Hoppa till sidans innehåll

Rehnwall stoppade Byns framfart

18 NOV 2018 09:42
Det blev ingen tredje seger under ”viktiga veckan” för Byn utan Broberg och framförallt dess målvakt Henrik Rehnwall ville annat och vann med 3-2 (1-1) igår efter avgörande på matchens sista skott.
  • Skapad: 18 NOV 2018 09:42

Det blev en snöplig förlust igår till slut då Martin Söderberg sköt 3-2 till Broberg med matchens sista (volley-)skott i en match som Edsbyn lika gärna kunna ha vunnit men framförallt i en match som såg ut att sluta oavgjord. Edsbyn hade före den här matchen gjort en formidabel vecka med segrar mot både Hammarby borta och Sandviken hemma. Möjligtvis var det just dessa två ”tömningar” som gjorde att det fattades några procent i Byns prestation igår, sett ur det idrottsliga perspektivet egentligen ganska förståeligt men ändå väldigt surt såklart.

Framförallt var det väl ändå matchens lirare Henrik Rehnwall i Brobergskassen som såg till att det blev så här. Rehnwall gjorde en fantastisk match och är egentligen alltid en bra målvakt men som den här gången var i klar landslagsklass och nästan lite till ändå! Med en normal målvakt i Brobergskassen hade Byn vunnit igår, så enkelt är det. Vet att Rehnwall började även förra säsongen bra och jag tror faktiskt hans namn då diskuterades när Svenne Olssons 25-manna trupp till VM skulle tas ut, den som innehåller tre målvakter. Då föll valet på Patrik Hedberg, Anders Svensson och Joel Othén (där Othén följdriktigt föll bort sen) men helt klart så är Henrik Rehnwall också i den klassen. Möjligtvis om han är lite, lite ojämnare i prestationerna än Hedberg och Svensson men det är nog hårfint. Hedberg, Svensson, Rehnwall, David Borwall Vetlanda och sen kanske Joel Othén Sandviken, är det Sveriges fem vassaste målvakter tro (?). Henrik Kjellsson VSK har också varit bra i år och pratar vi Elitseriemålvakter överhuvudtaget så tycker jag även Jussi Aaltonen Motala är med och konkurrerar om topp-5 i Elitserien. Men där är det ju Finland som gäller när det handlar om landslagsspel. Kimmo Kyllönen Vbg säger ni kanske, men är inte Jussi Finlands vassaste målvakt för dagen (?).

Nog om det. Byn tog fyra av sex poäng under den här veckan, den vecka i alla fall jag kände att skulle säga ganska mycket om vad vi kan ställa för krav/ha för förväntningar på Byn den här säsongen. Hade jag blivit erbjuden fyra poäng inför dessa tre matcher hade jag varit nöjd med det men då hade jag nog trott att två av dom skulle komma mot Broberg. Nu blev det inte så men ska vi tappa två så kanske lika bra vi gör det mot Broberg för jag tror ändå att vi kommer att hålla oss före Broberg i tabellen och då ”tar det bättre” att vi nöp både Bajen och SAIK. Detta också i stort sett utan Hans Andersson som spelat bara drygt en av dessa sex halvlekar då han inte kunde vara med igår heller p.g.a. sin lårkaka. Dessutom med Daniel Välitalo borta (på obestämd tid). Så veckan godkänd och vi kan ha rätt så höga krav/förväntningar på Byn tycker jag, speciellt när alla spelare är tillbaka.

Jag är som ni kanske vet en lite försiktig general när det handlar om att sätta upp mål för Byn. Fram till innan den här veckan så har jag inte sett något som tytt på att Byn är bättre än någon av Villa, Sandviken, Västerås och Hammarby men efter den här veckan så känner jag att vi kan vara med i racet om topp-4 platser även den här säsongen. Så jag utökar nu den kvartetten med Edsbyn så det nu är en kvintett som i längden bör vara dom lag som hamnar topp-5 i serien. Jag har svårt att se övriga lag i serien utmana dessa i långa loppet. Bollnäs är kanske närmast men ändå inte lika bra, tycker jag i alla fall, så Bollnäs hamnar i ”B-gruppen” med Broberg, Motala, Vetlanda och Vänersborg (i bokstavsordning).

Fortsätter man kolla en framtida tabell när lagen så småningom (förhoppningsvis) spelat lika många matcher så är ”De fyras gäng” som är i botten redan nu ganska gjuten därnere tror jag. Sirius, Falun, Tellus och Frillesås i nämnd ordning just nu. Känns ganska omöjligt att något av dom lagen ska kunna passera något annat lag i tabellen i långa loppet känner jag. Men ”De fyras gäng” har väldigt mycket att spela om därnere. Vinnaren i den ”fyralagsgruppen” hamnar på säker mark, plats 11 i tabellen. Lag 12-13 får kvala och sista laget åker ur. Så väldigt raffinerat att göra en egen tabell dom fyra emellan. Falun blev idag första lag att ta poäng av något annat lag än internt av lagen man tampas emot när Falun spelade 3-3 hemma mot Motala. Starkt gjort och en bonuspoäng inkasserad mot Falun. Annars är det ju att vinna hemmamatcherna mot övriga lag i den här gruppen som är prio ett och det har Sirius gjort via segrar mot Tellus tidigare och idag 9-4 mot Frillesås. Dock var det smickrande siffror för Sirius av det jag såg i andra halvlek. Frillesås hade bud på kvittering till 5-5 några gånger innan Sirius lite slumpartat gjorde 6-4 och då gick luften lite ur Frillesås. Frillesås som på måndag gör hemmapremiär mot Motala, då har vi 19 nov och det är prick en månad sen Elitserien startade. Startade med sin smygpremiär ska sägas men ändå, lite kalkonvarning är det väl över sånt här… Det behöver inte vara helt givet att Frillesås blir sist ändå tror jag efter att ha kollat nån match med dom. Främst Tellus och Sirius kan vara deras räddningsplankor.

Det får räcka för den här gången. Närmaste tre matcher för Edsbyn är först mot Sirius hemma nu på tisdag, sen Vetlanda borta på fredag och därefter Tellus hemma onsdag 28/11. Fyra poäng är ju absolut minimum såklart men vi bör ha något med från Vetlanda också är känslan, framförallt nu när vi lämnade två poäng i Söderhamn.

Men en match i taget såklart och först ut alltså Sirius hemma på tisdag 19.00. Har ni abonnemang på Bandyplay föreslås dock före det Västerås-Villa på måndag kl 19.00. Bandy ses alltid bäst live (det tänker jag på mer och mer för varje match jag ser på Bandyplay) men Bandyplay är givetvis ett fantastiskt bra komplement och Västerås-Villa har alla förutsättningar att bli en av säsongens höjdare.

BROBERG-EDSBYN 3-2 (1-1)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad, Jonas Edling (str)

Publik: 915

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil