Ett Bra Nätverk

Idrottsföreningar bidrar genom sina verksamheter till stor samhällsnytta. En utmaning för föreningar idag, stora som små, är dels att påvisa kopplingen mellan den verksamhet föreningarna bedriver och samhällsnyttan, och dels att påvisa verksamhetens effekter i samhällsnyttan.

Nätverket består av idrottsföreningar i Gävleborgs län som har ett socialt engagemang och en stark vilja att göra skillnad i samhället. Föreningarna i nätverket har en stark förankring lokalt på sin ort samt är ledande, aktiva och ambitiösa.

Ett Bra Nätverk arbetar tillsammans fram nya och kreativa lösningar för hur idrottsföreningar i Gävleborgs län kan stärka sin roll i samhället och hitta former för samarbete med regionen, kommuner och företag kring ett förebyggande och långsiktigt samhällsnyttigt arbete.

Målet med arbetet i Ett Bra Nätverk är att länets idrottsföreningar ska bli hållbara samhällskrafter och ha balans i både verksamhet och ekonomi.

Följande föreningar är med i nätverket:
Brynäs IF
Hudiksvalls HC