Hoppa till sidans innehåll

Byn överkörd av Vetlanda

2017-11-29 22:30
Vi åkte på en rejäl översköljning nere i Vetlanda ikväll som gjorde 7-0 på Byn under 27 min mitt i matchen, en match som slutade 7-3 (4-1). Vetlandas magiska halvtimme drog fullständigt plösen över ett för kvällen blekt Byn.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 22:32

Vetlanda borta blev en obehaglig överraskning för ett Edsbyn som på något vis somnade in mitt i matchen samtidigt som Vetlanda under samma period också var riktigt bra och det framförallt på det man är bra på, snabba omställningar och lyft. Första halvtimmen var Byn dock riktigt bra med i matchen och därför kom scenförändringen egentligen väldigt överraskande just när den kom.

 

För första halvtimmen tänker inte jag gnälla på. Bägge lag visade då både stark offensivlusta men ändå också en bra defensiv men där redan då känslan var att Byn tog sina avslut utanför straffområdet medan Vetlanda mer tog sig in i detsamma. Den bilden skulle bli än mer påtaglig sista timmen då Byn knappt var in i Vetlandas straffområde känns det som.

 

Efter första halvtimmen ledde också Byn med 0-1 efter mål av Mattias Hammarström i 24e min efter slarv på egen planhalva av Vetlanda. Den gången vred sig Hammarström in i straffområdet och gjorde ett par gubbar innan han snyggt satte Byns ledningsmål. En jämn match så långt så därför inte fel att Byn tog ledningen, mer förvånande att det tog 24 min innan det blev något mål i matchen.

 

Men prick när klockan tickade över halvtimmen så kvitterade Vetlanda genom Pontus Blomberg när Byn viftade bom på en boll i eget straffområde. Blomberg gjorde som Hammarström, drog ett par gubbar innan han satte bollen ovanför huvudet på Anders Svensson. En dryg minut efter ringde det igen, väl avvägd lyra från Jesper Hvornum till Daniel Johansson som rafsade med sig bollen och satte den i nät. Det var lite början till slutet i den här matchen för nu var det tyvärr öppna spjäll bakåt i Byn resten av halvleken samt i upptakten av andra.

 

När krutröken väl lagt sig så ledde Vetlanda med 7-1 efter 57 min och vi hade alltså släppt in sju mål på 27 min!! NÄR hände det senast? Det måste vara väääldigt längesen. Vetlanda var bra under den här perioden men Byn var också otroligt tafatta i sitt defensiva jobb och ofta är det väl den kombinationen som gör att det blir så här. Vetlandalägret och dess supportrar hyllar ju såklart sitt lag för den här magiska halvtimmen mitt i matchen och anser att det berodde på att dom var fantastiskt bra medan vi sågar Byn och tycker det blev så p.g.a. att vi var usla och antagligen är sanningen någonstans mittemellan.

 

Sista halvtimmen så bevakade mer Vetlanda sin ledning och matchen mer eller mindre spelades av och Byn tilläts snygga till siffrorna lite och tur det, såg ut att hamna på tvåsiffrigt där ett tag. Jag lyfter på hatten för Vetlanda som spelar ett varierat spel och är rent sylvassa på omställningar och det här laget kan rubba vilket lag som helst när dom har bra dagar, som ikväll.

 

Däremot så blir man ju som Edsbysupporter bekymrad en sån här kväll. Vi har inte visat någon toppform hittills och vi får inte till vårt flow i spelet som när vi är som bäst. Ikväll var vi väl inte ens nära det även om som sagt första halvtimmen var godkänd. Min känsla är att vi glider för mycket bandy för tillfället och vi tappar på så vis fart i offensiven och det går ju inte när man ska möta ”hela lag” som vi ofta får göra. Nu anser jag inte att Vetlanda spelade så ikväll även om man var täta hemåt också fast man hade en bra offensiv. Tuomas Määttä är väl den som trampar men fler i hans omgivning måste få upp farten också för hur det än är så kan vi inte luta oss mot Tuomas konstnummer och tro att det ska lyckas gång efter annan. Dom ska komma ibland men dom kommer sällan mot helt samlade försvar utan vi måste ju få motståndarna i gungning på ett bättre sätt än vi gör nu och det gör vi bara genom mer delaktighet och bättre fart både på boll och skridskor. Såna här kvällar saknar man Oscar Jonsson och hans inställning extra mycket måste jag säga!

 

Vi får glömma den här matchen helt enkelt! Det är derby på fredag borta mot Bollnäs och då finns det inte mer tid att spilla på kvällens insats. Fram till lunch i morgon får ni sura men sen så är det titta framåt som gäller. Viktig match på fredag som efter kvällen blev än viktigare.

 

Som väntat många jämna matcher ikväll och tre kryss på sex matcher! Förutom att Vetlanda slog oss så vann Sandviken med 3-6 borta mot Vbg och Västerås vände underläge 0-1 till 3-1 (och till slut 3-2) hemma mot Villa, ett Villa som nu tagit en poäng på fyra senaste. Sen idel kryss, Sirius-Broberg där Broberg hämtade in 4-1 till 4-4. Tellus-Tillberga 2-2 och sen höll Motala på att skrälla i Kalix men till slut blev det 4-4 och det tror jag Motala med lite distans är nöjda med ändå. Bollnäs-Hammarby inställd p.g.a. isproblem.

 

VETLANDA-EDSBYN 7-3 (4-1)

Edsbyns mål: Mattias Hammarström 2, Tuomas Määttä

 

Publik: 956

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 0271-236 25
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad

 


 


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit

 


  

shine_data_nyil