Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn vann efter behag mot Sirius

20 NOV 2018 21:41
Det var rätt stor klasskillnad ikväll mellan Edsbyn och Sirius där ett ganska oskärpt Edsbyn måttade in segersiffrorna till 9-4 (4-1). Glädjeämnena ikväll var att Ted Hedell och Jonas Söder fick göra sina första Elitseriemål.
  • Skapad: 20 NOV 2018 21:41

Tänker inte ägna den här matchen så många rader. Det var långa stunder en ganska avslagen historia, i alla fall från det att Byn gjorde 2-0 och 3-0 inom en minut mitt i första halvlek. Sirius började annars med att hålla i bollen i nästan tre minuter innan Byn fick låna den. Sirius backade inte heller hem utan spelade ett hyfsat högt försvarsspel så länge man orkade och ska ha cred för det tycker jag.

Oscar Wikblad inledde målskyttet i den 6e min med ett av kvällens snyggaste mål när han ur snäv vinkel skickade upp bollen i bortre krysset bakom en chanslös Erik Persson som var den som fick vakta Sirius kasse ikväll. Inte så mycket att göra åt något av de nio målen Byn gjorde för Erik känns det som utan Erik hamnar väl tvärtom nästan lite på plus ikväll efter några vassa parader som i normala fall är mål

Edsbyn rann som sagt ifrån och ledde med 4-0 efter 33 min och matchen var ju redan där i hamn och då blir det ofta lite avslaget sen. Svårt att tagga till därefter och plocka fram hela det register som ändå finns i Byns lag och det finns väl ingen anledning att göra det heller. Tuomas Määttä gör sina rajder ett tiotal gånger under matchen och höjer med dessa underhållningsvärdet en hel del för utan dessa rajder har detta varit en väldigt slätstruken kväll.

Roligast ikväll var att Ted Hedell och Jonas Söder fick göra sina första Elitseriemål. Ted Hedell fick avsluta ett flygande anfall iscensatt av Tuomas fram till 5-1 i 50e min. Sedan agerade Hedell framspelare när han i 57e min fick en assist på Jonas Söders första mål som var mer av slumpartade slaget fram till 6-1. Vi får säkert se något ”rejälare” mål av Söder framöver då hans bössa är omtalad utan att jag själv har sett den men hittills har det inte varit riktigt läge att avlossa den. Den som väntar på nåt gott…

Efter lite slöheter av Byn runt timmen spelad fick Sirius lite kontakt igen via två snabba fram till 6-3 men närmare än så var aldrig Sirius i målprotokollet. Tycker inte det är godkänt av Byn att släppa in fyra mål mot kvällens Sirius faktiskt utan det blir underkänt. Det är inga ”riktiga mål” Sirius gör utan mer slumpartade allihop, förutom straffen i första halvlek då. Framåt gör Byn nio mål och det får väl bli godkänt istället då.

Sammantaget så måste ändå Byn upp bra många snäpp för att få något med nere i Vetlanda på fredag men samtidigt så är jag säker på att Edsbyn kommer att vara mer skärpta då också. Ingen Hasse Andersson ikväll heller, han satt på läktaren tillsammans med Daniel Välitalo. På fredag hoppas jag Hasse är redo för spel, det behövs för att kunna vinna nere i Vetlanda.

Hammarby vann med 7-4 mot Falun i kvällens andra match och fyra matcher spelas i morgon. Tack för ikväll!

EDSBYN-SIRIUS 9-4 (4-1)
Edsbyns mål: Mattias Hammarström 3, Jonas Edling 2, Oscar Wikblad, Tuomas Määttä, Ted Hedell, Jonas Söder

Publik: 1015

/Håkan Brindholm

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil