Hoppa till sidans innehåll

Edsbyn kvitterade till 1-1 efter stor dramatik

12 MAR 2017 07:31
Efter mycket stor dramatik så kvitterade Edsbyn till 1-1 i matcher efter seger i sudden death i Göransson Arena ikväll. Hans Andersson avgjorde i 101a minuten till 7-6 Edsbyn!
  • Skapad: 12 MAR 2017 07:31

Dramatik och skytte i världsklass mer än skönspel handlade dagens match om! Edsbyn såg halvt slagna ut men gav sig aldrig och när väl chansen för ett avgörande dök upp så var Hasse Andersson klinisk i sitt avslut från favoritposition strax utanför straffområdet. Rättvist var det kanske inte men i ett slutspel så behöver det inte vara det utan huvudsaken man vinner! Nu lever den här semifinalen i allra högsta grad igen och vi har en fantastisk vecka framför oss.

 

Efter mycket velande så avstod jag från att åka till Sandviken idag! Magkänslan sa att Byn kan vinna om jag inte åker så då får jag i så fall ångra det sen men hellre det än Edsbytorsk igen. Det blev rätt! Istället fick man våndas framför bandyplay och det blir ju när det blir så här än värre än det är att vara på plats… Så fy f-n vad skönt det var när Hasse dräpte dit avgörande bollen!

 

Första halvlek vet jag inte om jag klarar att analysera faktiskt. Ställningen i paus var 5-4 till Byn för er som inte vet. Det känns som det blev mål på varje läge som dök upp och jag tror knappt Joel Othén gjorde en räddning på hela halvleken. Anders Svensson hade en nästan lika otacksam uppgift men han gjorde i alla fall några parader, bl.a. en vass dubbelräddning tidigt i halvleken. Mattias Hammarströms skytte var enormt i första halvlek, han gör Byns första fyra mål på rent skytte och jag har nog aldrig sett något liknande vad jag kan minnas! Othén gjorde vad han kunde men projektilerna satt klockrent tätt intill ribba och stolpe, dom gick inte att ta helt enkelt. Man kan inte annat än lyfta på hatten och tacka Tisen för skytteshowen!

 

Halvleken lite i grova drag gav väl skenet att Edsbyn defensivt för ofta hamnar för långt ner med sitt lag och vi har nästan hela laget i eget straffområde eller strax ovanför för ofta. Det är inte riktigt Byn i mina ögon! Sen stirrar vi för mycket boll och åker på några baklängesmål på det samtidigt som vi i vår tur har lite flax med någon medstuds framåt och gör i alla fall ett mål på det, Tisen 2-2 mål men där ändå avslutet ”är målet”. Halvlekens målorgie avslutades med matchens nummer av Tuomas Määttä som i hög fart tråcklade sig igenom, eller flög igenom (vet inte vad som förklarar det hela bäst), Sandvikens högerförsvar innan han överlät till Daniel Liw att sätta 4-5 bollen. Fantastisk prestation av Tuomas!

 

Andra halvlek blev mer avvaktande från bägge sidor men ändå mest från Byns sida. Sandviken mest i förarsätet i andra men ändå inte lika beslutsamma och tunga som här på Ön i torsdags. T.ex. Alan Dzhosoev var inte alls lika framstående ikväll utan det var mest Daniel Mossberg som stod för det mesta som var bra i Sandviken. Edsbyn ledde med 5-6 (Daniel Popa Byns målskytt i 2a) till 87e min då just Mossberg kvitterade för SAIK, detta på en hörna som slank in mellan skridskorna tätt intill stolpen. Sandviken gick väl sen också lite mer än Byn för ett avgörande i ordinarie tid men skapade ingen rejäl chans till avgörande då. Dessutom tvingades Martin Frid utgå efter en rejäl flygtur med ett par minuter kvar av matchen. Frid landade väldigt olustigt på huvudet/axeln och kom inte tillbaka mer i matchen. Hjärnskakning eller axelskada tro?

 

Sudden death max 2x10 min skulle alltså avgöra den här matchen. Sandviken fick lite medvind direkt då Tommi Määttä blev utvisad två min in på sudden. Samtidigt såg också Edsbyn väldigt slitna ut och Sandviken gick verkligen för ett avgörande här. Den stora chansen hade Dzhosoev då han var först framme på en retur rakt ut från Svensson och det vetetusan om nästan inte jag klarat av att vispa in den (men jag har ju iofs inte varit först fram!) men Alan frälste oss och skickade bollen över målet. Stort tack för det!

 

Trots att vi hängde rejält mot repen så klarade vi av att freda vårt mål och när sen Oscar Wikblad jobbade åt oss en hörna i 98e min så kändes det ändå som en signal om att det ändå fanns lite kraft kvar i Byn. Sidbyte efter 10 min och sen hann det inte ens gå en minut innan Hasse Andersson såg till att Edsbyn vann den här semifinalen! Från sitt absoluta favoritläge lite till höger och strax utanför straffområdet avlossade sin väldigt pricksäkra bössa och bollen smet in efter isen i långa hörnet bakom Joel Othén! Nu var jag ju inte på plats men jag ser ju framför mig vilka glädjescener det måste ha varit på Edsbyns läktarsektion! Ni är så värda det!

 

I anfallet före Byns avgörande ville Sandviken ha en hörna och det är mycket möjligt att det var så också när man ser reprisen. Så givetvis blev det lite munhuggning med domarna om det direkt efter från SAIK-håll och det gör givetvis att förlusten svider ”dubbelt” för SAIK. Men det gör inget. Små marginaler är det i ett slutspel och idag hade nog vi dom mer med oss än emot oss men det tycker jag inte vi behöver be om ursäkt för.

 

Att kvittera till 1-1 i matcher var Edsbyns uppdrag idag och det är genomfört. Nu lever den här semifinalen något otroligt och att Sandviken ändå hittills sett starkare ut tror jag inte spelar någon roll. Hemmaplan vs bortaplan tror jag också spelar mindre roll i matchserien faktiskt utan det är det lag som håller sig kallast och har lite marginaler med från nu och framåt som hamnar på Tele 2 den 25 mars. Vi skulle ha spelat klart nu enligt expertisen före säsong men vi sprattlar än och jag tror vi kommer att fortsätta att sätta käppar i hjulet för SAIK!

 

I den andra semifinalen vann Bollnäs med 3-0 hemma på Sävstaås mot Villa. Har inte sett matchen men det känns stabilt och Bollnäs har väl i alla fall en skridsko på Tele 2 nu.

 

Nästa match för Byn: Onsdag hemma i Arenan kl 19.00 och sen match 4 ute på anrika Jernvallen på fredagkväll. Är det avgjort efter det? Annars 5e och avgörande hemma på söndag kl 17.00.

 

SM-semifinal 2:5 SANDVIKEN-EDSBYN 6-7 efter sudden. Full tid 6-6 (4-5) Edsbyns mål: Mattias Hammarström 4, Daniel Liw, Daniel Burwall Jonsson, Hans Andersson

 

Publik: 2880

Skribent: Håkan Brindholm
Epost: This is a mailto link 

 


 


 

 startad 


 

 

 


 


 

bbw


    Strokekampanjen

   

 

Postadress:
Edsbyns IF Bandyförening - Bandy
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Besöksadress:
Ovanåkersvägen 31
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: 027123625
E-post: This is a mailto link

Se all info

SvS_bandy_centrerad


  


Ny_logga_Ovanaker_stor_Sv_vit


shine_data_nyil