Hoppa till sidans innehåll

Sandviken punkterade Byns segersvit

12 JAN 2019 10:45
Ett Sandviken i bra form satte stopp för Edsbyns segersvit på åtta matcher genom att hemma vinna kvällens viktiga match med 4-1 (2-0. Sandvikens seger rättvis över 90 min.
  • Skapad: 12 JAN 2019 10:45

Sandviken visar slutspelsform redan här i början av januari och följde upp segern på Zinken med 6-0 mot Hammarby med att vinna även hemma mot Byn med 4-1. Inte långtifrån att Joel Othén fick hålla sin andra raka nolla men det sprack några minuter före slutsignal när Byn reducerade. Edsbyn gav sig själv inte riktigt chansen att vinna, eller ja, visst kan vi vinna matchen men då kan man inte bränna 15 hörnor och det friläge Oscar Wikblad hade i andra halvlek. Låt vara att det var offside i mina ögon men det missade ju domaren så.

Första halvlek blev nästan lite av det avvaktande slaget, rätt tempofattigt för att vara dessa två lag och inget lag som ville riska något utan man kändes mest vara rädd för omställningar. Allra mest Byn tyckte jag. Vi hade även mest boll i halvleken men fick väl inte ut så mycket mer än sju hörnor där väl den första var närmast att resultera men annars minst sagt halvdan kvalité på hörnorna ikväll. Har det varit tvärtom har jag kanske berömt Byns rus så javisst, SAIK skötte den biten väldigt bra men tror nog hälften av hörnorna inte ens var i närheten att träffa mål heller.

Det finns väl några små noteringar från första 30 min men ändå inga värd att fördjupa sig i här. Jocke Svensk började bra och täckte bort samt bröt en del anfall på egen hand. Vid SAIK:s 1-0 blev han dock överspelad när Daniel Mossberg snyggt lyfte diagonalt över Byns försvar till Hannes Edlund som fint plockade ner och även om Anders Svensson var följsam så satte Hannes bollen i nät, detta i 31a min. Ett mål matchen behövde och när vi summerar matchen så blev det ju också väldigt viktigt vilket lag som gjorde målet.

Sista kvarten av första lite rivigare. Sandvikens Jesper Jansson brände ett friläge på kontring efter hörna i 37e min och Byn stack upp lite vassare ett par gånger där Jonas Edling hade ett jätteläge i 44e men sköt i magen på Othén. I halvlekens slutminuter lite hett mellan Jocke Svensk och Christoffer Edlund där Edlund i mina ögon spelade döende svanen och tog en chans att få Svensk utvisad. Det är sånt som Svensk blir lite utsatt för då han själv ofta är inblandad i en hel del smågruff under matcher av den här digniteten. Lite tycker jag att det behövs dessa känslor och särskilt i den här matchen som så långt saknade puls tyckte jag.

Sandviken till pausledning 1-0 kan man ju tro då… men nej, tillägg 2,40 på halvleken ropades ut i högtalarna och efter 47,29 gjorde SAIK 2-0! Matchens bäste spelare Erik Säfström runt på vänsterkanten varpå han hårt skickade in bollen framför mål och vem höll sig, jo döende sva… Christoffer Edlund som styrde bollen i mål framför nosen på Anders Svensson. Självklart ett oerhört psykologiskt mål på mer än ett sätt. Mestadels i matchen såklart med 2-0 i paus istället för 1-0 men också lite övertag Edlund mot Svensk.

Jag skrev i blocket att jag, för att vara Sandviken och Edsbyn, tyckte det var en rätt blek bandyhalvlek. Man hoppas alltid att lagen ska våga trycka lite mer i sin offensiv och kliva lite högre i sin defensiv samtidigt som jag förstår att man inom lagen tycker det innebär att ta för stora risker då motståndarna har sylvassa omställningsspelare. Ofta vet man ju ändå att andra halvlek i de flesta matcher blir den bästa halvleken för det är ju då poängen ska delas ut.

Så blev det också denna kväll. Andra halvlek var mer fartfylld och mer chansrik och det åt bägge håll. Lite det som avgjorde var ju ändå Sandvikens försprång på två mål från första halvlek vilket gjorde att Byn måste gå hårdare offensivt vilket i sin tur ger Sandviken fler omställningslägen. Sandviken hade ett jätteläge som Sverre räddade i 49e min och sen i 51a kom läget där Oscar Wikblad blev helt sopren på en lyra från Tuomas Määttä. Det ska ju vara mål på ett sånt läge och speciellt i en sån här match annars är man nästan slagna. Nu blev det inte det, Oscar gjorde väl egentligen allt rätt när han fick ner Othén men vinkeln blev för snäv och bollen gick i stolpen och ut bakom Othén.

