Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn vann medioker match

28 NOV 2018 22:31
Det blev till slut klara 6-1 (2-1) till Edsbyn mot Tellus ikväll i en match som började bra men som sjönk i kvalité innan Byn till slut gjorde ett ryck igen i slutdelen av matchen.
  • Skapad: 28 NOV 2018 22:31

Två poäng bärgade är väl i stort det vi tar med oss ikväll. Edsbyn började bra och höll ett högt tempo första 15-20 min men därefter dog det ut mer och mer. Edsbyns start gav också 2-0 i utdelning efter mål av Jonas Edling på frislag och Jocke Svensk efter bra förarbete Jonas Söder. Då var vi 10 min in i matchen och jag själv kände att nu är det här klart och lite en sån känsla smög nog sin in hos spelarna också. Byn skulle ha haft ledningen med minst det dubbla efter halvtimmen men brände bl.a. en straff (Edling rakt på mv) samt ett par till avslut i famnen på Tellus mv Markus Carlsson efter fina anfall före.

Tellus smög sig närmare sista kvarten av första och reducerade också till 2-1 genom Tobias Björklund. Samme Björklund som ett par minuter före brände en straff, rakt på Henrik Karlström som vaktade Byns mål ikväll, en kopia på Edlings straff. 2-1 i paus var sett till hela halvleken klart smickrande för Tellus.

Andra halvlek blev ingen bra halvlek, det kändes absolut som att fokus redan var på fredagens derby och inte mycket stämde i Byns spel. Ännu en straff fick Byn då Mattias Larsson (en av Byns bästa ikväll) hakades upp och Jonas Edling fick en ny chans efter överläggning med Mattias Hammarström. Straffen dock utanför denna gång och det samt minst 15 hörnor med ett mål i utdelning visar ganska tydligt hur halvdant fokus det överlag var ikväll. Hörnan som gick i mål satt dock som ett smack i nättaket av Mattias Hammarström fram till 3-1 i 64e min och där var matchen i hamn. Tellus var annars bara ett ribbskott ifrån 2-2 minuten efter Byns andra straffmiss men det hade varit rejält missvisande om Tellus luggat Byn på poäng ikväll. Och låt Edling ta nästa straff också, kommer den på fredag så bränner han inte, Bollnäsdödaren!

Matchen avslutades i alla fall på ett bra sätt av Byn och det tar vi med oss till fredag. Tre snygga mål sista tio minuter där 4-1 av Jocke Svensk var matchens snyggaste mål när han i 83e min på slalommanér vaggade sig igenom hela Tellus försvarstrupper inklusive keeper Karlsson. Klassmål! Jonas Edling och Martin Frid på superassist av Tuomas Määttä avslutade det hela fram till 6-1 Byn.

Som sagt, vi håvade in två ganska säkra poäng och det var huvudsaken ikväll. Jag har förståelse att det fattas lite go en sån här kväll när man vet vad som väntar 48 timmar senare. NU är det också tillåtet att tänka på den matchen och då kan jag lova att fokuset kommer att vara ett helt annat, både från Byn och Bollnäs sida. Men vi hoppar att spekulera mer om den ikväll.

Det var en målfattig omgång överlag, våra sju mål var faktiskt målrikast av alla matcher. Bollnäs och Broberg vann favoritsegrar men där framförallt Broberg behövde hela matchtiden för att betvinga Falun med 1-2 efter sent segermål, genom vem, jo regerande Svenska Mästaren Stefan Larsson! Bollnäs vann 2-4 mot Frillesås efter tre nya mål av Patrik Nilsson som lär vara Elitseriens hetaste forward för dagen.

Vetlanda skrällde och vann 2-4 borta mot Vänersborg, ett resultat som hade varit rimligt före seriestart men som känns överraskande nu efter Vbg:s starka start. Skön seger för Vetlanda garanterat, Daniel Johansson/Adam Rudell pytsade två vardera. Motala och Sirius delade på poängen via 2-2 och det överraskar mig i alla fall. Jag anser ju Motala vara klassen bättre än Sirius men verkligheten verkar säga annat… Tycker Motala slarvar bort alldeles för många poäng, alternativt att man är sämre än jag trott. Framtiden får utvisa det.

Igår spelades toppmötet Villa-Sandviken där Villa vann 3-2. Det blev väl inte riktigt den rafflande toppfajt man hoppats på utan den blev stundtals nästan lite avvaktande efter en pigg start. Till stor del beror det ju på att lagen har så stor respekt för varandra men hade hoppas man skulle släppa loss lite mer än man gjorde ändå. Stort fokus bra defensiv gjorde att man inte riktigt orkade trycka i offensiven. Förra säsongens målspruta Joakim Andersson (då i Vetlanda) i Villa kommer inte till sin rätt alls hittills och det är ju en ny typ av bandy han ska lära sig spela nu. Nu får han som fw möta låga lag med ont om ytor i nästan varje match, skillnad det mot omställningsspelet i Vetlanda där det fanns ett hav av ytor att husera på för Jocke. Finns lite att jobba med där för Villa och det är väl intressant att inte allt går på räls ens för dom trots sin namnkunniga trupp.

Då lägger vi omgången till handlingarna. En underbar omgång väntar fredag/lördag med flera derbyn eller ”nästanderbyn”. Vill inte byta bort Edsbyn-Bollnäs mot nånting annat utan ett sånt derby en fredagkväll är så nära full pott det går att komma i vår underbara sport.

EDSBYN-TELLUS 6-1 (2-1)
Edsbyns mål: Joakim Svensk 2, Jonas Edling 2, Mattias Hammarström, Martin Frid

Publik: 892

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link


 

  

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


 

Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


 

 

shine_data_nyil