Hoppa till sidans innehåll

Villa stormar mot SM-final

09 MAR 2019 21:29
Edsbyn är i brygga medan Villa stormar mot SM-final efter seger 4-8 (2-4) i den andra semifinalen i Arenan idag. Det ska ske ett större mirakel än någonsin för att Byn ska vända på det här.
  • Skapad: 09 MAR 2019 21:29

Vi rår inte på övermakten i form av Villa Lidköping den här säsongen. Så är absolut känslan efter att Villa vunnit även match två i Arenan i eftermiddag. Ett till en början snuskigt effektivt Villa tog tillvara varje tillfälle som gavs och hade ledning 0-3 efter 13 minuter! Då började ändå Byn bra och förtroendeingivande första 3-4 min där Byn hade tre lägen värd en notering i blocket men Byn får jobba så oerhört mycket för sina mål kontra vad Villa får göra.

Gör Edsbyn minsta misstag så hugger Villa direkt. Av de tre första målen för Villa så innehöll två av dom tveksamma ingripanden i Edsbylägret och vips så var det läge för Villa och man kan inte säga annat än att dom är kliniska när lägena dyker upp, speciellt då Joakim Andersson denna dag. Fyra mål skulle han göra till slut, samtliga i friläge.

Det var en jäkla bra första halvlek där Byn också var riktigt vassa och hade vi bara kunna tvättat bort våra egna misstag och haft lite mer flyt så har vi t.o.m. kunnat haft ledningen i paus. Nu fick Byn rycka sin timeout efter Villas 0-3 och den gav effekt som tusan. Två snabba reduceringar av Byn och bägge gångerna genom Mattias Hammarström som hamnade i väldigt bra avslutslägen flera gånger i den här matchen. 1-3 kom ur högervinkel efter bra förarbete Tuomas Määttä och 2-3 två minuter senare efter en omställning där också Tuomas men även Jocke Svensk var med i förspelet innan Tisen kunde forcera in sitt andra mål. Då kokade det i Arenan och vi hade fem mål i matchen efter 19 min!

Ett högt tempo i matchen så långt och så även upp mot halvtimmen spelad innan det mattades av lite sista kvarten in mot paus och inget annat var heller att förvänta. Tyvärr blev det sista som hände innan paus väldigt avgörande för den här matchen när Byn än en gång sjabblade på mittplan vilket gav Villa läge. Villa snodde/fick boll på mittplan och Martin Karlsson spelade snabbt fram till Johan Löfstedt som i sin tur från distans sköt 2-4 tätt, tätt under ribban bakom Svensson. Ett väldigt tungt mål att få i baken just då, så kände jag på läktarplats och så tror jag faktiskt spelarna kände också. Det hade varit mumma att få gå in till paus i fortsatt jaktläge där 0-3 hade blivit 2-3 och samlat ny kraft. Nu blev det istället en ny käftsmäll att försöka resa sig ifrån och det fixade vi inte.

Dock var det inte långtifrån att Byn ändå gick ikapp i upptakten av andra halvlek… Det var dags för ett hörnmål i 47e när Oscar Wikblad hittade rätt på Byns fjärde hörna i matchen och det stod 3-4. Sen var Tommi Määttä på väg igenom i 50e min när han kom i en väldigt bra åkning och inte hade många spelare kvar. Valde att fösa lågt som avslut precis när han kom in i straffområdet från vänster och Thimfors hann benparera. När man sitter med facit så kändes det som Tommi hade så pass bra fart där så han hade kunna ha gått hela vägen.

Vad händer istället i anfallet efter? Jo Johan Löfstedt friställer Joakim Andersson i ytan där det saknas en tidigare anfallande Tommi Määttä och Jocke är fri sista 40 metrarna in mot Svensson och i dom lägena vinner ingen målvakt i världen den kampen mot Jocke Andersson. Så istället för 4-4 så kom 3-5. Lite så var det i den här matchen, Byn fick slita som tusan för sina mål medan Villa istället gör tillsynes enkla mål även om det såklart ligger väldigt mycket samspel bakom deras mål också. Det gäller att veta vad man ska göra när lägena/omställningarna uppstår, inte bara den som har bollen utan även övriga. Det gör Villa och framförallt Jocke Andersson.

Med två måls underläge är det svårt att tas med Villa. Då törs Villa spela lite på resultatet och hålla lite boll och på så vis också både trötta ut och trubba av Byn. Så Byn lyckades inte skapa mer tryck på Villa efter deras 3-5. Vi hade ett tillfälle bra när Tuomas Määttä sånär var igenom i ett sologenombrott i 64e min, trodde Tuomas skulle ta sig hela vägen den gången men han blev upphakad/stoppad till slut då också. Han sliter på berömvärt Tuomas men blir för ensam i sina attacker samt att han får ta väldigt mycket stryk också. Under en match så samlar ju motståndarna egentligen ihop till utvisningsminuter med dom medel som används för att få stopp på Tuomas men tyvärr blundar domarna för det.

Johan Löfstedt visade idag varför han är värvad till Villa. Likaså Jocke Andersson. Det är i såna här matcher Villa har brukat börja vackla förr om åren men idag spelade firma Löfstedt/Andersson en huvudroll vilket gjorde att Villa istället vann och det till slut bekvämt. 3-6 i 66e min var ännu ett nummer mellan dessa två när Löfstedt, ganska likt 3-5 målet, skickade iväg en boll med adress Andersson och visst fanns han i andra änden och även om Jocke inte riktigt fick ner bollen som önskat så lyckades han avsluta i farten och i luften och avgörande 3-6 satt bakom Svensson. Imponerande.

Det hela landade till slut i 4-8 till Villa efter att sista kvarten blev rätt avslagen. 2-0 i matcher till Villa som givetvis har alla möjligheter att bli klar för SM-final på hemmaplan på tisdag. När vi väl är där så kommer vi säkert tro på nån sån där mirakelchans igen och det brukar också vara en konst att just slå dit matchbollen men som det känns just nu i alla fall så ska det mycket till för att Villa ska bränna.

Det finns ju inga tips en annan har att komma med heller som skulle kunna göra att vi kan rubba Villa. Tycker fortsatt vi inte är jättelångt ifrån idag heller även om vi till slut är långtifrån. Vi måste såklart minimera våra egna misstag ännu mer men vi måste också få med oss lite stolpe-in om vi ska ha minsta chans. Vi har väl kanske inte stolpe-ut så här långt heller men vi får i alla fall inte dom där enkla målen som Villa får/gör, inte ett enda så här långt! Få en ledning att spela på skulle också kunna förändra saken. Nu har Villa gjort 2-0 hemma innan Byn gjorde sitt första (och enda) mål och idag leder Villa med 0-3 innan vi spräcker nollan. Skulle man få önska att Byn får en 2-0 ledning att jobba med på tisdag. Det vore intressant men vi ska ta oss dit också!  

Vi bryter ihop och försöker komma igen på tisdag. Domaren räknar och är väl där på åtta, nio nånting men helt knockade är vi ännu inte och vi ska inte ge oss förrän gonggongen slår.

SM-semifinal 2
Edsbyn-Villa Lidköping 4-8 (2-4)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström 2, Oscar Wikblad 2

Publik: 2246

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil