...  :) 

  (LG 2017-11-04 kl 14:24) Anmäld
 4. Sämsta passningsspelet av Edsbyn jag sett på länge.Var var Jonas E. o Hammarström ?Osynliga!.

  (Ronald 2017-11-04 kl 11:03) Anmäl


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil