Bilaga till Edsbybandyns trafikpolicy

Policy för trafiksäkrare och miljöanpassade resor inom Edsbybandyn.

Målsättning

• En trafikpolicy för miljöanpassning och ökad trafiksäkerhet antas under första kvartalet 2002.
  • Alla aktiva och medlemmar inbjuds till trafiksäkerhetskvällar under 2002.
  • Alla ska känna sig trygga om att resor som görs inom föreningen sker på ett säkert sätt.
  • Att resor i föreningen organiseras och samordnas effektivt.
  • Att informera alla våra ledare, föräldrar och aktiva om hur vi tillsammans kan hjälpa till att miljöanpassa och trafiksäkra resorna i vår förening.

Inom Edsbybandyn uppstår en mängd transporter till träning och matcher för de olika åldersgrupperna. Alla resor utgör en dels risker för barn och ungdomar men också en påverkan på miljön i form av utsläpp och buller.

"Ingen kan göra allt men alla kan föra något" är en utgångspunkt så god som någon. Edsbyns IF/BF har därför antagit den här resepolicyn för att skapa bästa tänkbara villkor vad gäller trafiksäkerhet och miljötänkande vid våra bandyresor.

Ett redskap i arbetet är den här moraliska överenskommelse som så många som möjligt av våra aktiva och ledare samt anställda undertecknar efter att ha tagit del av innehållet.

Föraren, Färden och Fordonet

Genom att underteckna överenskommelsen förbinder du dig att:

• Konsekvent följa hastighetsbestämmelserna för att göra medpassagerares resor trafiksäkrare och påverka miljön mindre.
  • Förnuftigt anpassa hastigheten efter väderleken för att minimera olycksrisken.
  • Vara noggrann med att använda säkerhetsutrustning i fordonet för alla som åker i fordonet.
  • Undvika moment under körningen som ökar risken för olyckor (för hög hastighet, dåligt planerade omkörningar och liknande).
  • Tänka på att ej köra barn och ungdomar "dagen efter".
Uppdaterad: 25 JUL 2012 10:24 Skribent: Fanny Gunnarsson

startad