Sandviken kändes ändå hetare och bättre än Byn mitt i halvleken här och framförallt kändes SAIK ha ett högre bolltempo och med mer aktivitet på icke bollförande spelare i sin offensiv. SAIK fick med fler spelare i sitt offensiva spel än vad Byn gjorde samtidigt som SAIK också ändå lyckades behålla i stort sett lika stark defensiv som i första med Byns defensiv stundtals lite rämnade. Påhejade av ett Farmers som sjöng i stort sett matchen igenom (verkligen inte alla klackar som gör det) kände man ändå att hoppet fortsatt fanns för åtminstone en pinne. Rapporterna visade också att Vetlanda ledde i Västerås vilket öppnade ännu fler möjligheter i tabellen.

Istället för Edsbymål skulle dock SAIK och Daniel Berlin göra 3-0 till Sandviken, på deras tredje hörna eller om det möjligtvis var fjärde. Hur som så vann SAIK den matchen i matchen också även om Byn hade nästan tre gånger så många så där blir det underbetyg för Byn. Nu blev uppförsbacken för brant, Byn försökte såklart fortsatt men det kändes som att man inte riktigt trodde på det ändå.

Timeout Byn i 79e och ner på fyrbackslinje där Mattias Larsson fick kliva upp lite högre i planen. Det rörde om en del men Sandviken hamnade aldrig i gungning på hela den här matchen. Mattias Hammarström spräckte i alla fall nollan när han satte ett frislag ur knappt någon vinkel alls i 87e min. Lite hopp igen och lite energi gav det också och ett par hyfsade lägen till ytterligare reducering dök upp men ändå inte det riktigt heta läget.

Det blev istället Christoffer Edlund som satte punkt för tillställningen när han i oerhört hög fart i en omställning åkte ifrån allt och alla och fri med Svensson fick han även honom på fall och sprätte upp 4-1 i nättaket i 89e min. Det var matchen, Byn skaffade sig två hörnor till därefter men det blev lika dåligt resultat på dom som tidigare.

Tycker inte Edsbyn kommer upp på den nivå som jag hoppades ikväll. Andra halvlek mot Västerås hemma var säsongsbästa av Byn och vi borde ha nosat på en sån prestation även ikväll för att vinna men det gjorde vi inte. SAIK hade bra koll på Tuomas Määttä, bättre än något annat lag har haft faktiskt. Då hamnar mycket boll och ansvar på Hasse och Daniel Popa men inte riktigt det där supertrycket hos dom heller som när dom och Byn är som bäst. Tycker Marcus Persson är värd lite beröm, tar för sig mer och mer främst offensivt och det behöver vi känner jag.

Sen var Sandviken bra också och hur det än är så kan det bero på motståndarna vilken nivå man kommer upp på också och lite så var det väl ikväll. Sandviken hade fler starka kort än Byn och främst Erik Säfström och Christoffer Edlund klev fram med extra plus för Säfström som antagligen gjorde säsongens bästa match. Mossberg inte lika vass som i fornstora dagar men ändå ett klart hot fortfarande. Förr kunde han ju dock avgöra matcher själv men kanske inte längre (?). Defensivt ett mycket starkt SAIK och längst bak höll Othén sånär sin andra nolla. Då vann Othén målvaktsmatchen mot Sverre då? Tja… kanske men i så fall inte solklart. Joel hade väl inte överdrivet mycket att göra ändå och jag får ändå inget säkert intryck av hans agerande med returer rakt ut m.m. Men det där får Svenne å Lill-Dino avgöra, jag tror oavsett att Svensson spelar VM, sen får vi se tillsammans med vem.

Västerås vände ju till slut och vann med 5-4 mot Vetlanda också så därmed rinner sannolikt chansen till andraplats oss ur händerna. VSK låg under med både 0-3 och 1-4 så skrällen var nära och den hade både vi och SAIK jublat åt men till slut fick ändå VSK jubla. Hälsingederbyt Broberg-Bollnäs slutade 3-3, innefattade också en missad straff av Broberg (eller fin räddning Prytz var det väl såg jag).

Omgången slutförs lördag/söndag med matcherna: Hammarby-Motala, Sirius-Vänersborg, Falun-Villa och Tellus-Frillesås (oj så viktigt!) så får vi se sen hur tabellen ser ut inför dom fem sista omgångarna varav två spelas för VM och tre efter.

1864 personer i Göransson (fler än på Broberg-Bollnäs, drygt 1700 där) och bra stämning och två klackar som gjorde sitt jobb. Då är bandy som bäst och Göransson i sig är ju en bra arena med bra akustik om det är ungefär så här mycket folk eller fler på plats. Synd att det inte är så ”till vardags” utan att det måste till toppmatcher för att få till det. Kul i alla fall att det blev bra drag ikväll och extra tack till Farmers som aldrig gav upp = snyggt sånt!

Edsbyn-Hammarby nästa torsdag 17 januari = Vår nästa match = Brukar alltid bli bra matcher! Så boka in den.

Vi hörs!

SANDVIKEN-EDSBYN 4-1 (2-0)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström

Publik: 1864 personer

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil